20 Ağustos 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: 3 DOĞRU 3 YALAN

Herkese merhaba. Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi bu pazar, geçtiğimiz haftalarda yazamadığım Pazar 6’lılarını yazacağım. Üç kategori belirledim. Siz bugünün ve önümüzdeki haftaların kategorilerini Esseve Rin’in buradaki yazısından okuyabilirsiniz.

İlk olarak Pazar 6’lısının 6 Ağustos kategorisi “3 Doğru 3 Yalan” yazımı yazmak istiyorum. Takip ettiğim blogların haklarında yazdıklarını yorumlamak, hangisi doğru hangisi yalan bulmaya çalışmak çok zevkliydi. Sonra “Neden bu yazıyı ben de yazmıyorum? Bakalım takipçilerim beni ne kadar iyi tanıyor?” diye düşündüm. Tamam, biraz da kıskanmış olabilirim :-( Bu yüzden iki hafta gecikmeyle üç doğru, 3 yalanımı yazıyorum.

Blogumda en çok kitap yazdığım için maddeler de kitap alışkanlıklarımla ilgili olsun dedim. Merak etmeyin zor şeyler yazmayacağım. Hatta beni düzenli takip eden dikkatli okuyucuların hepsini bilebileceği maddeler yazacağım. Bakalım kimler 100 alacak 😊😊

1. Eski kitapları çok severim. Bu yüzden sahaf gezmek en sevdiğim hobilerim arasındadır. Kitapları ikinci el okumayı seviyorum.
2. Romantik piyasa kitaplarını okumayı sevmem. İnsanların kitap okurken seçici olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden tercihim her zaman klasiklerdir.
3. Edebiyat dergilerini okumayı sevmem. Bunu okuyacağıma bir kitap bitirebilirdim diye düşünürüm.
4. Sevdiğim kitapları tekrar tekrar okurum.
5. Aynı anda 4-5 kitap birden okuyabilirim. Önce elimdekini bitireyim, sonra yenisine başlarım diye düşünmem.
6. Cep boy kitapları severim. Hem ucuzlar hem çantada taşınmaları kolay hem de sayfaları kısa olduğu için hızlı okunuyorlar. Bu da insana çok okuyorum duygusu veriyor.

Evet, benim doğru ve yanlışlarım bunlar. Lütfen tahminlerinizi yazın. Cevapları yarın vereceğim. Eğer bu yazıyı ileri bir tarihte okursanız yorumlara bakmayıp yine de tahminlerinizi yazabilirsiniz. Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Biraz sonra başka bir Pazar 6’lısında görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.



15 yorum:

  1. 1 2 6 yanlış, 3 4 5 doğru 😂 Çok iddialıyım hocam 100 bekliyorum gelmezse yanınızda biter cevap anahtarınızı sorgulatırım 😂😂😂 ( niye bu kadar gaza geldi hiç bir fikrimiz yok 😁)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      1,2,4 yanlış; 3,5,6 doğruydu. 4'e herkes doğru demiş ama aynı kitabı ikinci kere okuma huyum yoktur (Bknz:https://suleuzundere.blogspot.com.tr/2017/05/yariyil-reading-challenge-2017.html) O madde yüzünden kimse hepsini bilemedi :-(

      Sil
    2. Ama bir şey söyleyeceğim bilemememizin nedeni bence senin kitap yorumlarında tekrar okumak istiyorum diye birkaç kitap için yazman. Ben öyle hatırlıyorum sanki :). O yüzden doğru dedim ben :). Şimdi sen söyleyince meydan okuma için hatırladım gerçi :). Neyse öğrenmiş olduk hocam :). Bir dahakine artık, zevkliydi :).

      Sil
    3. öneri makinesi,
      o maddeyi herkes yanlış yaptığı için suçu biraz da kendimde arıyorum :-) Demek ki bir yanlış anlaşılma olmuş. Şimdiye kadar hiçbir kitabı ikinci kez okumadım. Şu an ikinci kez Denemeler'i okuyorum. Klasikleri ve Harry Potter serisini 40 yaşımda ikinci kez okuyacağım demiştim. Aklında o kalmış olabilir.

      Bence de zevkliydi :-)

      Sil
  2. 4, 5, 6 doğru; diğerleri yanlış? Çok zevkliydi, iyi ki yapmışsın! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      1,2,4 yanlış; 3,5,6 doğruydu. Beni yeni tanımana rağmen gayet güzel bir sonuç elde etmişsin. 4'e herkes doğru demiş :-(

      Güzel yorumun için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. 1-4-5 doğru diğerleri yanlışş
    Bakalım bakalımmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka,
      1,2,4 yanlış; 3,5,6 doğruydu. Eski kitapları okumayı sevmem, sıfır kitapları tercih ederim. 4'e herkes doğru demiş ama aynı kitabı ikinci kere okuma huyum yoktur :-)

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    1,2,4 yanlış; 3,5,6 doğruydu. 4'e herkes doğru demiş ama aynı kitabı ikinci kere okuma huyum yoktur :-) O madde yüzünden kimse hepsini bilemedi :-(

    YanıtlaSil
  5. 1-Yalan
    2-Yalan (Hem külliyen yalan :D)
    3-Doğru sanırım.
    4-Üzerinden uzuuuun zaman geçtikten sonra ise doğru, yakın zamanda ise yalan demek istiyorum :p Sanırım bu soruda biraz hile yapıyorum :D Neyse sonuç olarak yalan diyeyim :D
    5-Üç yalan hakkını yukarıdaki maddelere harcadığımdan buna doğru diyeceğim :D
    6-Aynısı bunun için de geçerli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      sana puanım 100 100 100 :-) Tebrikler Eslem. Bütün soruları doğru bilen tek kişi sensin.

      Herkes 4.maddede yanlış yapmış. Şimdiye kadar hiçbir kitabı ikinci kez okumadım. Denemeler'e ikinci kez başladım ama daha bitmedi. Bir 5-10 sene sonra bazı klasikleri tekrar okuyacağım ama.

      Sil
    2. Ooo yaşasın uzun zamandan beri aldığım ilk 100 :D Bir konuşmada Harry Potter'ı tekrar okumayı düşünüyorum ama iyice unuttuktan sonra demiştin, buna dayanarak yalan demiştim iyi de demişim :D

      Sil
    3. Esseve Rin,
      detaylara dikkat etmen sana puan kazandırdı :-)

      Sil
  6. Ben de bir kitabı iki kez okumayı sevmem ama çok beğendiğim 2-3 kitap için istisna yapmayı düşünüyorum. Tabi bir türlü fırsat bulamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      ben Harry Potter serisini ve klasik kitapları tekrar okumak istiyorum ama 10 sene sonra okumayı planlıyorum. Bakalım fikrim değişecek mi?

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...