29 Şubat 2016 Pazartesi

MİMLENDİM #7 KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

MİM ANKET

Son yazımda bu aralar ne kadar tembel olduğumdan ve bloguma çok istememe rağmen eskisi gibi yazamadığımdan bahsetmiştim. Bu gibi durumlarda mim yazıları bana çok iyi geliyor çünkü mim cevaplamayı seviyorum. Sağ olsun Kitap Kuşu beni mimlemiş. Tam zamanında gelen bu daveti hemen kabul edip yazmak istedim. Kendisine tekrar teşekkür ederim.

1)Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Eskiden bahsetmiyordum ama bu sene bahsetmeye başladım ve şimdi keşke kimseye söylemeseydim diyorum. Çevremdeki insanların blogumu düzenli olarak takip ettiklerini ve her yazımı okuduklarını sanmıyorum ama insan yine de bir şey yazacağı zaman iki kere düşünüyor. Bu durumdan hoşlanmıyorum. Sene sonunda iş yerimi değiştirme ihtimalim var. O zaman kimseye blogumdan bahsetmeyeceğim ki iş yeriyle ilgili bir şey olursa burada içimden geldiği gibi yazma imkanım olsun J


2)Neden blog yazıyorsunuz?
Ben yazmayı çok severim. Yıllardır günlük, okuduğum kitapların yorumlarını hatta telefonuma gelen mesajları bile yazdım. Mesaj yazma alışkanlığımdan bu ay vazgeçtim çünkü artık yazacak zamanı bulamıyorum. Eskiden bir mesaj iki kontör olduğu için az ve öz mesaj atıyorduk. Şimdi millette 1000 sms hakkı olduğu için mektup gibi mesaj yazıyor. Artık bu iş angarya gibi gelmeye başlayınca bıraktım. Kısaca yazmayı severdim, şimdi sanal ortamda yazıyorum.

3) İlk yazınız ve son yazınız arasında nasıl bir fark var?
Blogumdaki ilk yazılarım o sene izlediğim filmler ve okuduğum kitaplar. Bu yazıları şimdi de yazıyorum. Yorumunu yazdığım ilk kitap ise Bin Muhteşem Güneş. Güzel bir yorum olmuş ama yorumun içinde kitapla ilgili çok önemli bir bilgiyi spoiler uyarısı vermeden direkt yazmışım. Bunu şimdi yapmıyorum J Bir de o yazıda ve ilk kitap yazılarımda internetten kitabın fotoğrafını alıp kullanırdım. Şimdi elimden geldiğince kendi çektiğim fotoğrafları kullanmaya çalışıyorum.

4) Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?
Öncelikle birçok güzel insanla tanıştım. Birçok kitap, yazar, film ve dizi keşfettim. Genel kültürüm arttı ve okuduğum kitapları bloguma yazdığım için daha dikkatli okumaya başladım. Yani bana çok katkısı oldu blogumun.

5) Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
Öneriyorum ama şimdilik kimse beni dinlemedi J Bir tek kardeşimi blog açması için ikna ettim o da bir yılda iki yazı yazıp bıraktı. Umarım devamını getirir.

6) Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
Blogumun ismi çok klişe olsa da ilham kaynaklarım hakkında gerçeği yansıtıyor: “Hayata Dair Her Şey”.

7) Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?
Ben kurduğumu düşünüyorum. Bloggerları çok seviyorum, elimden geldiğince yazdıklarını takip ediyorum ve yorum yazıyorum. Gönül isterdi ki gerçek hayatta da tanışalım ama takip ettiğim bloglardan şimdilik sadece bir kişiyle tanıştım. Devamının gelmesi dileğiyle diyelim.

8) Şikâyetçi olduğunuz konular var mı?
Düşündüm de öyle şikâyet edebileceğim bir şey bulamadım. Ben halimden memnunum ya J

Kimleri mimlediğime gelince, normalde kimseyi mimlemem, “İsteyen herkes yapsın.” derim ama bu sefer içimden geldi birkaç ad vereceğim.

River, Okuyan Muggle, Sebo’nun Günlüğü, Cahil Okur, Yusuf Arslan, Neşeli Kitap Vagonu, Nail Art In Wonderland, Kitap Eylemi, Bize Her Yer Okul, Esseve Rin, Bi Poşet Kitap’ı mimliyorum. Birkaç sevdiğim arkadaşımın ismini mim yapmıyorlar diye yazmadım, lütfen yanlış anlamasınlar. Tabii ki isteyen herkes yapabilir. Hatta yaptıktan sonra yazıma yorum bırakırsanız ben de yazınızı okuyabilirim.


Yeni yazılarda görüşmek üzere. Şimdilik hoşça kalın… 

32 yorum:

  1. Çok güzel mim olmuş. Emeğinize sağlık. Birde yeri gelmişken benim ilk yazımla son yazım arasında devasa bir uçurum var sanırım. :D Kolay gelsin iyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Özdemir, yorumunuz için ben teşekkür ederim. Ben blogu açalı çok olmadığı için fazla fark yok. Siz daha eskisiniz galiba. Bu sebeple olabilir :-)

      Sil
  2. Yakın çevreye bahsetme konusunda şu ana dek okuduğum tüm mim sahipleri çok pişman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, kişisel bir şeyler yazmasaydım sorun etmezdim. Zaten başlarda sadece kitapları yazdığım için çevreme rahatça söyledim ama sonradan bloguma içimden gelen her şeyi yazmak istediğim için sıkıntı oldu. En azından yeni tanıştığım kişilere artık söylemeyeceğimi biliyorum.

