10 Ocak 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : BU YIL YENİDEN OKUMAK İSTEDİĞİM 6 KİTAP

pazar altılısı bu yıl yeniden okumak istediğim 6 kitap
Herkese 2016’nın ilk Pazar 6’lısı yazısından merhaba. Aslında bu, ikinci yazı olacaktı ama sevgili Esseve Rin kategorileri geç açıklayınca ben de yazmaya üşenince geçen haftaki yazımı yazamadım. Ocak ayının kategorilerine buradan ulaşabilir, bir hafta boyunca listenizi şekillendirdikten sonra Pazar günü yazınızı yazabilirsiniz. Bu etkinliğin sıkı takipçileri olduğunu biliyorum. Artık sadece okumakla yetinmeyin, siz de bize katılın J

Aslında bu haftanın kategorisi bana pek uygun değil çünkü ben hayatımda hiçbir kitabı yeniden okumadım. En sevdiğim kitapları bile sadece bir kez okumuşumdur. Kitaptan sevdiğim bölümleri defalarca okur ve ezberlerim ama hiçbir kitabı baştan sona okuma ihtiyacı hissetmedim. Bu kategori için hangi kitapları ikinci kez okuyabileceğimi düşündüm ve altı kitap belirledim. Hepsini bu sene içinde okumayacağımı bilsem de önümüzdeki yıllarda bu kitapları tekrar okumak istiyorum.

KÜRK MANTOLU MADONNA
Ben Kürk Mantolu Madonna’yı yaklaşık altı sene önce okudum ve hiçbir şey hatırlamıyorum L Hatta Sabahattin Ali’nin diğer meşhur iki romanı, İçimizdeki Şeytan ve Kuyucaklı Yusuf’u da aynı dönemde okumuştum. İçlerinden en çok İçimizdeki Şeytan’ı beğenmiştim. Kuyucaklı Yusuf’u da hatırlıyorum ama Kürk Mantolu Madonna’ya dair hafızamda hiçbir şey yok. Tabii kitap son yıllarda patlama yapınca ve herkes kitaptan hayranlıkla bahsedince bende bir merak oluştu. Zaten kısa ve akıcı bir kitaptı, bu yüzden tekrar okumak istiyorum.

şule uzundere blog pazar altılısı

SUÇ VE CEZA
Suç ve Ceza’yı ben Bordo Siyah Yayınları’ndan okudum. Her ne kadar dünya klasikleri konusunda yayın evine güvensem de kitaptan çok zevk alamadım çünkü kitap tek cilt halinde basılmıştı ve Bordo Siyah Yayınları’nı biliyorsanız normal kitap boyutundan daha ensizdir. Bu yüzden bin sayfadan fazla bir kitap ortaya çıkmış. Bunun üstüne sarı zemine mavi kalemle yazılmış bir basım olunca Suç ve Ceza’yı dünya klasikleri konusunda daha çok beğendiğim İletişim Yayınları’ndan bir daha okumaya karar verdim.

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ
Bin Muhteşem Güneş’i 2014 yılında okudum. Üstelik kitabı ezbere biliyor gibiyim, unutmam söz konusu değil ama o kadar beğendim ki bir daha okumak istiyorum. Kitabı okulda okuduğum için duygulandığım yerlerde kendimi tutmuştum ve ara vererek okumuştum. Bu sefer evde okuyup içimden geldiği gibi ağlamayı planlıyorum.

ŞEKER PORTAKALI
Lise yıllarında okumuştum Şeker Portakalı’nı. Hem çok hatırlamadığım için hem de kitabın iki devam kitabını okumak istediğim için baştan okumayı planlıyorum. Böylelikle devam kitaplarında kaçırdığım bir ayrıntı olmaz.

Türkiye iş bankası yayınları çocuk klasikleri

ÇOCUK KALBİ, HEİDİ, ROBİN HOOD, VB. KLASİK ÇOCUK KİTAPLARI
Ben bu sene çocuk kitapları okuma kararı aldım. Şu an yeni kitap almak istemediğim için bu isteğimi de erteledim ama elimdeki kitapları azaltınca bütün klasik çocuk kitaplarını alıp okumak istiyorum. Hem o kitaplardan mahrum kalmamak hem de öğrencilerimin neler okuduklarını görmek istiyorum. Böylelikle onlara daha güvenilir tavsiyeler verebilirim. Bu kitaplar için Türkiye İş Bankası Yayınları’nı tercih edeceğim. Kitaplar hem tam metin hem de 3-4 lira gibi çok ucuz fiyatlara satılıyor.

MONTAİGNE - DENEMELER
Yine uzun zaman önce okuduğum bir kitap. Son yıllarda en sevdiğim türlerden biri oldu deneme. Hatta ileride ben de deneme türünde bir kitap yazmak istiyorum. Bu yüzden denemenin en önemli eserini tekrar okumamda yarar var.


