31 Aralık 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: 2017’DE OKUDUĞUM EN İYİ 10 KİTAP

sule uzundere blog kitap yorumları
Pazar 6’lısı listelerinde hep 6 kitap seçsek de bu kategori için on kitap seçeceğim. Burada 2017’de okuduğum 118 kitabı yazmıştım. İçlerinde en çok sevdiğim on kitabı paylaşıyorum.
KİTAP HIRSIZI
1. KİTAP HIRSIZI
Daha yılın ilk ayında okuduğum Kitap Hırsızı’nı o kadar sevdim ki etkisi bütün yıl geçmedi. Uzun süre de geçeceğe benzemiyor. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.
DENEMELER
2.DENEMELER
Ortaokul yıllarında okuyup çok sevdiğim Denemeler’i yetişkin halimle bir kez daha okumak istedim. Bu sefer daha çok sevdim. Montaigne sen mükemmel bir yazarsın. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.
BAKELE
3.BAKELE
Sezgin Kaymaz için “Beni öyküyle barıştıran adam.” diyorum. Bakele’nin bütün öyküleri çok güzeldi. Yazarın yeni kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

4.SANA SÖYLEYEMEDİĞİM HER ŞEY
Martı Yayınları’ndan çıktığı için ve kapağında sallanan iki ayak gördüğüm için aşk romanı sandığım Sana Söyleyemediğim Her Şey bir aile draması çıktı. Her karakteri beni çok etkiledi. Özellikle bütün ailelerin okumasını öneriyorum. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.
HAMLET
5.HAMLET
Birçok kitap okudum, okuyorum ama Hamlet’te aldığım edebi zevki çok az kitaptan aldım. Shakespeare olmasaydı dünya edebiyatı eksik kalırdı. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

6.TAVAN ARASINDAKİ BUDA
Geçen sene kitap fuarında tamamen kitap satan kızın önerisiyle aldığım ve hakkında hiçbir fikrimin olmadığı Tavan Arasındaki Buda ilginç konusu ve çok farklı yazım diliyle beni kendine hayran bıraktı. Siz hiç “Biz” kişisiyle anlatılan bir kitap okudunuz mu? Tavan Arasındaki Buda’yı okumalısınız. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

ANTABUS
7.ANTABUS
Kitap Ağacı Adana grubumla beraber okuduğum Antabus hem gülümseten hem acı veren kitaplardan. Sabit Fikir dergisi tarafından yılın en iyi 50 kitabından biri seçilen eserin tiyatro uyarlamasında Nihal Yalçın oynuyor. Ocak ayında Adana’ya turneye geliyor. Kısmet olursa izlemek istiyorum.  Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

ŞEKERSİZ 21 GÜN
8.ŞEKERSİZ 21 GÜN
On beş yıldır kilo vermeye çalışsam da en somut adımları bu sene attım. Diyetisyene gidiyorum. Tatlı düşkünü biri olarak bu kitap sayesinde tatlıya ve şekere bakış açım değişti. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

9.YILANI ÖLDÜRSELER
Yaşar Kemal kitabı demem yeterli bence. 2018’de daha çok Yaşar Kemal okumak istiyorum. Özellikle de seri kitaplarını. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

AŞK TÜM ZAMANLARIN İÇİNDEN GEÇER SERİSİ
10.AŞK TÜM ZAMANLARIN İÇİNDEN GEÇER SERİSİ
Çok merak ettiğim seriyi de bu sene okudum ve tek kelimeyle bayıldım. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz. 
BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ - YAKICI SIR – MÜREBBİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN ZWEIG KİTAPLARI
BONUS: BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ - YAKICI SIR – MÜREBBİYE BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN ZWEIG KİTAPLARI
2017’de dokuz Zweig kitabı okumuşum. Hepsini büyük bir beğeniyle okuduğumu tahmin edersiniz. En sevdiğim yazarlardan biri olduğu için ve birçok kitabını çok sevdiğim için Zweig’i liste dışında yazmak istedim yoksa listenin yarısı onun kitaplarından oluşabilirdi. 

