5 Ağustos 2016 Cuma

BİTENLER – 4

sule uzundere blog  kozmetik



Sizi bilmem ama ben “bitenler” yazılarını okumayı çok seviyorum. Bloggerlar neler bitirmiş, o ürünleri nasıl kullanmışlar ve neler düşünmüşler merak ediyorum. Bu yazılarda yeni ürünler keşfediyorum ve bazen tam da aradığım özellikte bir ürünü bulabiliyorum. Kozmetik blogları gibi her ay onlarca ürün bitiremesem de bitirdiklerim biriktikçe bloga yazıyorum. Belki ben de birilerine ürün fikri verebilirim diyerek son zamanlarda bitirdiğim ürünler hakkındaki fikirlerimi yazmaya başlıyorum.

sule uzundere blog  kozmetik
Banyo ürünleri

MORFOSE ŞAMPUAN: Bu şampuanı geçen sene Brezilya fönü yaptırdığımda almıştım. Kuaförüm bu şampuanın tuzsuz olduğunu, bunu kullanırsam fönün daha uzun süre dayanacağını söylemişti. Tabii ben sırf ucuz diye çok kötü bir yerde yaptırdığım için fönümü bir gün bile kullanamadım ayrı bir konu. Şampuanın kutusu o kadar büyük ki arada başka şampuanlar da kullanınca bunu bir senede anca bitirebildim. Yeni ürünler denemek istediğim için şimdilik bir daha almayı düşünmüyorum. (NOT: Kuaförüm bu şampuanı bana 40 liraya satmak istemişti ama aynısı nette 10 liraya satılıyor. Yani siz siz olun bu şampuanı kuaförlerden almayın)

ELİDOR SAÇ KREMİ: Saç kreminde Elidor’dan şaşmam ama farklı türlerini kullanmaktan da çekinmem J Bence saç kremi konusunda Elidor bir numara. En azından benim saçlarıma en iyi gelen marka o. Ben de kafama göre farklı türlerini alıp kullanıyorum, hepsi de çok iyi geliyor. Tavsiye ederim.

LE PETIT MARSEILLAIS BEYAZ ŞETALİ VE NEKTARİN DUŞ JELİ: Bu duş jelinin kokusuna bayılmıştım, kutuyu açıp açıp kokluyordum ama Beauty Beybi de nefret etmiş. Zevkler ve renkler meselesi. Bu yüzden tavsiye vermekten kaçınıyorum.

PALMOLİVE THERMAL SPA DUŞ JELİ: Palmolive duş jelleri konusunda çok başarılı. Thermal Spa en sevdiklerimden biri olmasa da güzel bir üründü. Ben bir süre banyoda sabun kullanmaya karar verdiğim için duş jellerine veda ediyorum. Yine duş jeli kullanmak istediğimde ilk tercihim Palmolive’in çeşitlerinden biri olur.
sule uzundere blog  kozmetik

NIVEA FOR BLACK WHITE DEODORANT: Benim için deodorant budur. Adana sıcağında en sevdiğim ürün oldu. piyasadan çekilinceye kadar bu deodorantı kullanmayı düşünüyorum. Eğer iyi bir deodorant kullanmak istiyorsanız bu ürüne bir şans vermenizi öneririm.

SİGNAL WHITE NOW DİŞ MACUNU: Bir arkadaşımın hediyesiydi bu küçük tüp. Üründen memnun kaldım. Şimdi evde büyük boyu var, onu kullanıyorum.

ARGAN YAĞI: Bu markasız şişeyi Nur Lokman Hekim’den almıştım. Amacım saçım için kullanmaktı ama kırışıklara iyi geldiğini öğrenince yüzüm ve cildim için de kullandım. Zaten bundan sonra cilt bakımımda kremlerle beraber yağları da kullanmak istiyorum ama doğal ve katkısız yağları tercih edeceğim. Bu gözler “%90 zeytinyağı %10 argan yağı” yazan bir şişenin argan yağı diye satıldığına şahit oldu. Bu yağlar konusunda tavsiye edebileceğiniz doğal içerikli bir marka varsa önerilerinizi bekliyorum.

