27 Aralık 2017 Çarşamba

2017 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER

2016 yılında sinemada izlediğim filmleri buradan okuyabilirsiniz.
2015 yılında sinemada izlediğim filmleri buradan okuyabilirsiniz.
2014 yılında sinemada izlediğim filmleri buradan okuyabilirsiniz.

Herkese merhaba 😊 2017 değerlendirmelerine kaldığım yerden devam ediyorum. Konuyla ilgili daha yazılacak dört yazım olduğu için bazılarını 2018’de okuyacaksınız. Bu yazımın konusu sinemada izlediğim filmler. 3’ü festival filmi, 4’ü gişe filmi olmak üzere bu sene yedi kez sinemaya gitmişim. Bütün filmlerin birkaç ay sonra internete düşmesi, evde büyük ekran televizyonda, koltuğunda film izleme rahatlığı, sinemaların pahalılığı derken eskisi kadar sinemaya gitmiyorum, gitmek için istek de duymuyorum. Yalnız görsel efekti çok olan filmleri büyük ekranda izlemek daha güzel oluyor. Bu yüzden sinema tercihlerimde bilim-kurgu, çizgi roman tarzı filmlerin ağırlıkta olduğunu göreceksiniz.
logan

1.LOGAN
Hugh Jackman’ın Wolverine karakterine veda ettiği film son yılların en çok beğenilen süper kahraman filmlerinden (IMDB Top 250 listesinde şuan 187. sırada. Maraton katılımcılarına duyurulur). Aslında bildiğimiz süper kahraman filmlerinden değil. Yaşlanmış ve hasta Logan’ı, Profesör X’i izlemek çok hüzünlüydü. Onların güçlü, savaşan hallerine alıştığım için filmdeki halleri beni bildiğiniz üzdü. Özellikle profesörü geçen yıllarda kaybettiğim Alzheimerlı dedeme benzettiğimden onu izlerken özellikle duygulandım.

Tatlım Tatlım

2.TATLIM TATLIM
Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunundan uyarlanan Tatlım Tatlım günümüz komedi oyuncularının neredeyse hepsini barındıran kadrosu ve Yılmaz Erdoğan senaryosuyla çok eğlenceli, insana kahkahalar attıran bir filmdi. Tabii orijinalinin yerini asla tutmuyor. Erdoğan öyle bir metin yazmış ve Demek Akbağ ile öyle bir oynamışlar ki oyunu izleyeli on seneden fazla olmasına rağmen birçok repliği aklımda. Hatta filmde oyuncuların repliklerini hep Erdoğan ve Akbağ’ın tonlamalarıyla hatırladım. Bulabilirseniz mutlaka Haybeden Gerçeküstü Aşk’ı izleyin.
GALAKSİNİN KORUYUCULARI 2

3.GALAKSİNİN KORUYUCULARI 2
Serinin ilk filmini çok sevmiştim. Yeni film gösterime girince de kaçırmak istemedim. İlk film kadar güzeldi. Bebek Groot’un sevimliliği filmin artılarından. Bu arada Chris Pratt sen mükemmel bir detaysın. Seni Yenilmezler filminde izlemek için sabırsızlanıyorum 😉
WIND RIVER

4.WIND RIVER
Adana Film Festivali’nde izlediğim üç filmden(4-5-6. Maddeler) en beğendiğim Wind River oldu. Başroldeki Jeremy Renner’dan hiç hoşlanmama rağmen baştan sona ilgiyle izledim. Cidden aranızda bu adamın hayranı veya seveni var mı? Bana göre çok donuk, itici ve hiç oyunculuk yeteneği yok. Buna rağmen hem gişe filmlerinde hem de ödüllü filmlerde yer aldığına göre insanlar benim göremediğim bir yönünü görüyor olmalı.
THE SHAPE OF WATER

5.THE SHAPE OF WATER
Hellboy, Pan’in Labirenti ve The Shape of Water’ı izledikten sonra kesin kararımı verdim: Guillermo del Toro benim yönetmenim değil. Biliyorum hayranı çok, birçok ödülü var ve çok seviliyor ama çektiği filmler bana hiç hitap etmiyor.
YAŞAR KEMAL EFSANESİ

6.YAŞAR KEMAL EFSANESİ
Aydın Orak’ın belgeseli, en sevdiğim yazarlardan biri olan Yaşar Kemal’in daha çok siyasi fikirlerine ve mahkemelerde geçen anlarına odaklanmıştı. Halbuki ben onun özel hayatına ve eserlerine ağırlık verilmesini tercih ederdim. Yine de baştan sona ilgiyle izledim belgeseli. Yazar hakkında bilmediğim detaylar öğrendim. Ayrıca belgeselin müzikleri de çok güzeldi. Halil Ergün’ün seslendirmesini de başarılı buldum.
THOR RAGNAROK

7.THOR RAGNAROK
Thor’un ilk iki solo filmini izlememe rağmen fragmanının ve aldığı olumlu eleştirilerin hatırına filmi sinemada izledim. Çok eğlenceliydi. Diğer süper kahramanlar arasında daha ciddi kalan Thor’u bu filmde baya sempatikleştirmişler. Ayrıca kısa saçlı halinin de daha iyi olduğunu düşünüyorum. Klasik hale gelen Stan Lee cameolarından en iyilerinden biri de bu filmdeydi.