Sizin bu sene en sevdiğiniz kitap ya da kitaplar hangileri oldu? Mutlaka okumalısın dediğin önerilerinizi bekliyorum. 2018’de güzel kitaplar okumak isterim.

Daha çok okuduğumuz, çok mutlu olduğumuz, herkesin hayallerine kavuştuğu bir 2018 diliyorum. İyi seneler 😊

2016’da okuduğum en iyi on kitabı buradan okuyabilirsiniz.
2015’te okuduğum en iyi on kitabı buradan okuyabilirsiniz.


12 yorum:

  1. yılanı öldürseler ne güzel bir kitap yaa.. tam bir anadolu hikayesi..
    safir zümrüt yakut da güzel seri, tatlı aşk :)
    zweig öykülerinin kendine has bir tadı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee,
      bütün yorumlarına katılıyorum canım :-) Ortak okuduğumuz kitaplar olmasına sevindim.

      Sil
  2. Stefan Zweig kitaplarını bu yıl bende okumak istiyorum. Ay Işığı Sokağı isimli kitabını almıştım geçen aylarda. Onunla başlayacağım.
    Kitap Hırsızı'nı listenin başında görünce fiyatına tekrar baktım :)) Henüz kıvama gelmemiş :)
    Yakın zamanda Kingsman Altın Çember filmini seyrettim. Filmde uyuşturucu ticareti yapan kötü karakter şekerin çok kötü olduğundan dem vurup asıl şeker yasaklanmalı mesajı veriyordu. Şekersiz 21 gün kitabını merak ettim. Şimdi oraya gidiyorum :)
    Mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Kingsman'in ilk filmine bayılmıştım ben. İkincisini henüz izlemedim. eğer nete düşmüşse bu hafta izlerim. Hatırlattığın iyi oldu :-)

      Sil
  3. Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi mi??? Benim en sevdiğim seriler arasındadır, senin de çok sevmene sevindim! ^_^
    Kitap Hırsızı ve Hamlet oldukça merak ettiğim kitaplar. :)
    Çok hoş bir yazı olmuş, kalemine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi insanların sevdiği kadar varmış. Çok beğenerek okudum.

      İkisi de çok güzel kitaplar. Seveceğine eminim.

      Güzel yorumun için teşekkürler canım :-)

      Sil
  4. Denemeler'i İş Bankası yayınları dışında alıp okumaya kalkmasın kimse. Bilgehan'a okuldan vermişlerdi bir kitap, ne kadar güzel olduğunu bilmesem nefret ederdim. Çeviri çok önemli. Benim hep başucumda durur, ara ara alıp okurum içinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Denemeler tam başucu eseri yapmalık. Dediğin gibi günde birkaç sayfa okumak insana iyi gelir.

      Sil
  5. Tavan Arasındaki Buda'yi çok merak ettim, hemen bir göz atacağım. Hamlet'i beğenmene şaşırmadım, kendisi benim de favorilerimdendir. Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer'i ben de okumak istiyorum ama önce 2017'de başlayıp bitiremediğim serileri hemen bitirmem gerekiyor. Kitap Hırsızı'nı hala okumamış olmaktan utanıyor ve üzülüyorum. Yarı yıl tatili okuma listeme eklemeyi düşünüyorum :') Bu arada 118 kitap için bir kez daha alkışşş ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      teşekkürler canım. Önümüzdeki günlerde seri kitap okumayla ilgili bir etkinlik düzenlemeyi planlıyorum. Sen de seri okumayı seviyorsun. Katılırsın belki :-)

      Sil
  6. Denemeler ve Hamlet'i çok merak ediyorum, umarım 2018'de okuyabilirim. Zweig kitaplarını koymadım ama benim için 2017'nin en güzel keşfi onun kitapları oldu sanırım. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü Ayraç,
      ikisi de mükemmel kitaplardı. Seveceğine eminim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...