RITUEL DE BEAUTE BURUN BANDI: Burun bantlarını haftada iki kere kullanıyorum. Diadermine’nin burun bantları çok pahalı geldiği için Bim’den aldığım bu ürünü denemiştim ve memnun kaldım. Diadermine’yi indirimde yakalayamazsam kullanmaya devam edeceğim.
sule uzundere blog  kozmetik

DOVE YORGUN ELLERE ÖZEL EL KREMİ: Ben favori el kremimi buldum arkadaşlar. Kokusu, yapısı ve elleri yumuşacık yapmasıyla ömrümün sonuna kadar kullanabilirim bu kremi. Zaten geçen seneki bayramda Migros’u yağmalamış, ürünü bitirmiştim. Bu sene de aynısını yapmayı düşünüyorum. Özel günlerde Migros’ta 4 liraya düşen bu kremi mutlaka siz de deneyin, seveceğinize eminim.

LOREAL MAKYAJ TEMİZLEME SUYU: Fazla makyaj yapan bir insan değilim ve kullandığım tek makyaj temizleme suyu da bu ama üründen çok memnun kalmıştım. Dudak ve gözlerin temizliğinde kullanılan suyu ben daha çok göz makyajımı temizlemek için kullandım. Gözü yakmayan ve ürünü kolayca çıkaran bir suydu. Diğer markaları kullanmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz belki ama ben Loreal’ın bu ürününden memnun kaldım.

VASELINE ALOE FRESH VÜCUT KREMİ: Bu kremin kokusu ve yapısı çok güzeldi. Severek kullandım, büyük bir kutu olduğu için uzun süre gitti. Şimdi elimde çikolata aromalısı var, onu kullanıyorum. Büyük ihtimalle bittikçe kullanmaya devam edeceğim ama bir dahaki sefere sürüş kolaylığı ve hijyen açısından sprey şeklinde olan kutusunu tercih edeceğim.

BEBAK GÜLSUYU: Bunu da indirimden gülsuyu cilde iyi geliyor diyerek almıştım ama meğer ürün gülsuyu değil losyonuymuş. Bu yüzden bir daha almayı düşünmüyorum. Şimdi %100 gülsuyu içeren Rosense’i kullanıyorum.

Evet, benim son zamanlarda bitirdiğim ürünler bunlardı. Aralarında sizin de kullandığınız var mı? Varsa lütfen yorumlarınızı yazın. Aynı mı yoksa farklı mı düşündüğümüzü merak ediyorum.

Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.

26 yorum:

  1. Ayy kuaföre bak x4 insaf 😠
    Duş jelini o markanın denemeyi çok istemiştim, merak ediyordum ama kokusu bana da pek cazip gelmedi.. Saç kremi olarak gliss ten şaşmıyorum ben de 😂 hadi bakalım gelsin yeniler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, o markanın belki yirmi çeşit duş jeli vardır. ben ikisini kullandım, ikisi de hoşuma gitti. bence sen de denemelisin. illa ki bazılarını seversin. bence kurban bayramında indirimlerle fiyatları düşerse bir şans ver.

      Sil
  2. Merhabalaaar :)

    Bu ürünlerin bir kısmını kullandım bir kısmını da almayı düşünüyorum..

    Öncelikle, diş macununu ben de kullanıyorum, beyazlatıyor ama dişlerim hassas olduğu için acıtıyor değiştireceğim bitmek üzere..
    Paylaştığın duş jellerinden ve saç kreminden de Zaman'ında kullanmıştım ve gerçekten güzeller bana göre..
    Burun bantları da bence fiyatına göre işe yarıyor ama kalıcı çözüm değil, haftada iki kez kullanınca güzel etki ediyor.

    Vaseline markasının vücut kremini denemek istiyorum..

