8 Ocak 2016 Cuma

EN GÜZEL SÜRPRİZ

Son zamanlarda Bi Poşet Kitap’tan hediye yazıları okumaya alıştınız biliyorum ama bunu ben yazacağım J

Dün Yurtiçi Kargo çalışanı beni evde bulamadığı için kargomu şubeden almam için aradı (Gerçi onlar insanı hiçbir zaman evde bulamıyor. En azından bu sefer aradılar). İki kargo bekliyordum. Facebook’ta yılbaşı için iki kişiyle eşleşmiştim. Ben onlara hediyelerini gönderdim, onların bana göndermesini bekliyordum (İçimdeki kötü ses bu kargoları hiçbir zaman alamayabilceğimi söylüyor) ama yanılmışım. Kargom en eski ve en iyi dostum Sebo’nun Günlüğü’nden gelmiş.

Ben de ona bir yılbaşı hediyesi göndermek istemiştim ama o kadar yoğun çalışıyorum ki ben bir paket hazırlayana kadar yılbaşı geldi. O zaman bir kart atayım dedim. Biz Sebra ile üniversite yıllarında mektuplaşırdık ve birbirimize mektup ve kart gönderirdik. Ben bunu da yapamadan yılbaşı geçti. Ben de nasıl olsa zamanı geçti diye vazgeçtim. Sebra vazgeçmemiş.

sebo'nun günlüğü

Bana kendi süslediği bu kutunun dolusu hediye göndermiş canım arkadaşım.
sebo'nun günlüğü

sebo'nun günlüğü

Kutuyu açtığımda her hediyeyi üşenmeden tek tek paketlediğini gördüm.
sebo'nun günlüğü


Kutudan okumayı seviyorum dediğim Beyaz Dizi kitaplarından üç tane çıktı. Bunun dışında Kimlik, Elma Çekirdeği ve Oktay Usta’dan bir kitap vardı. Çok güzel bir not defteri ki bugün günlük olarak kullanmaya başladım. Çeşit çeşit kahve ve çay da göndermiş arkadaşım. Sadece içecekleri içmeyeyim diye yanında Antep fıstıklı çikolata göndermiş. O da bu fotoğraf çekildikten otuz saniye sonra midemdeydi :)

Dün kendisini aradım  ve uzun uzun konuştuk ama konuşacak o kadar çok konumuz vardı ki ben hediyeler için teşekkür edemeden telefonu kapattık. O şimdi Kiralık Aşk izliyor :) Bu yüzden konuşmamız gene ertelendi. İllaki konuşuruz. Ben ona buradan da teşekkür etmek istedim. Bu yazıdan haberi yok. Gördüğünde ona güzel bir sürpriz olur diye düşünüyorum. Tıpkı bu hediyelerin bana sürpriz olduğu gibi. Sebra yeni adresimi bilmiyordu. Eşime mesaj atıp adresimizi öğrenmiş ve eşimin bana söylememesini rica ederek bana gerçek bir sürpriz yaşattı. Tekrar teşekkürler dostum.

Hediyelerimi aldıktan sonra eve yağmur altında kulaklığımdan aşağıdaki şarkıyı dinleyerek gittim. Siz de mutlaka dinleyin. İnsanı mutlu eden şarkılardan.



İyi bir dost kolay bulunmuyor arkadaşlar. Eğer o doğru kişiyi, şanslıysanız kişileri, bulduysanız sakın bırakmayın. 

36 yorum:

  1. Yazınızı ilgiyle okudum. İleride inşallah benim de böyle hediyeleşeceğim birileri olur. Bu arada Rocky Road to Dublin the Dubliners müziğini tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Keçecioğlu, dediğiniz müziği dinledim ve ben bunu bir yerden hatırlıyorum diye düşündüm. Araştırınca gördüm ki Sherlock Holmes filminin sonunda çalmış. Ben bu şarkıyı defalarca başa sarıp sarıp dinlemiştim zamanında ama unutmuşum. Hatırlattığınız için teşekkürler. Çok güzel bir şarkı.

