26 Mart 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Pazar 6’lısında bu hafta çok güzel bir kategori var. En sevdiğimiz serileri yazıyoruz. Okumak istediğim seriler, okuduklarımdan fazla olsa da okuduklarım arasında en sevdiğim 6 seriyi belirledim. Bakalım benimle ortak fikirde olduğunuz kitaplar çıkacak mı?

PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

Harry Potter
Harry Potter öyle bir seri ki Pazar 6’lısının bütün kategorilerine bir şekilde uyuyor ama onun için en uygun kategori buydu. İddia ediyorum Harry Potter’ı okuyan herkes bu hafta Harry Potter’ı yazar. 5-10 sene sonra seriyi baştan sona tekrar okumayı planlıyorum. Serinin en sevdiğim kitabı Harry Potter ve Azkaban Tutsağı.

PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

Taht Oyunları Serisi
Taht Oyunları serisini ilk kez dizisi çıkınca duymuştum. Dizinin ilk sezonunu izledikten sonra kitaplarını alıp bir çırpıda okumuştum. Seride okumadığım sadece son kitabı Ejderhaların Dansı kaldı. Onu da yeni kitabın ne zaman çıkacağı belli değil, şimdi kitabı okuyup bitirirsem yeni kitabı beklemek zor olur diye okumamıştım ama şimdi keşke okusaydım diyorum çünkü ben kitabı alalı üç sene oldu, ortada yeni kitap falan yok. Kitaptaki detayları, kişileri unuttum. Dizi, kitaptan ayrıldığı için diziyle kitap da karıştı. Bir şekilde seriyi bitireceğim. Umarım yazar da hayatını kaybetmeden seriyi yazmayı bitirebilir J

PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

Sihirli Çıkrık Serisi
Bu kitaplar hak ettikleri kadar bilinmiyor ve okunmuyor bence. Birkaç yıl önce nasıl keşfettiysem internetten yaptığım kitap alışverişinde serinin ilk kitabı Kördüğüm’ü almıştım. Çok severek ve yazarın kalemine hayran kalarak okuduğum bir kitaptı. Bir sonraki alışverişimde hemen serinin diğer iki kitabı Seviyor Sevmiyor ve Bir Yumak Aşk kitaplarını da aldım. Romantik kitap sevenler mutlaka Heidi Betts kitaplarıyla tanışmalı. Yazarın başka kitabı var mı bilmiyorum ama varsa mutlaka Türkçeye çevrilmeli yoksa da yazılmalı J Serinin en sevdiğim kitabı Seviyor Sevmiyor.
PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

İnce Memed Serisi
Yaşar Kemal’i okumaya İnce Memed’den başlamıştım. O gün bugündür en sevdiğim yazarlardan biridir. Adanalı olduğum için yazarın Torosları  anlatması beni daha çok etkiliyor. Köy hayatını ve köylüleri ondan okumak çok zevkli. Serinin en sevdiğim kitabı İnce Memed 3.

PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

Bridgertons Serisi
Romantik kitaplardaki favori yazarım Julia Quinn’den en çok Bridgertons serisini okumayı seviyorum. Sekiz kardeşin aşk maceraları sekiz kitapta anlatılıyor. Şu an için serinin yarısını okudum. Hepsini okuyunca detaylı bir inceleme yazabilirim. Okuduğum kadarıyla seride en sevdiğim kitap, beşinci kitap, Sonsuz Sevgilerimle.
PAZAR 6’LISI: EN SEVDİĞİNİZ 6 SERİ

Alacakaranlık Serisi
Bu seriyi burada görenler şaşırmış olabilir. Filmleri ve oyuncularıyla ama en çok fanlarıyla Alacakaranlık çok ayağa düşse de kitapları o kadar da kötü değildi bence J Tabii ben kitapları ergenlikte okuduğum için sevmiş olabilirim. Şimdi okusam o kadar beğenmem büyük ihtimalle ama bütün seriyi arka arkaya okumak, arkadaşlarımla Alacakaranlık konuşmak çok eğlenceliydi. O günlerin hatrına Alacakaranlık da bu listede olmalıydı diye düşündüm.  Serinin en sevdiğim kitabı Tutulma.

Yazının başında dediğim gibi aslında okumak istediğim seri daha çok. Belki haftaya Pazar 6’lısında okumak istediğimiz serileri yazarız. Ne dersin Esseve Rin? J


Sizin en sevdiğiniz seriler hangileriydi? Seri kitaplar okumayı çok severim. Bunu mutlaka oku dediğiniz bir seri varsa okuma listeme almaktan mutluluk duyarım. Yeni yazılarda görüşmek üzere, esen kalın efendim J

NOT: Görsellerin hepsi netten alınmıştır. 