32 yorum:

  1. Hepsi de çok önemli seçimler.Yorumlarınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, bloguma yeni bir blogçu yorum yapmış diye sevinirken ismini değiştirdiğini hatırladım. :-) Yeni ismini beğendim. Umarım sana şans getirir.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.Beğenmene çok sevindim :)
      Gerçekten şans getirdi yakında yeni bir haber vereceğim blogumda

      Sil
    3. Neşeli Kitap Vagonu, ben de blogumun tasarımının değişmesinden sonra daha çok yazı yazdım. Daha çok görüntülendim ve takipçi sayım da ciddi oranda arttı. Benim için birçok güzelliği beraberinde getiren bir değişiklik oldu. Senin için de böyle güzellikler getirir umarım. Yeni haberini çok merak ettim. Takipteyim :-)

      Sil
  2. Ben de sizin gibiyim. Bir kitabı tekrar okuma potansiyelim yok. Ancak ben de bu alışkanlığımı Küçük Prens ve Kürk Mantolu Madonna için kırmayı istiyorum. Şimdilik benim hatırlamak istediğim kitaplar bunlar.
    Umarım siz de kısa zamanda listedekileri okuyabilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selin yılmaz, teşekkür ederim. Ben Küçük Prens'i daha geçen sene okuduğum, geç kalmış bir okuma, için şimdilik hatırlamama sorunum yok :-)

      Sil
  3. Ben pazar altılısı listelerini de sizden ögrendim şimdi. Biraz inceliyim bakalım. Tam olarak nasıl bırsey. Belki ben de uygularım.

    Secimleriniz cok guzel özellikle cocuk klasikleri su dönem benim çok ilgimi çekti. alfıda seçicilik işte ;) denemeleri geçenlerde Neşeli kitap vagonu da önermişti ama benim Montaigne denemelerim Türkiye'de kaldı. Belki burdaki kütüphanelerden bulurum. 2 blogger ardarda hatırlatınca bunda bir mesaj Olmalı kendi adıma demek bu kitabı tekrar okumak bana da Lazım...
    Iyi okumalar size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, çok isterim senin de yazmanı. Ne kadar çok kişi yazarsa o kadar keyifli olur. Ben bu listelerden çok kitap öğrendim ve okuma listeme aldım.

      Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Inceledim aslında bir seneye yayılmış bir plan doğru anladıysam belirlediğimiz listeleri bir sene boyunca okumak gerek bu da beni rahatlattı aslında ;) bakalım sonraki listeyi düşiniyim ben

      Sil
  4. Cocuk kitaplari ☆.☆ ben de onlari tekrar okumak istiyorum :-)
    Bu hafta katilamadim ama haftaya ben de varım etkinlikte -insallah- :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee, haftaya güzel bir soru var. Cevaplarını bekliyor olacağım.

      Sil
  5. Denemeler ve Bin Muhteşem Güneş'i henüz okumadım ama diğerleri kesinlikle favorilerimden ve tekrar tekrar okunası kitaplar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek,Bin Muhteşem Güneş'i mutlaka okumalısın. Adı gibi muhteşem bir kitap.

      Sil
  6. Ben de bi kitabı nadiren tekrar okurum. Küçük Prensi defalarca okudum mesela o benim istisnam :) bol kitaplı bi yıl olsunn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, hepimiz için öyle olsun :-)

      Sil
  7. Kürk Mantolu Madonna kitabını uzun zaman önce okuduğum için bende yeniden okumak istiyorum.Klasikleri de tekrar okumayı istediğim için farklı bir yayınevinin kitaplarını almak istiyorum çevirinin önemli olduğunu düşünüyorum.Küçük prens ise hala okunmayı bekliyor :)
    Keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
  8. suç ve cezayı ben de okumak istiyorum bu yıl. iş bankası yayınlarından almayı düşünüyordum ben. iti olur o da diye düşünüyorum, ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, bak iyi akıl ettin. İş Bankası Yayınları da güzelmiş. hem İletişim'den daha ucuz. Oradan da alınabilir.

      Sil
  9. çocuk kitaplarından da elimde peter pan, the bfg ve the jungle book var, onları okuyacağım bu yıl ^^ iş serisinden de alice harikalar diyarındayı almıştım :) ama through the looking glass versiyonunu okuyacağım sanırım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, o zaman iyi okumalar canım :-)

      Sil
  10. Ben de sizin gibi daha önce - Harry Potter serisi hariç- bir kitabı ikinci kez okuyamadım. Ama hazırladığınız listede değerli eserlere yer vermişsiniz. Suç ve Ceza'yı ben de bir daha okumak istiyorum. Şeker Portakalı'nı henüz okumadım malesef, bu sene okuyacaklarım listesinde.. :') Ben de bu etkinliği takip edenlerdendim ama bu hafta itibariyle katılımda bulundum, devam edebilirim umarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, senin de katılmana çok sevindim. Hemen listene bakıyorum.

      Sil
  11. bu ayın listesi harikaymış. geçen yıl yalnız bir defa katılabildim pazar altılılarına. yazarken de oldukça keyif almıştım. umarım bu ay içerisinde okuyucu olmam aktif olarak sürdürebilirim. ayrıca bu sene benim de kütüphanemi çocuk kitapları ile doldurasım var. insana nostaljik bir his bırakıyor. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, sen de katıl ya. O zaman daha güzel olur :-) Arada çocuk kitabı okuyup çocukluğa dönmekte yarar var.

      Sil
  12. Bin muhteşem güneş harikadır:)

    YanıtlaSil
  13. Bu kitapları ben de okudum ve tekrar tekrar okunası kitaplar.Aslında iyi fikir tekrar okumakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, işte okunacak o kadar kitap varken aynı kitabı okuyacak zaman ayırabilir miyiz, mesele o.

      Sil
  14. suç ve cezayı can yayınlarından yeni aldım, bu sene okumayı hedefliyorum:) diğer kitaplar da çok güzel... çocuk kalbini yer sıkıntısından depoya kaldırmıştım ama bak bi özlem duydum şimdi:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, Suç ve Ceza'nın Can Yayınları basımı olduğunu senden öğrendim. Can Yayınları da kaliteli bir yayın evi. doğru bir tercihte bulunmuşsun. İyi okumalar :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...