      Sil
    2. Klasik bir İrlanda Türküsü. Sadece filmin sonunda çalmıyor. İlk filminde boks maçı bittikten sonra merdivenlerden yukarı çıkarken de çalıyor diye hatırlıyorum

      Sil
    3. Semih Keçecioğlu, o kadar detayı hatırlamıyorum. İrlanda türküsü olduğunu Ekşi Sözlük'ten araştırınca öğrendim. Eğlenceli bir şarkı.

      Sil
    4. ahaa yorumunuzu okurken şarkıyı merak edip açtım ve harika :) filmi izlerken hiç dikkat etmemişim :) Ama çok sevdim :)

      Sil
  2. Çok şanslısınız :) imrendim :) takipteyim sizi de benim bloguma beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice Şen Doğan, hoşgeldiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. tanrım, ne harika bir dostluğunuz var. dilerim de bu güzel dostluğunuz daima devam eder.
    çok samimi bir yazı olmuş Şule, iç ısıtıcı ve sonunda yer alan parçayla bir o kadar sürpriz verici. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, teşekkür ederim River. Ben de öyle umuyorum. O parçaya bayılıyorum ben. İlerleyen günlerde o parçayla ilgili bir sürprizim olacak :-)

      Sil
  4. Ne güzel dostluğunuzun böyle uzun sure devam etmesı. Hedıyelerınız de cok güzel güle güle okuyun ve afıyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, çok teşekkür ederim. Hem yorumun hem de iyi dileklerin için.

      Sil
  5. Yaaa :) ben de uyumadan önce bakayım Şulecim hangi kitabı yazmış diye bakayım deyip kısayola tıkladım şu an yaziyi görünce bir sevindirik oldum yahuuu :)))) sevimli yüz ifademi takindim da yaziyorum bak :)
    Yaa aslında kargodan mesaj da geldi teslim edildi diye de, dedim acaba başkası onun yerine mi aldı,hicbir sey demedi bana (Sürpriz bozulsun da istemiyorum diyemiyorum da bir şey :D) Telefonda da bir sey demeyince bozuntuya da veremedim. (Ben olsam biliyorsun bağırarak söylerdim) Neyse ki gelmiş. Mutlu olmana coook sevindim yavrumm, 2016'da da hep böyle mutlu olalım. :*

    Umarim küçük hediyelerini begenmissindir canım. Hazirlama süreci cok keyifliydi benim için daha ne koyacağımi bilemedim utanmasam kendimi koyacaktim :))))
    Tarif kitabını boşuna koymadim en az iki tatli istiyorum ordan istahim acildi zati yirimmm affetmemm ;)
    Öpüyorum canım benim, iyiki varsin :* (Isbirlikcim Mustafa'ya da selamlar olsun buraciklardan)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, ben sana teşekkür etmek için aramıştım ama başka konulara dalınca konu teşekküre gelemeden kapatmak zorunda kaldık :-)

      Canım yemek yapmasını beceremesem de tatlı türünde iyiyimdir. Sen gel ben sana on çeşit de yaparım ki gün sofralarımda yapmışlığım var :-)

      Pis Mustafa hiçbir şey söylemedi ya. Ben olsam dayanamaz hemen öterdim :-)

      Aynen canım, 2016 bizim yılımız olsun. Hep mutlu olalım :-)

      Sil
  6. Yazinin ilk cumlesiyle sesli güldüğümü itiraf ediyorum ama teknik olarak çekiliş kraliçesi biposetkitap'in tahtı hala yerinde :D :P
    Insanlara boyle düşünceli arkadaşlar lazım! Sen de en kısa vakitte telafi edersin :P
    Beyaz dizi bir kitap okudum ama pek sarmadi. Sanirim yanlış tercih bir kitap oldu :( yoksa chick-lit sevdigim bi tür.. afiyetle iç kahvelerini.. bi de kitapalari severek okursun umarim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee, çekiliş konusunda hiçbirimiz onun tahtını ele geçiremeyiz zaten :-) Beyaz dizi kitaplarının bazıları gerçekten çok kötü oluyor ama bazen de o kadar iyisine denk geliyorsun ki piyasadaki popüler kitaplardan kat kat iyi. Ben zamanında çok okudum. Şimdi daha az okuyorum.