37 yorum:

  1. Harry Potter okuyanlar bu haftaki kategoriye alır. Aynısını Kağıttan Dünyam'a söyledim. Şu ana kadar senle 2 oldu :D

    Shirli Çıkrık serisinin konuları hoşuma gitmediğinden okumamıştım.
    Quinn'in Bridgerton serisini sevsem de diğer serilerini daha çok sevmişimdir (diğerlerinden sadece biri tamamlandı gerçi). Sonsuz Sevgilerimle oldukça güzeldi. Seride en sevdiğim Son Söz Aşkın, hiç ısınamadığım Yüreğe Söz Geçmiyor.

    Alacakaranlık'ı görmek şaşırttı. Ama güzel anılar bırakmış bir seri olarak gördüm.

    Güzel bir liste olmuş. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, Sihirli Çıkrık serisini okumalısın bence. Senin sevebileceğini düşünüyorum.

      Ouinn'in bu seri dışında Cennet gibi kitabını okumuştum. O da çok hoşuma gitmişti.

      Ben de Son Söz aşkın'la bu kitap arasında kalmıştım, bunu seçtim. Yüreğe Söz Geçmiyor'u nisanda okuyacağım. Umarım ben severim.

      Ya Alacakaranlık'ı yazdığıma biraz utandım :-( Benim daha çok seri okumam lazım ki bir dahakine farklı kitaplar yazabileyim :-)

      Benden de sevgiler :-)

      Sil
  2. Filmleri kötü olabilir ama kitaplarını ben de çok severek okumuştum Alacakaranlıkın ne yalan söyleyeyim :D Her kitap sonrası kuzenimle harıl harıl konuşurduk. Güzel günlerdi ya :))

    Vakit bulup yazabilseydim listemde muhakkak Harry Potter olurdu benim de. Öyle bir seri de yerini başka hiçbir seri dolduramaz :'))

    Sihirli Çıkrık serisini de ilk defa duydum gerçekten. Konusuna bir bakayım onun da keyifle okunacak bir seriye benziyor.

    Hem Bellenin Kütüphanesi hem de senin sayende artık historical okumaya başlayacağım :D Sizde gördükçe canım çekiyor gerçekten :D Kütüphanede görmüştüm birkaç historical. Bir dahaki sefere bir tanesini alayım artık yetti gari :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, süper olur canım. Kütüphaneden alıp deneyebilirsin. Hoşuna giderse devamını getirirsin :-)

      Sil
    2. Bu arada demeyi unutmuşum okumak istediğimiz seriler teması çok güzel, nisana ekliyorum hemen :))

      Sil
    3. esseve rin, sesimi duymuşsun. Çok sevindim :-)

      Sil
  3. Alacakaanlık ve Buz ve Ateş'in Şarkısı ortak noktalarımız olmuş :D Halen okumadığın Yüzüklerin Efendisi elbette listede yok bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, maalesef. Okuduğumda olacak eminim :-)

      Sil
    2. Teklifim halen geçerli birlikte okuyabiliriz hatta bunu bir etkinlik haline bile getirebiliriz abla :D

      Sil
    3. Cahil Okur, çok güzel olur. Görseli sen hazırlarsın hem :-) Ama birkaç ay sonra yapalım olur mu?

      Sil
    4. ne kadar bırkac ay :D

      Sil
    5. Cahil Okur, eylülde Hobbit, ekim kasım aralıkta birer Yüzüklerin Efendisi kitabı okumayı planlıyorum ben.

      Sil
  4. Harika bir liste Şule'cim, ben romantik kitaplar okumayı çok seviyorum, Sihirli Çıkrık serisi çok iddialı geldi, Julia Quinn de çok hoş, okumak isterim, İnce Memed ise sürekli okuma listemde:) keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. romantik kitap seviyorsan Sihirli Çıkrık serisini tavsiye ederim. Ben çok sevmiştim. Hatta yazarın diğer kitaplarını da okumak istiyorum ama Türkçede başka kitabı yok :-)

      Sil
  5. Taht Oyunları ve İnce Memed serilerini okudum ben de. Diğerlerini okumadım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, en güzellerini okumuşsun zaten :-)

      Sil
  6. Kralkatili güncesi ilk aklıma gelenlerden oldu şule'cim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, o seri aklımda Fenom. Elimdeki kitaplar bitince başlamak istediğim serilerden biri.

