26 Şubat 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: YAZDIĞI KİTAPLARI KISKANDIĞIM 6 YAZAR



Bir ay aradan sonra Pazar 6’lısı yazılarına geri döndüm. Aslında her hafta yazmak istiyorum ama pazar günü koşturmacasından elim değmiyor. Hafta içi yazıyı hazırlayıp pazar günü yayınlayacağım diyorum ama yazı stoklama huyunu bir türlü edinemedim. Bu yazıyı da şimdi yazıp biter bitmez yayınlayacağım.

Bu haftanın konusu yazdığı kitapları kıskandığımız 6 yazar. Sevdiğim birçok yazar olsa da farklı alanlarda hayran olduğum 6 yazar seçmeye çalıştım. Kimleri seçmişim gelin beraber bakalım.

STEFAN ZWEİG
Bazen,bazı insanlara empati yapmakta zorlanıyorum. Bir davranışı neden yaptıklarını anlayamadığım zamanlar oluyor. İnsanların duygularını Zweig gibi tanımlayabilmek isterdim. O zaman onları anlamam daha kolay olurdu sanırım.

DAN BROWN
Dan Brown gibi kültürlü olmak isterdim. Onun kitaplarında verdiği detaylara, kitaplarının sonunda olayları bağlama şekline hayranım.

J.K. ROWLİNG
Harry Potter gibi büyülü bir dünyayı yaratacak kadar hayal dünyası geniş olduğundan Rowling’i kıskanıyorum.

TURGUT ÖZAKMAN
İnkılap tarihine çok ilgi duyuyorum. Hatta birkaç sene okulda inkılap tarihi derslerine de girmiştim. Bu dönemle ilgili kitap okumayı da çok severim. Turgut Özakman’ın o dönemle ilgili bilgisine sahip olmak isterdim.

DOSTOYEVSKİ
Bir iş yapıyorsam o dalda dünyanın en sevilen ve en beğenilen isimlerinden biri olmak isterdim. Bu yüzden seçimim Dostoyevski.

JULİA QUİNN
Julia Quinn’in romantizm konusundaki yaratıcılığına sahip olmak isterdim. Özel hayatımda çok işime yarardı J

Sizin kıskandığınız yazarlar var mı? Varsa kimler? Lütfen yorumlarınızı yazın, belki sayenizde yeni yazarlar keşfederim.

Bu hafta Pazar 6’ısına en çok katılım olduğu haftalardan biriydi. Sizin için bir güzellik yapıp bütün Pazar 6’lısı yazılarını aşağıya bırakıyorum. İstediğinizi tıklayıp okuyabilirsiniz. Eğer gözümden kaçan bir yazı varsa lütfen yorumlarda belirtin, onu da ekleyeyim.

41 yorum:

  1. Yazmışsın, iyi ettin :). Rowling bu haftanın kazananı olacak dedim ve haklı çıktım sanırım :). Sende de olacağını tahmin ettim :). Kısa ve öz açıklamalar :). Bu ay bakalım neler gelecek merak ediyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, Rowling'in olmadığı liste yok sanırım. Mart kategorilerini ben de merak ediyorum. Bir tanesini tahmin edebiliyorum ama diğerlerinin ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok.

      Sil
  2. Bu haftaki başlık çok güzeldi, kaçırmamak olmazdı gerçekten. :D
    Zweig'ı listeme almayı çok istedim ama sığmamıştı, Dan Brown'a bende hayranım. Çok güzel noktaları birleştiriyor ve çok zengin bir bilgi birikimi var gerçekten.
    Dostoyevski konusunda da tamamen katılıyorum, dalında en iyilerden birisi, kim onun gibi olmak istemez ki? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, bayağı ortak yazarımız varmış o zaman :-)

      Sil
  3. Şimdi öncelikle Tolkien yoksa bu liste eksiktir bana göre.

    İkincisi seçtiğin yazarlardan sadece JULİA QUİNN okumadım. Onu hariç tutarak hepsi de bu listede olmayı hak etmişler gerçekten.

