4 Eylül 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : BAŞ KARAKTERİ GÖLGEDE BIRAKAN 6 YAN KARAKTER

pazar 6'lısı baş karakteri gölgede bırakan 6 yan karakter

Herkese merhaba. Eylül ayının ilk Pazar 6’lısı yazısıyla karşınızdayım. Bu ayın kategorilerini çok beğendim. Bu ay hangi konularda yazacağımızı ve etkinliğin detaylarını sevgili Esseve Rin’in yazısından okuyabilirsiniz. Ben baş karakterden daha çok sevdiğim yan karakterleri yazmaya başlıyorum.

pazar 6'lısı baş karakteri gölgede bırakan 6 yan karakter

HARRY POTTER – JAMES, SİRİUS, LUPİN, SNAPE VE LİLY
Aslında bu listeye Harry Potter’ı yazmayacaktım çünkü neredeyse her listeye onu yazıyorum :-) Ama listeyi dolduramayınca yine Harry Potter aklıma geldi. Maşallah her kategoriye uyuyor. (Bu ay onu yazmamanın imkânsız olduğu bir kategori daha var :-))

Kitabın başrolü olan üçlüyü hepimiz seviyoruz ama ben Azkaban Tutsağı’nı okuduğum günden beri James, Lupin, Sirius, Snape ve Lily’nin Hogwarts günlerini, aralarındaki ilişkiyi çok merak ediyorum. Geçmişin anlatıldığı bölümleri büyük bir merak ve zevkle okumuştum. Yazar bu dünyaya tamamen veda etmeye hazır değil gibi. Keşke bu ekibin çocukluğunu anlatsa da biz de doya doya okusak.
ALACAKARANLIK – EMMETT CULLEN

ALACAKARANLIK – EMMETT CULLEN
Alacakaranlık filmi çıktığında millet Edward diye deliriyordu ama ben kitapta da ,her ne kadar hakkıyla yansıtılmamış olsa da, filmde de Emmett karakterini daha çok sevmiştim. Şimdi bile Kellan Lutz’ı Robert Pattinson'dan daha çok severim.

İÇİNDE AŞK SAKLI – STEPHEN WESTMORELAND
Judith Mcnaught’ın bu tarihi romantik kitabının baş karakteri Clayton da fena değildi ama hem kitap boyunca yaptığı hatalardan dolayı ondan soğudum hem de ciddi, ağır abi Clayton’dansa esprili, rahat Stephen’ı daha çok sevmiştim. Neyse ki yazar sonradan Stephen’ın başrolde yer aldığı Sen Gelmeden Önce kitabını yazdı, ben de severek okudum. 

İNCE MEMED 3 – MURTAZA AĞA VE TOPAL ALİ
İnce Memed dört ciltlik bir başyapıt. Serinin en çok üçüncü kitabını sevmemde Murtaza Ağa ve Topal Ali karakterlerinin payı büyük. Topal Ali bütün kitaplarda var ama Murtaza Ağa ile bu kitapta tanışmıştık. Kendisi yanardönerliğin kitabını yazan, çıkarı için her şeyi yapabilecek karakterde biri ama onu okumak çok keyifliydi.
TAHT OYUNLARI – RENLY VE LORAS

TAHT OYUNLARI – RENLY VE LORAS
Taht Oyunları bu kategoriye en uygun kitaplardan biri çünkü birkaç baş karakteri varsa bin tane yan karakteri var :-) Ben de Renly ve Loras’ın olduğu bölümleri severek okurdum. Dizide de iki karakteri canlandıran oyuncuları beğenmiştim ama maalesef yazarın acımasızlığına kurban gittiler :-(

Valla düşünüyorum düşünüyorum aklıma başka bir kitap gelmiyor. Arkadaşların listelerine bakıp kopya çekerim belki. Belki de siz bana kopya verirsiniz :-) Bu kategoriye uygun önerileriniz varsa lütfen yazın.


Bu aralar çok güzel kitaplar okuyorum. Bu hafta her gün yeni bir yazıyla karşınızda olmayı planlıyorum.  Görüşmek üzere. 

25 yorum:

  1. içinde aşk saklı ve taht oyunları'nı bilmiyooom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, Taht Oyunları'nın dizisini duymuşsundur ama. Güzel bir seri. yeni kitabının çıkmasını beklediğim için son kitabını okumuyorum. içinde Aşk Saklı da güzel bir tarihi aşk romanı. Bu tarzı seviyorsan tavsiye ederim.