      Sil
  7. Yaa valla ben bile burdan çok mutlu oldumm :) ne güzel dostların var öylee daim olsun inşallah :) hepsini Güle güle ye/iç/oku/kullan :) poşet size kurbaan olsun anacım :D yalnız o yurtiçi kargo ne hikmetse beni de evde bulamıyor hatta ben evdeyken bile :D sorun bende mi onlarda mı bilemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, inşallah canım. Bence Yurtiçi Kargo'yu kimse tercih etmemeli ve batmalılar. Bu kadar ağır konuşuyorum. Zaten daha önce bloguma bir yazı yazmıştım yaşadığım sorunla ilgili. İnternet dünyası onları eleştiren yazılarla dolu ama ne hikmetse yine en çok tercih edilen firmalardan biri. Milletimiz ders almıyor galiba.

      Sil
  8. ne guzel insanlar var dunyada ^^ bunlardan biriyle dost oldugun icin cok sanslisin ^^

    YanıtlaSil
  9. Blog dünyamızda bu tarz insanları tanımış olmamız çok güzel :=)

    YanıtlaSil
  10. Ne ince bir düşünce bana birini hatırlattı ablacım bil bakalım kimi :) demek ki dostlarımızın karakterleri bizimkilere benziyormuş bunu keşfetmiş olduk :) İyi günlerde kullan hepsini de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan T, çok teşekkür ederim canım. Hem güzel yorumun hem de iyi dileklerin için.

      Sil
  11. Harika sıcacık bir arkadaşlık olmuş :) Hediyelerinizi güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  12. Hepsini geçtim Come on Eileen benim için çok şey ifade eden bir şarkıdır... O kadar mutlu oldum ki bunu burada görünce... Ne zaman dinlesem en mutlu anılarıma giderim.. Şule çok teşekkürler ne güzel bir sürpriz oldu gözlerim dolu dolu yazıyorum şuan.. Meğer ne çok ihtiyacım varmış böyle minik "hatırlatmalara" :)

    Harika hediyeler hele özenle tek tek paketlenmesi ne kadar güzel. Hepsinin tadını çıkar. Çikolata için de afiyet olsun bayılırım Antep Fıstığına! Sen hediyelerin tadını çıkarırken ben de şarkının tadını çıkarayım biraz daha eskiye döneyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, bu şarkı insanı mutlu eden şarkılardan. Benim şarkıyla ilgili bir anım olmasa bile ben de her dinlediğimde kendimi iyi hissediyorum. Bu arada şarkının geçtiği Saksı Olmanın Faydaları diye bir film var. İzlemediysen tavsiye ederim.

      Sil
  13. Güzel yürekli arkadaşınızı tebrik ederim.Gerçek dost mutlu etmekten mutlu olandır bence.Keyifle okuyun,için yeyin :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, çok teşekkür ederim. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  14. Yurtiçi kargo ve telefonla arama. Çok şanslısın valla. Ben yurtiçiyle gelecek kargolarımda hep endişeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, benim başıma da ilk kez geldi. Normalde hiç aramazlardı. Ben Yurtiçi Kargo'yu mecbur kalmadıkça kullanmıyorum zaten.

      Sil
  15. Güzel günlerde okumanız dileğiyle,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  16. Şarkıyı mutlaka dinleyeceğim.Hediyeye de bana gelmiş gibi sevindim ne güzel sürpriz olmuş.Bu zamanda dost kolay bulunmuyor.Hepsini neşeli neşeli kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, çok teşekkür ederim. Hem yorumun için hem de güzel dileklerin için :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...