    Paylaşım çok güzeldi teşekkürler :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, merhaba :-)

      ben de burun bantlarını ortalama iki kez kullanıyorum.

      vaseline beğendiğim bir marka oldu ama dediğim gibi sprey şeklinde olanı daha kullanışlı olur. onu almanı öneririm.

      okuduğun ve güzel yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Baya bir urun bitirmissin canim eline sağlık krem denildi mi aklıma Migros geliyor ve indirimlerde stokluyorum 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evin tek kızı mona, aynen. Migros özel günlerde güzel indirimler yapıyor. ben de üçer beşer alıyorum bir sene kullanıyorum. şimdi kurban bayramı indirimini bekliyorum stok yapmak için :-)

      Sil
  4. önceden şapuan olarak sebamedinkileri kullanırdım. (babam sağolsun adam sebamed dışı almazdı) fakat sebamed'in saçta oldukça güç açılan bir yapısı var. şayet saçın boyalı değilse bile (şu vakte kadar boya yaptırmış değilimdir) yine de zor açıldığından mecbur yanında saç kremi kullanıyordum. şimdi bebek şampuanına geçiş yaptım, son üç yıldır denemediğim bebek şampuanı kalmadı. fakat bu kullandığım şampuanı beğenmediğimden değil, yalnız hepsinin kokusunu sevdiğim için. palmolive duş jellerinden, çikolatalı ve vanilyalı harici hepsini denemişimdir. çileklisinin kokusu hayli güzel, pasta gibi ya. bundan duştan sonra kendimi sık, sık yemeğe vurmuştum. fakat en çok anti-stres olan morluyu sık kullandığımı bilirim. yalnız bana nazaran epey ürün bitirmişsin şule. en basitinden beş ayı aşkın avon'un care adlı 100 ml'lik el kremini zor bitirdiğimi anımsarım. o da evdekilerin de yardımıyla olmuştu. bazen haberli, bazende haberim olmadan eşyalarımı kullandıklarından. hoş, kafayı da takan birisi değilimdir. hatta lazımsa alın, sormanıza gerek yok diye kendim demiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, ben de artık saçlarımı boyamıyorum. bundan sonra da boyamayı düşünmüyorum. doğallığa döndüm. sana da tavsiyem ne kadar geç boyatırsan o kadar iyi. yaşlandığımızda saçlarımız beyazladığında zaten boyatacağız ki ben o zaman bile boyatmayabilirim :-)

      ben de bu ürünleri 4-5 ayda ancak bitirdim, öyle kısa bir sürede değil. yüz ürünlerini bitirmekte sıkıntı yaşıyorum çünkü sürekli kullanmıyorum ve küçük kutularına rağmen o ürünler bir türlü bitmiyor :-) ama el kremi en çok bitirdiğim şey olabilir. onları kullanmaya hiç üşenmiyorum. bir de dediğim gibi kokusu ve yapısı çok hoş dove'un.

      evde şampuan bitti. yenisini alacağım. bebek şampuanı denemeyi bir ara düşünmüştüm, aklıma getirdiğin iyi oldu. deneyelim bakalım :-)

      Sil
  5. Gelsin yeniler.Burun bantlarından çok memnunum,Elidorla hiç yıldızım barışmadı nedense saçlarıma hiç iyi gelmedi yeni ürünlerini denemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice yazıcı, burun bantlarının ben de bağımlısı oldum. kullanmadığım zaman rahatsız hissediyorum. o zaman gelsin yeniler :-)

      Sil
  6. Merhaba iyi aksamlar. Argan yagi ilgimi cezbetti nasil kullanmayi dusunuyorsunuz bir pamuk yardimiyla cildinize yedirererek mi yoksa kullandiginiz cilt temizleme urunune katarak mi? Ben de sacimda kullanmk icin lavanta yagi ve biberiye almistim eczaneden. Biberiye yi henuz kullanmadim lavanta yagini da sacimi yikamadan once kuru saca yediriyordum ama sacimda hic yokken kepek olusmaya basladi :/ yaglari sacimda deneme konusunda biraz mesafeliyim artik. Sac kremi de kullanamiyorum elidor'u kullanmistim cok onceleri daha sonra biraktimm saclarim ince telli ve cabuk yaglaniyor malesef :/ vaseline krem ise benim de severek kullandigim q urun ve gul suyu ile de ara sira cildimi temizliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapgunlugum_ merhaba. saç kremi kullanmazsam saçlarımı zor açıyorum ve tararken çok dökülüyor. bu yüzden mecbur kullanıyorum.