    Üçüncüsü biz bu Pazar 6'lısına nasıl katılacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, Tolkien'i okumadığım için listeye eklemedim ama içimden bir ses okuyunca onu da kıskanacağımı söylüyor.

      julia Quinn tarihi romantik türde yazan bir kadın. Onu okumasan da olur :-)

      her hafta belli kategorilerimiz var. bakıyorsun, yazmak istediğin varsa yazıyorsun. bu kadar. mart ayının kategorileri henüz açıklanmadı. Bu blogdan gelişmeleri takip edebilirsin. Seni de aramızda görmek isteriz:-) http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/

      Sil
    2. Birlik olmak beni de mutlu eder :D Hemen bakıyorum ve gerekli olanları yerine getiriyorum :)

      Sil
  4. Vallahi blog yazmaya bile fırsat bulamayan biri olarak ben hepsini kıskanıyorum zaten :) ama bu saydığın isimlerden Dan Brown'u okurken içimden hafiften bir hasetlik geçtiğini ben de hatırlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren, değil mi? Ben 150-200 sayfalık bir kitap yazmayı bile hayal görürken neredeyse 1000 sayfalık kitap yazanlar var bir de. İnsan gerçekten hayret ediyor ve hayran oluyor :-)

      Sil
  5. J.K. Rowling kesinlikle evet benim de kıskandığım bir yazar..:) çok kıskandığım yazarlar var da biraz makul bir cevap vereyim diyorum:) mesela Shirley Jackson var Tepedeki Ev kitabının yazarı, sanki benim tarzıma uygun bir yazar gibi geldi, hem romanı da çok beğenmiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. Shirley Jackson'ı daha önce duymamıştım. hemen araştırıyorum, belki ben de severim.

      Sil
  6. dan Brown evet zevkle okuyorum ama klasik olmasına rağmen Dostoyevski bende hiç iyi gitmiyor onun için ona karşı hissisizim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma ÜZMEZ, Dostoyevski'nin Kumarbaz kitabını beğenerek okumuştum. Onu tavsiye ederim. Yeraltından Notlar'ı da çok merak ediyorum. Geçen hafta tiyatrosunu izledim, çok etkilendim. Kitabını en kısa zamanda okuyacağım.

      Sil
  7. Rowling'i hayal gücünün muazzamlığından evet ben de kıskanabilirdim :)))
    Güzel bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  8. Bu listeye benim için Şule Hanımıda ekler misiniz efenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan T. ne güzel bir iltifat bu. Çok teşekkür ederim Aslıhan :-)

      Sil
  9. İlkay Özgür, bu kategorinin birincisi belli :-)

    YanıtlaSil
  10. Gördüğüm kadarıyla 1-2 yazar çoğunluğun favorisi. Ben o kadar düşünmeme rağmen kıskanacak yazar bulamadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,hadi ya. Kıskanacak kadar çok beğendiğin yazar yok demek ki ya da kendini aşmışsın, kimseyi kıskanmıyorsun :-)

      Sil
  11. bu tip listeler yazabilen siz blogger arkadaşlarımı kıskanıyorum en çok , çünkü bunların ayırımını yapabilmek çok zor geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, ben de "En"li sorulara cevap vermek istemem. Bir şeyler seçmek zor olsa da onları sıralamak daha zor bence. En azından pazar 6'lılarında bunu yapmıyoruz :-)

      Sil
  12. Yaa ben Dan Brown hiç okumadım ama kitaplarının uyarlamalarını izledim hep. Filmleri bu denli güzelse kitaplar nasıl tahmin edemiyorum. Okumadığım halde sevdiğim bir yazar yani Dan Brown, garip bir şekilde.. Zweig'a ben de senin belirttiğin nedenden dolayı hayranım aslında, listeme dahil etmemiş olsam da. Özellikle Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nda bir kadının hissiyatını o kadar başarılı bir şekilde anlatması ağzımı açık bırakmıştı. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Dan Brown'dan Dijital Kale'yi okumalısın. Hem onun filmi olmadığı için kitabını okumak zorundasın :-)

      Zweig'in insanların duygularını böyle başarılı anlatmasına hayranım ama bir erkeğin bir kadının duygularını bu kadar iyi anlatabilmesi ayrı bir boyut. Korku kitabını okudun mu? Orada da kadın karakteri çok iyi analiz etmişti.

      Sil
    2. Korku'yu çok merak ediyorum aslında. Dersimize giren bir hocamız çevirisini yaptığından arada bahsediyor. Spoiler da veriyor ama söz konusu Zweig olduğu için önemli değil gerçi.. Kısa zamanda okumak istiyorum ama hocamın çevirisinin basılmasını beklemeyi tercih ediyorum açıkçası :') Dijital Kale, tamamdır ^.^

      Sil
    3. Gözde Türker, Korku yeniden mi basılacak? Hangi yayınevinden çıkacak dediğin baskısı?