      Sil
  2. Pazar 6'lısı yazilarina bayılıyorum ama okurken ben ne yazardim diye düşününce cok bir sey gelmiyor aklıma. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, bu ayın kategorilerine bak. insan ilk başta bir şey bulamam diye düşünüyor ama yazdıkça veya kitaplığına baktıkça buluyorsun. hem altıya tamamlayamasan bile yazabilirsin. bloguna geri dönüş için güzel bir yol olabilir :-)

      Sil
  3. Harry Potter konusundaki düşüncelerimizin aynı olması beni gerçekten çok mutlu ediyor. Çoğu kişinin Jamesi sevmemesi beni hem çok üzüyor hem de sinirlendiriyor. Sen ne zaman listeye Harry Potterdan bir şeyler eklesen ben seviniyorum :D
    İçinde Aşk Saklıyı not ettim. Stephen seveceğim türden bir karaktere benziyor :))
    Ooo yoğun bir hafta olucak o zaman. Yorumlarını gireceğin kitapları merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, görünüşe göre Harry Potter'ı listelere yazmaya devam edeceğim :-)

      kitap yorumlarını bugünden başlayarak girmeyi planlıyorum. umarım yazabilirim.

      Sil
  4. Sadece İnce Memed i okudum. Ben pazar altılısı yazısı yazmak istesem de yazabileceğimi hiç düşünmüyorum. Çünkü okuduğum kitap karakterlerinin çoğunu unutuyorum. Sizi tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, ben de okuduğum her kitabı hatırlayamıyorum ama aklımda yer edenler de oluyor. genellikle çok sevdiğim ve hiç sevmediğim kitapları hatırlıyorum :-)

      Sil
  5. Çünkü Harry Potter candır can☺️. Keşke birçok karakter hakkında daha çok şey okusak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben bu tarz kitapların geleceğini düşünüyorum. :-)

      Sil
  6. Harry Potter yoksa o liste olmamış demektir bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Visnelikiraz, Harry potter daha çok listeye girecek gibi .-)

      Sil
  7. İnce Memet ilgimi çekti. Allah daha da okuma azmi versin maasallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, çok teşekkür ederim. İnce Memed mükemmel bir seri. Okumanızı çok isterim.

      Sil
  8. Renly ve Loras konusunda hakikaten katılıyorum ya ben de çok sevmiştim :/ Bu haftanın listesini yapamadım ben ya, aklıma hiçbir şey gelmedi ne yazık ki.. Neyse önümüzdeki pazarlara bakıcaz artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, ben kategoriler belli olur olmaz listemi tamamlamaya çalışıyorum. son ona bırakınca benim de aklıma bir şey gelmiyor.

      Sil
  9. Güzelmiş sule seçimler... ince mehmed okuma niyetindeyim, dizi mi film mi bilmiyorum ama olduğunu da bilmiyordum 😶 kitaptan sonra izlerim kesin 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, İnce Memed mükemmel bir seri. Okumanı çok isterim. kitabın filmi çekilmiş ama Türkiye'de sansüre takılmış. internet ortamında bulabilir misin bilmiyorum.

      Sil
  10. emmet iyiydi harbiden , keşke daha çok yer verilseydi , gerçi bir kurtadam'ı da unutmasak o da iyiydi sanki .:D neyse , hepsi güzeldi bence :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, :-) kitaptaki kurtadamları ben pek sevmemiştim ya ama onların da. özellikle birinin, hayranı çok. :-)

      Sil
  11. HP'de özellikle Sirius ve Snape'in çocukluğunu merak ediyorum ben :D Yeni bir seri başlatsın yazar bence de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, iki simde de malzeme bol. çok güzel kitaplar yazılabilir haklarında. duy bizi rowling :-)

      Sil
  12. İlkay Özgür, benim için sirius bambaşkaydı :-)

    YanıtlaSil
  13. Harry Potter dışındaki kitapları okumadım ama o dörtlünün hogwarts zamanları da kitap olsa ne güzel olur gerçekten 😍😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, öyle bir kitap herkesi mutlu ederdi. yazar bizi görmezden gelmese keşke :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...