29 Ağustos 2020 Cumartesi

Beth Pattillo-Jane Austen Hayatımı Mahvetti

Sule Uzundere Blog
Beth Pattillo, Jane Austen Hayatımı Mahvetti, Pegasus Yayınları, Çevirmen: Seda Pekşen, 302 Sayfa, 1.Baskı, ,2011

Herkese merhaba. İki ay boyunca bir kitap bile okumamışken bana kendisini iki günde bitirten Jane Austen Hayatımı Mahvetti kitabının yorumuyla karşınızdayım. Kitabın kolay bir dili vardı ve çok akıcıydı. Sayfalar arasında boşluklar da vardı. İsterseniz siz de kısa sürede okuyabilirsiniz.
Kitap Jane Austen hayranı ve uzmanı olan bir kadının aşkı bulma ve hayatını yoluna koyma sürecini anlatıyor. Bu kitabı eğer Jane Austen’ı ve eserlerini seviyorsanız keyifle okuyacağınıza eminim. Bu kriterlere sahip değilseniz okumanız şart değil.
Kitabın sonu açık bir şekilde bitmiş. Ben daha farklı bir son isterdim ama sanırım istediğim mutlu son kitabın anlattıklarıyla çelişirdi.
Kitabın sonunda okuma grupları için sorular oluşturulmuş. Bu çok hoşuma gitti. Kitabı bir grupla okumak ve o soruları tartışmak isterdim.
Kitabın baskı kalitesi çok iyiydi. Pegasus Yayınları kitaplarını pahalı satıyor ama en azından baskıları kaliteli yapıyor. Ben kitabı Kitap Yurdu’nun kampanyasından 5 liraya aldım. Siz de böyle bir indirim yakalayabilirsiniz, fazlasını vermeyin derim.
Yalnız bu kitap, Jane Austen’ın bütün kitapları okunduktan sonra okunmalı çünkü yazarın kitaplarıyla ilgili spoiler veriliyordu. Ben spoiler yemeyi sevdiğim için rahatsız olmadım J
Siz bu kitabı okudunuz mu? Okumak ister misiniz? Jane Austen’ı sever misiniz? En sevdiğiniz Jane Austen kitabı hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.
ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Eskiler ne derdi? Çabucak evlen, geniş geniş pişman ol.
2. Bir şeyin ne kadar değerli olduğu her zaman bakış açınıza bağlıdır.
3. Saygın hiçbir modern kadın bunu itiraf etmez ama bazen bir erkeğin idareyi eline alması büyük rahatlık. Yine de bu gerçek, yalnızca olayın can sıkıcı bir hâle gelmesi durumunda kadının adama bunu kesmesini söyleyebilecek imkâna ve güce sahip olduğu durumlarda geçerliydi.
4. Bir kadının işler her zaman planladığı gibi gitmese dahi ne yapması gerekiyorsa onu yapacağını herkesten önce Jane Austen anlardı.
5. …tam onu dünyanın en mutlu erkeği yapmaya karar vermişken…
…bu defa ben dünyanın en mutsuz kadını olmak durumundayım.
6. Sizinle buluşmak için acele eden bir adam sıkıca tutup bırakmamaya değecek bir adamdı.
7. Kalp kırıklığı mutluluktan daha yaygındır. Kimse bunu söylemek istemez ama doğru.

13 yorum:

  1. Özlettiniz kendinizi valla :)) arada girip bakıyorum yeni bir yazı var mı diye :)) Kitap ilgimi çekti ama dediğiniz gibi spoiler varsa daha sonra okumayı tercih ederim ben. Özellikle şu kısmı sevdim : "Kalp kırıklığı mutluluktan daha yaygındır. Kimse bunu söylemek istemez ama doğru." kesinlikle doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      teşekkür ederim. Ben de özledim blog dünyasını ve yazmayı. Bu kadar ara vermeyi düşünmüyordum ama zaman hızlı geçti. Artık buradayım. İki güne bir yazı yayınlamayı düşünüyorum. Görüşmek üzere :-)

      Sil
  2. Ay ben bunu alayım ya Austen çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      o zaman eğlenceli bir okuma olacak senin için :-)

      Sil
  3. Jane Austen'ı çok severim, listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Benim Jane Austen'le ilgili okuduğum ilk kurgu kitaplardan. Okurken çok eğlendiğimi hatırlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Austenzede,
      ben de eğlendim. Kitap okumaya dönmem için bu tarz bir kitap lazımdı.

      Sil
  5. jane austen okuyacağım hatta biraz başlamıştım devamı gelmedi. gurur ve önyargı okuyacağım ilk. bu kitap da çok iyiymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      Gurur ve Ön yargı zaten yazarın kült eseri. Bende Emma'nın da yeri ayrıdır. Okumadığım birkaç kitabı daha var, zaman içinde okuyacağım.

      Sil
  6. ay bende bayılmıştım bu kitaba her jane austen hayranı gibi :) benim favori jane'im sanırım ikna... Sonra da gurur ve ön yargı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      İkna'yı okumadım ama okumak istiyorum. Bu yorumundan sonra daha da merak ettim :-)

      Sil
  7. İlkay,
    ben de ve dediğin gibi yazarın eserleri ve kendisiyle ilgili çok kitap, film, dizi var. Bu kadar seçeneğin olması hoşuma gidiyor :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...