      argan yağını banyodan sonra, taradığım saçımın uçlarına elimle sürüyordum ama bir pamukla saç diplerine süren arkadaşım vardı. kırışıklara iyi geldiğini duyunca yine banyodan sonra yüzüme, özellikle göz çevreme ve vücuduma sürmeye başladım. sonra da yatıyordum. kokusu belki rahatsız edebilir. sanırım deneyip kendine en uygun kullanım şeklini bulmalısın. fikir vermesi için ekşi sözlük'teki argan yağı başlığındaki en iyi yorumları buraya ekliyorum. https://eksisozluk.com/argan-yagi--3127671?a=nice

      Sil
  7. Morfose iyi mi ?
    Yazınız çok yararlı oldu hazır Kurban Bayram'ı indirimleri yaklaşmışken
    O zaman gelsin yeniler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MELTEM, ben morfose'nin içine çam terebentin yağı koyup kullandım. bu yüzden sadece şampuan nasıl bir etki bırakır bilmiyorum ama tuzsuz olduğu için saça iyi gelir diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Peki teşekkür ederim
      Dediğiniz çam terebentin yağı koyunca etkisi Nasıl şu aralar saçlarım kurudu bunu öneren bikaç kişi var bir de size sormak istedim:)

      Sil
    3. MELTEM, benim saçlarım yağlıya yakın olduğu için bu konuda bir şey söyleyemem ama saçımın çok çabuk uzadığını söyleyebilirim. altı aylık düzenli kullanımdan sonra bir haftada dip boyamı çıkaracak kadar hızlı uzuyordu saçlarım.

      Sil
  8. Le Petit Marseillas duş jelinin ben de bugün mandalina misket limonlusunu bitirdim, çok güzel kokuyordu ben de açıp açıp kokladım bayıldım kokusuna, doğal yağ markası tavsiye SlimLeaf. Güvenilir bir marka olduğuna inanıyorum, internetten bilgi alabilirsiniz.
    yeni alacağınız ürünlerinizi güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Takım, ben de tam olarak güvenilir yağ markası arıyordum, bu öneri çok iyi oldu. Teşekkürler :-)

      Sil
  9. Ben de şampuanda da saç kreminde de Elidor'dan şaşmamaya çalışıyorum :D Ama bazen başka markalar da deneyesim geliyor :D Palmolive'in çikolata kokulu duş jelini almıştım bir hevesle ama iştahımı açması ve çok yoğun kokması sebebiyle kullanamadım -_- Thermal Spayı deneyeceğim ama. For Black&White'ı da merak ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, deodorantı ben çok severek kullanıyorum. bence sen de seversin.

      Sil
  10. Le Petit duş jelini çok merak ediyorum ilk fırsatta kullanacağım, saç kremi için markaya çok dikkat etmem ama yazından sonra Elidor kullanmaya özen göstereceğim :)

    YanıtlaSil
  11. gül özdemir, le petit'in o kadar çok çeşidi var ki eminim birini seversin. saç kremini farklı markalardansa elidor tercih ediyorum. umarım sen de seversin.

    YanıtlaSil
  12. Pek yararlı bir yazı olmuş emeğinize sağlık:) Takibe aldım bende blguma beklerim
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bloguma hoş geldiniz o zaman ☺☺

      Sil
  13. Le Petit Marseillas duş jelinin sanırsam yeni bir ürününün testerı dergimden çıktı, ben de bugün deneyeceğim. Beğenirsem almayı düşünüyorum :)

    Yağlar çok önemli ve işlevli ancak dediğiniz gibi doğal ve katkısız olmalılar.

    Nivea Black&White roll-on kullanıyorum ben de. Harika bir ürün.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, roll-on sevmediğim için deodorant tercih ediyorum ama Nivea bu konuda gerçekten başarılı. Le Petit'in o kadar çok çeşidi var ki insan illaki birini seviyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...