      Sil
  13. Rowling kimleri büyülemedi ki? Dan Brown için çok yerinde izlenim olmuş Şule, kesinlikle olayları öyle bir bağlıyor ki hayran kalıyorum. Bir de ben seri kitap yazanlarda bu hissi yaşarım, Tolkien gibi. Öykünün sonunu acaba ön görüp mü yazıyorlar, yoksa yazdıkça mı kurguları gelişiyor diye düşünürüm. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, güzel bir noktaya değinmişsin Riv. Seri kitap yazanlara ben de hayranım. Bir kitap yazmayı çok isterdim. bu bile benim için hayal ama yazabilsem bile büyük ihtimalle 150-200 sayfalık bir kitap olurdu yazdığım. Yüzlerce sayfalık ve 3-5-7 kitaplık seri yazanlara hayranım.

      Sil
  14. romantik okumak istediğimde Julia Quinn aklımda ama bir türlü o türe elim gitmiyor açıkçası. stefan zweig, dan brown, rowling ve özellikle de dostoyevski benimde bu sorualra vereceğim cevap olurdu heralde. harika bir altılı olmuş. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip, bazı okuyucular romantik kitapları zaman kaybı olarak görüp okumak istemiyorlar. Belki sen de o zamanda daha kaliteli, bana bir şeyler katan kitaplar okuyabilirim diye düşünüyorsundur. Bu düşünceye katılmakla beraber bünyemin ayda bir ya da iki romantik kitap istediğini fark ettim. Kafamı dinlendiriyor, bana iyi geliyor.

      Eğer bu türde okumak istersen Belle'den yardım alabilirsin. O, benden daha bilgili. Belki Julia Quinn'den daha iyi yazarlar tavsiye edebilir.

      güzel yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
    2. Bazen sırf kolay ilerliyor içinde romantizö de var diye bünyem ihtiyaç duyunca yetişkin fantastik ya da ypung adult eserler okuyprum ama bu türe de el atmak isterim elbette. Belle nin bu konudaki kütüphanesini biliyorum derhal başvururum öyle bir durumda teşekkürler :)

      Sil
    3. Sümeyye Kip, rica ederim :-)

      Sil
  15. Zweig müthiş gerçekten, nasıl yazıyor bu adamlar anlamıyorum, harikalar.
    Bir de Paul Auster çok severim ben, ne yazsa okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, Paul Auster'ı sürekli duyuyorum ama hiç okumadım. Kendiyle tanışmak isterim. İlk olarak hangi kitaplarını okuyabilirim? Fikir verirsen bir dahaki kitap alışverişimde alabilirim.

      Sil
  16. Şule ben 'Yanılsamalar' ve 'Görünmeyen'i okudum. Özellikle yanılsamalar'a bayılmıştım. Görünmeyen ise konu olarak çok rahatsız ediciydi ancak Paul Auster'in üslubu, insan ruhlarının içini okuyuşu, dahası edebiyatından çok etkilendim. Her satır dolu dolu kitaplarında. Diğer bütün kitaplarını da okumayı düşünüyorum, iyi yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, tamam canım. Hemen iki kitabı da okunacaklar listeme ekliyorum. Yakın zamanda olmasa da mutlaka okuyacağım. Teşekkürler :-)

      Sil
  17. Bu pazar 6'lılarına bayıldım doğrusu :) Burada seçtiğiniz yazarlara ve seçme nedenlerinize de katılıyorum. Çok güzel seçimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  18. Yaşar Çepelli1 Ocak 2018 11:13

    Her zaman dediğim şeyler var: Okuyun, okuyun... Tabii ki bu iş sevgi ve emek işi. Bunu yapabilmek gerçekten yürek ister. Okuma konusunda hep bir yanımız eksik kalıyor. Yine de azimle devam etmek lazım. Ben de bir tavsiyede bulunmak isterim arkadaslara: jonh crishtope grange. Polisiye, gerilim, macera, egzotik her şeye var. gıpta ediyorum ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşar Çepelli,
      Grange adını duydum hocam. Hatta kitaplığımda siyah Kan ve Koloni kitapları var ama henüz okumadım. Çok merak ettiğim yazarlardan biri. Umarım 2018'de kitaplarıyla tanışırım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...