      Sil
  3. Bu yakın çevre olayından bende çok çekiniyorum. Ne bileyim herkes sizin önem verdiklerinize önem vermeyebiliyor. Hani o kadar ki kitap okuduğunuzu görünce; "Mezun olmuşun, işin var hala nedne okuyorsun ki o kitapları" diyenler çıkarken blog için diyeceklerini düşünemiyorum bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada Mim için teşekkürler. Kore Fenomeni de mimledi ama ben sen mimlediğin için yapacağım abla :) O nedenini iyi biliyor :) (Şaka şaka ikinizede sonsuz teşekkürler)

      Sil
  4. Harika bir enerjiyle başlamışsın. Bu mim sana gerçekten iyi gelmiş:)
    Yazma nedenlerini ve motivasyonlarını tekrar gözden geçirmek bakımından harika bir durak olmuş. Devamını da bekliyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, şimdi daha iyiyim. Umarım böyle devam ederim. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  5. şu yazının ardından kocaman bir İYİKİ dedim. iyiki blog açmışsın Şule, iyiki yazıyorsun, yazmayı da hiç bırakma. gönlünden geçenleri aktar. derler ya yazmak ilaç gibidir. bence; bu sözü yalnız yazmayı sevenler anlar. keyif alarak okuduğum harika bir mimdi, hakikatten zevkliydi. kısa zamanda yapacağım. mimlediğin için ayıyetten teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, güzel yorumun için ben teşekkür ederim canım. Senin cevaplarını da merakla bekliyor olacağım :-)

      Sil
  6. mim çok güzel gerçekten , biraz daha fikrimiz oluyor blog yazarı hakkında , blog yaşamının çok uzun olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, ben de öyle umuyorum. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ben teşekkür ederim, en kısa sürede yanıtladığın için de ayrıca teşekkürler :)

    Çok hoşuma gitti bu mim, blog yazarını tanımak için de güzel bir mim olduğunu düşünüyorum.

    Umarım eski tempo en kısa zamanda döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, sanırım döndü bile. İyi dileklerin için teşekkür ederim :-)

      Sil
  8. ne güzel yazmışsın. ay insan hiç blogu olduğunu söyler mi ayolcum yaaaa :) ben de mimlendim zağten yazacam bakalımlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, en azından yeni tanıştıklarıma söylemeyeceğim artık. Senin cevaplarını da bekliyorum o zaman.

      Sil
  9. mim için teşekkürlerrr :) bu ilk soru herkesin derdi sanırım herkes söylememe taraftarı :D ben çok da takmıyorum ya ne biliym okurlarsa okusunlar diğer yüzümü görsünler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, sen kişisel bir şey pek yazmıyorsun. Bu yüzden okumalarında bir sakınca yok ama ben bloguma bazen özel şeyler de yazmak istiyorum, çekiniyorum.

      Sil
  10. Keyifli bir mim olmuş, şu dakika yazasım geldi benim de :D
    Mimlediğin için çok teşekkürler :>>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, rica ederim. Mimi beğenmene sevindim. Cevaplarını bekliyorum o zaman.

      Sil
  11. Ben yakın çevrem dışında pek paylaşmadım blog yazdığım bilgisini :D İyi ki de paylaşmamışım diyorum mimleri okudukça :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, bence de en iyisini yapıyorsun. Paylaşanlar da sonradan pişman oluyor :-)

      Sil
  12. Güzel cevaplar.
    Yakın çevreye bahsetmemek en iyisi özgürce yazmak için biraz gizemli kalmakta fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, aynen öyle. Ben en azından bundan sonra kimseye söylemeyi düşünmüyorum :-)

      Sil
  13. Bir iç dökme olmuş. 1. sorunun cevabına ben de katılıyorum. Ben çareyi yeni bir blog açmakta bulmuştum.

    YanıtlaSil
  14. Bir Hayat Dolusu, umarım ben yeni blog açmak zorunda kalmam. Blogumu çok seviyorum ve her şeye sıfırdan başlama düşüncesi hiç hoşuma gitmez. Bu şekilde devam ederim diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  15. 1. soruya göre aynı sıkıntıyı yaşıyoruz, zamanı geri almadığımız sürece çaresi de yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, maalesef ama en azından bundan sonra bu hatayı yapmayacağımı biliyorum. Yeni tanıştığım kişilere söylemeyeceğim.

      Sil
  16. Mim'ini yeni gördüm kusura bakma lütfen. Blogunu seni tanıyanların değil de uzağındaki insanların okuması mutlu ediyor insanı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Arslan, sorun değil. Aynen öyle, çok güzel açıklamışsın :-)

      Sil
  17. aaa, mimlenmişim, yeni gördüüm :) Not alıyorum, uygun bir zamanda yazayım ben de ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, cevaplarını merakla bekliyor olacağım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...