29 Ekim 2017 Pazar

SERAY ŞAHİNER – ANTABUS

sule uzundere blog kitap yorumları

Seray Şahiner’in ismini daha önce duymamış ve hiçbir kitabını okumamıştım. Maalesef günümüz yazarlarını pek takip edemiyorum. Özellikle kadın yazarlar konusunda sınıfta kaldığımı itiraf ediyorum. Antabus’u Kitap Ağacı Adana grubumla beraber okumak için seçmiştik, ben de eylül ayı kitapalışverişimde almıştım. Kitap ince olunca ve hakkında hep övgü dolu yorumlar okuyunca hemen okumak istedim. Başladığım gibi bitirdim zaten.

Antabus’la birlikte bir kitapta konudan çok üslubun önemli olduğunu bir kez daha anladım. Kitabın konusu her gün 3.sayfalarda karşımıza çıkan, belki çevremizde şahit olduğumuz, her gün sabah programlarında izlediğimiz kadına şiddet. Önce babası, evlenince kocası tarafından ezilen, gün yüzü görmemiş kadınlardan sadece biri Leyla. Biz kitapta Leyla’nın hikâyesini okurken çokça üzülüyor bazen gülümsüyoruz. Yazar kitabı öyle bir yazmış ki 107 sayfada her duyguyu yaşıyorsunuz. Hatta kitapta iki son var. Seç beğen al birini demiş yazar, hangisini istersen kafanda kitabın sonu o olsun.

Sonuç olarak ben Seray Şahiner’le tanıştığıma çok memnun oldum. Bir kadın yazarımızın kaleminin bu kadar güçlü olması beni mutlu etti ve gururlandırdı. Yazarı takibime aldım, başka kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. Size de Antabus’u okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Antabus ne diye merak ediyorsanız söyleyeyim, ben de kitaptan öğrendim, içki alışkanlığını bitirmeye yarayan bir ilaçmış.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Televizyon olmasa hiçbir evlilik bir seneden fazla sürmez. Misal bizim mahalledeki kadınlar; kocalarıyla evlenmişler ama televizyonla dost hayatı yaşıyorlar.

2. Ben, Osman kızı Leyla, Remzi’nin karısı Leyla oldum. Bana sorsalar sadece “Leyla” olmak isterdim. “Leyla’yla Mecnun” bile değil, düz Leyla.

3. Hani evlilik hayali kuran kızlar var ya, ben onların aklına s.çayım. Benim en büyük hayalim boşanmak.

4. Sana bir şey söyliyim mi? İnsanların ne kadar kuruntusu varsa hep tokluktan. Televizyonda da görüyoruz, zenginler hep psikologlarda. Niye? Toklar da ondan. İnsan kısmı açlık derdi olmayınca başka dertler bulup kendini oyalamak ister. Halbuki aç insanın kursağından başka derdi olmaz.

5. Sana bir şey söyliyim mi, başkasının derdi olmasa insan kendi kahrından ölür. Başkasının derdi her derde devadır: bakar, bakar, “Benden kötüleri de var.” deyip haline şükreder, kendi derdini unuturdun. El derdi, insanın kendi derdini unutmak için edindiği zevktir. Çoğu kadın, çocuğu bile kendi dertlerini unutmak için doğuruyor. Ne ki göbek bağı doğurmakla kopmuyor. Derdine dert eklediğinle kalıyorsun.

22 yorum:

  1. Gelinbaşı'nı okuyun çok güzeldir, çok isabetli tespitleri var yazarın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça,
      yazarı araştırırken o kitabını gördüm. Çok iyi eleştirileri var. Okumaya çalışacağım. Öneriniz için teşekkürler :-)

      Sil
  2. Yazarla tanışmamıştım daha önce.Sayenizde tanışırım artık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      umarım tanıştığınıza memnun olursunuz :-)

      Sil
  3. Instagramda görüyorum hep Antabusu. En yakın kitap alışverişimde edinmek istiyorum ben de. Alıntılar da çok güzel, özellikle de ikincisi. Teşekkürler yorumunu bizle paylaştığın için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      güzel yorumun için ben teşekkür ederim canım. Kitap gerçekten çok güzeldi. Sen de seversin bence :-)

      Sil
  4. Ben yazarı da bu kitabı da çok merak ediyordum, bu yorumu okumak sevindirdi :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      ben kitabı da yazarın kalemini de çok sevdim canım. Umarım sen de seversin.

      Sil
  5. bende günümüz türk yazarlarını özellikle bayan olanları takip etme de senin gibi sınıfta kalıyorum anlaşılan. ne kitabın en yazarın adın daha önce duymamıştım. ama kadına şiddet gibi günümüzün önemli konularından birine değinen, seni duygudan duyguya sürükleyen başarılı ve akıcı bir eserse mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz yazarlarından birisi bu konuyu ülkemizde gördükleri ile başarılı şekilde işlemiştir eminim. Sayende bir de kelime öğrenmiş olduk demek içki alışkanlığını bbitirmeye yarayan ilaçmış. kitabın içeriği ile bağlantısını merak etmedim diyemem. güzel yorumun ve alıntıların için ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      ben teşekkür ederim canım. Kitap ve yazarla ilgili benim de hiç bilgim yoktu. Gruptaki arkadaşlar okumamız için seçince okudum. İyi ki okumuşum diyorum. Birileri de böyle der belki diye herkese öneriyorum :-)

      Sil
  6. Yazarı merak ediyorum ben de ama henüz kitabı yok elimde. Güncel yerli yazarları maalesef ben de çok takip edemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      iyi bir yazarla tanışmak istersen Antabus'u tavsiye ederim :-)

      Sil
  7. işte geç kalmış olduğum bir yazar daha , daha hiçbir kitabını edinememiş olduğuma yansam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      okuyunca seveceğini düşünüyorum Eylem. Yazar da kitabı da aklında olsun.

      Sil
  8. Kitabı görüyor ama konusu bilmiyordum hatta çok daha farklı başka bir şey düşünüyordum şimdi öğrendim ki listeme mutlaka ekleyip okumalıyım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      Bazen kitabı okumadan önce ve sonraki fikirlerimiz çok farklı olabiliyor. Antabus'u seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  9. Merak ettim kitabı yakın zamanda olmasa da okumayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      seveceğini düşünüyorum canım :-)

      Sil
  10. Yerli yazarları ben de pek okuyamıyor, takip edemiyorum ama kendimi bu konuda heveslendirmeye çalışıyorum son dönemlerde. Bu kitabı da ilk defa görüyorum şu an ama ilgimi çekti. Not ediyorum hemen okumak istediklerim listesine :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      yerli yazar okumak istediğinde mutalka şans vermelisin Gözde. Seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  11. Yeni aldım bu kitabı, henüz okumaya sıra gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      başlarsan bir günde bitirirsin. Çok güzel ve akıcı bir kitap.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...