      Sil
  7. Taht Oyunlarını beklerken ömrümüz geçti :) Harry Potter ve İnce Memed de okumak istediğim serilerden. Ben de size Ramses serisini tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, tavsiye için teşekkürler. Ramses serisini ilk kez duydum. İnceleyeceğim mutlaka.

      Sil
  8. çok güzel seriler bir kısmını duymamış olsam da. harry potter ile game o thrones benimde listeme girerdi gibime geliyor. diğerlerini de araştıracağım ve okurum muhtemelen hoş bir altılı olmuş. sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip, teşekkürler Sümeyye. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  9. Harry Potter olmazsa olmazlardan :D Taht Oyunları'nda Kargaların Ziyafeti'nde kaldım ben de, içinde Arya yok diye okumamıştım, umarım bu yıl okurum :D Alacakaranlık'ın ilk üç kitabını çılgınca okuduğum, dördüncü için de sabırsızlıkla beklediğim günler... Arada filmlerini biz hala izliyoruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Alacakaranlık'ın filmlerini çok sevmem ama zamanında sinemada izlediğim doğrudur :-) Kitaplarını daha çok severim. Özellikle Tutulma'da tekrar tekrar okuduğum bölümler vardı.

      Sil
  10. Vay İnce Memed. Çocukken özetin özetini okumuştum. Hep başlamak istemişimdir ama nasip olmamıştır. Kusur kalmasın ada hikayesini severek okumuştum :)
    şaka tabiki yarışmak gibi niyetim yok. Uzun uzun seri okuyanlara hayranım. Keyifle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi blogger, Yaşar Kemal'in bütün kitaplarını okumak istiyorum. Şu an elimde okunacak çok kitap olduğu için ince ve tek olan kitaplarını okuyorum. Diğer serilerini de mutlaka okumak isterim. Eminim onlar da çok güzeldir :-)

      Sil
  11. İnce Memed, en çok okumak istediğim serilerden biri. Fakat nedense çekiniyorum başlamaktan, sevmemekten ya da ne bileyim anlamamaktan filan korkuyorum. Buradaki baskısı da leziz görünüyor ha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, bu baskısı kitabın 50.yılına özel. Ben normal kitaplarını okumuştum. Bu seri çok pahalıdır diye düşünüyorum :-)

      İnce Memed'de anlaşılmayacak bir şey yok canım. Sadece bazı yerlerde doğa tasviri sıkabilir belki ama güzel kitaptır. Senin gibi Türk klasiği okumaya çalışan biri mutlaka okumalı.

      Sil
    2. Korkum yersizmiş o halde, mutlu oldum. En kısa zamanda okuyacağım :')

      Sil
    3. Gözde Türker, umarım seversin canım.

      Sil
  12. Sondaki önerin çok hoşuma gitti, umarım olur :). Harry Potter'ın kitaplarını her sene bir kez okurum. Zaten birbaşlayınca bırakamıyorsun ve her seferinde başka başka şeyler görüp belki de zamanla farklı şeylere odaklandığımız için farklı yönlerini görüyoruz. Dediğin gibi gerçekten de her pazar altılısında kendine yer bulması ilginç :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, her sene Harry Potter okuyorsun demek. istikrarına hayran kaldım. Ben seriyi bitireli on sene oldu. Bir on sene daha geçsin, detayları iyice unutayım. O zaman okumayı planlıyorum.

      Sil
  13. İlkay Özgür, İnce Memed'de bazı yerlerde doğa tasvirleri sıkabilir belki ama güzel kitaptır. Mutlaka okumalısın bence.

    YanıtlaSil
  14. çok iyi seriler hepsi de , İnce Memed gibisi yok ama :D alacakaranlık ta benim bağlılıkla devam ettiğim bir seri , hala seviyorum yani kendisini :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, Alacakaranlık'ı seven insanlar olması beni mutlu ediyor. :-)

      Sil
  15. Alacakaranlık serisini okumuştum. Harry Potter serisi okunacaklarım arasında. İnce Memed de öyle... İnce Memed serisi ne kaar şık yapılmış bu arada. Kütüphanede duruşu ne muhteşem olur ve okuma zevki verir <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, bende eski basımı var. bu basım 50.yıla özel yapılmış ama piyasada var mıdır ve ne kadara satılır bilmiyorum. Evet, kütüphanede muhteşem dururdu :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...