Sizin bu filmlerden izlediğiniz var mı? Bu sene sinemada hangi filmleri izlediniz? Bana önerebileceğiniz, “Mutlaka izlemelisin.” dediğiniz filmler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.


NOT: Görseller netten alınmıştır.

17 yorum:

  1. Ben de yazacağım yakında :)

    YanıtlaSil
  2. Logan, Thor: Ragnarok ve Guardians of the Galaxy benim de sinemada izlediklerimden. Sanırım hep Marvel'a çalışmışım :) Bir tek Thor'un incelemesini yapabildim bloğumda. Malum diğerleri çok daha öncesindeydi, ki ben de şaşırdım çünkü genel itibariyle Thor filmlerini hiç sevmiyordum. İlk iki film Natalie Portman'ın da desteği ile hiç güzel değildi... Bu film sinemada ilk Thor filmi izleyişim oldu ve hiç de pişman olmadım...
    Ben sinema biletleri konusunda kampanyalardan yararlanıyorum çok faydalı oluyor. Reklam yapmak gibi olmasın Maximum Kart çok avantajlı :)
    Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      Marvel'in filmlerine hayranım. Bütün filmlerini sinemada izleyebilirim. Natalie Portman'ı çok severim ama sanki bu seriye olmamış değil mi? Thor'un yanına daha kalıplı bir kadın bekliyor insan.

      Aslında Cinemaximum öğretmen indirimi yapıyor ama eşimle beraber gitme, alışveriş merkezine gitmişken yemek yeme, şehir dışında olan yere gitme derken baya pahalıya patlıyor. Haa gene verilir belki ama ben o parayla tiyatroya gitmeyi tercih ediyorum :-)

      Sil
  3. Benim listem baya kısa :(
    Olanlar Oldu
    Aile Arasında
    Moana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nil,
      Olanlar Oldu'yu hatırlayamadım, Google'dan baktım. Diğer filmleri biliyorum. Moana'yı öğrencilerimle izleyeceğim. Çok güzel bir film olduğunu söylediler. Aile Arasında'yı bir Adanalı olarak özellikle merak ediyorum. Nete düşer düşmez izleyeceğim :-)

      Sil
  4. Ben de sinemaya giderken ince eleyip sık dokuyanlardanım. Beyaz perdede en çok bilim-kurgu filmlerini izlemeyi seviyorum açıkçası. Özellikle de bol efekt varsa :)

    YanıtlaSil
  5. Bu sene film de de kitapda da geri kaldım ... 2018 de kapatırım inşallah açığı...

    Sevgiyle canım, mutlu yıllar ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      kapatırsın canım, ben sana güveniyorum :-) Öptüm çok :-)

      Sil
  6. Thor ve Galaksinin Koruyucuları çok merak ettiğim filmlerden. ^_^
    Harika bir değerlendirme yazısı olmuş, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      sen de benim gibi süper kahraman filmi seviyorsun demek ki :-) Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. İlkay Özgür,
    Moana'yı henüz izlemedim ben. Benim öğrenciler izlemiş, çok güzeldi diyorlar. Okulda karne zamanına yakın öğrencilerimle izleyebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Pan'ın Labirenti'ni beğenmemiş miydin? Oysa ben bayağı etkilendiğimi hatırlıyorum. Müziklerini hala dinlerim hatta. Belki de müzikleri yüzünden o kadar beğenmişimdir, bilemedim :D Ben de sinemaya çok sık gitmiyorum ve sana katılıyorum; evde rahatça izlemek daha cazip geliyor. Ayrıca fiyatlar da etkili bu duruma tabii. Ben de belirli yönetmenlerin filmini, dört gözle beklediğim filmleri filan sinemada izlemek istiyorum. Kaç kere gittim bu yıl hatırlamıyorum ama sinemada izlediğim en iyi film Dunkirk olmuştu. Nolan yine döktürmüş. Henüz izlemediysen tavsiye ederim ablacım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      Dunkirk'i ben de izlemek istiyorum. Hatta belki IMDB 250 Maraton'um için izlerim.

      Pan'in Labirenti'nin hikayesi etkileyiciydi ama anlatılış tarzını sevmedim ve müziklerini hiç hatırlamıyorum :-) Birinin aklında kalmayan müziklerin birini çok etkilemesi çok hoş değil mi :-)

      Sil
  9. ah yaa pandemiden dolayı 2 yılı geçti, sinema salonu özledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      ben üç senedir gitmiyordum ama geçen sene aralık ayında Örümcek Adam filmiyle bunu bozdum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...