30 Temmuz 2021 Cuma

Beş Aşk Filmi Yorumladım (BCP Mayıs Raporu)

Herkese merhaba.  Çok geç kalmış bir yazıyla karşınızdayım. Konu tam benlikti ama zamanında yazamadım. Sonra da zamanı geçti diye yazmadım. Sevgili Kütüphanemden Kitap Manzaraları beni cesaretlendirdiği için çok sevdiğim bu konu hakkında geç de olsa bir şeyler yazmak istedim.  

Blogları Canlandırma Projesi ile her ay belli bir temada yazı yazıyoruz. Etkinliğin detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Mayıs teması “Aşk ve Sevgi” idi. Ben de size son zamanlarda izlediğim beş aşk filmini yazmak istedim. Tarzları çok farklı olsa da konuları bakımından ortak olan bu beş filmden en az bir tanesini seveceğinize eminim.

Not: Filmler beğeni sırama göre sıralanmıştır. İlk film en beğendiğim, son film en az beğendiğim filmdir.

Not 2: Bütün görseller IMDB sayfasından alınmıştır.  

SCOTT PİLGRİM DÜNYAYA KARŞI

SCOTT PİLGRİM DÜNYAYA KARŞI

Ben bu filme tek kelimeyle bayıldım. Takip ettiğim sinema hesapları tarafından önerilmişti. Hatta bir tanesi “En iyi gençlik filmlerinden biri.” demişti. Netflix’te olunca izleyeyim bakayım diye açtım ama hiç beklemediğim tarzda bir filmle karşılaştım. Bir çizgi roman uyarlamasıymış. Film hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum. Direkt açın izleyin. Çok keyifli, çok eğlenceli ve çok farklı. Yan rollerde şimdinin ünlü oyuncularıyla karşılaşmak da güzel sürpriz oluyor.

Şule Uzundere Blog

MUHTEŞEM GATSBY

Muhteşem Gatsby bir roman uyarlaması. Kitabı, gözlemlediğim kadarıyla, Türk okuru pek sevmiyor. En azından okuyunca hayal kırıklığına uğruyor. Sonuçta Dünya klasiği denildiği zaman insanın beklentisi yükseliyor. Kitabı okuduğum zaman ben de çok sevmemiştim ama üstünden zaman geçtikçe kitaptan bölümler aklıma gelmeye başladı. Ben kitabı zamanla sevdim diyebilirim. Yine de emin olmayanlar kitabı es geçip filmi izleyebilir çünkü filmi, kitabından daha çok beğenilen ender işlerden biri Muhteşem Gatsby. Leonardo DiCaprio’nun oyunculuğu ve dönemin ihtişamını yansıtması mükemmel.

AŞK ZAMANI

AŞK ZAMANI

Listedeki filmler genellikle insana umut veren, insanı mutlu eden filmler. Ben daha depresif bir film istiyorum diyorsanız Aşk Zamanı tam size göre. IMDB’nin ilk 250 film listesinde yer alan bu yapıt insanı hüzünlendiriyor. Filmin müziği

 ikonik. Bir kere izleyince bir daha unutulmayan tarzda. Başroldeki kadının hep aynı tarzda ama farklı desenlerdeki elbiselerine de bayıldım.

SEVDİĞİM TÜM ERKEKLERE 3

SEVDİĞİM TÜM ERKEKLERE 3

Bu üçleme bir serinin uyarlaması. Kitaplarını okumadım ama filmlerinin hepsini izledim. Hoş zaman geçirmemi sağladılar. Yaş ilerledikçe gençlik aşklarını izlemek insana hem mutluluk veriyor hem de “O işler öyle olmuyor be canım!” diyerek izliyorsun. Filmde anlatılanların gerçek hayatta olmayacağı gerçeğini görmezden gelirseniz eğlenceli bir iki saat geçirirsiniz. Bir de ben Noah Centineo’yu romantik filmlerde izlemeye çok alıştım. Netflix aktöre acilen yeni bir film çekmeli.  😍

YANIMDA KAL

YANIMDA KAL

Çağlar Ertuğrul’u çok severim. Sırf o oynuyor diye açtım ama film çok kötüydü. Yarım saat izlemeye çalıştım ama olmadı. Devamını atlayarak izledim. Romantik filmlerde konular aşağı yukarı aynıdır zaten. Önemli olan filmdeki çiftin uyumu ve klişeleri nasıl gösterecekleridir. Burada çiftimiz hiç olmamış. Meriç Aral sevdiğim bir oyuncu değil. Doğal olarak sevdiğim bir aktörün yanına hiç yakıştırmadım. Senaryo da çok sıkıcıydı. Daha önce milyon kere izlediğimiz şeyleri hiçbir güzellik katmadan çekmişler. Merak edenler bir şans verebilir ama ben uzak durun derim.

Sizin bu filmler arasında izlediğiniz var mı? Beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz? En sevdiğiniz aşk filmi hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

18 yorum:

  1. Muhteşem Gatsby kitaplığımda mevcut ama daha okumadım. Filmini bu kadar beğendiyseniz ve bir de Di Caprio varsa Ağustos'ta hem kitaba hem de filme yer vermeyi çok isterim. Tanıtım için teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sude,
      kitabı seven de var sevmeyen de ama filmi beğenmeyen pek yok. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?

      Sil
  2. sevdiğim Tüm Erkeklere birincisini izledim sadece. Muhteşem Gatsby nin kitabını yeni aldım. İzlemeden önce okuyup bir de ben hayal kırıklığına uğrayayım. :D Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix,
      eğer beklentini düşürüp okursan sevebilirsin. Dünya klasiği diye beklentiyi yükseltmemek lazım.

      Sil
  3. Çok güzel filmler var:))) Muhteşem Gatsby merak ediyorum ama kitabını okumadığım için özellikle seyretmiyorum. Yanımda Kal bence de çok kötü bir filmdi, ben de çok sıkıldım izlerken. Yazdıklarının hepsine katılıyorum o konuda. Emeğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  4. Aşk Zamanını izlemiştim, depresifti gerçekten ama benim depresyon sevdiğim bir dönemdi sanırım sevmiştim. Sevgiler Şuleciğim, keyifli seyirler olsun…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      ben de sevdim Eylem. Mutsuz sonla biten aşk filmlerinin tadı başka oluyor.

      Sil
  5. Merhaba, son iki filmi izlememiştim. Scott Pilgrim'i izlemiş ama çocuksu bulmuştum. Ama nedense unutamadığım filmlerin arasına girdi. O filmde bir şeyler var kesinlikle. Muhteşem Gatsby Amerikanvari bir film, güzel işlenmiş bence. Film replikleri dosyam var. Ve filmden bir repliği buraya aktarmak istiyorum:
    "Daha genç olduğum ve daha kolay etkilendiğim yaşlarda, babamın bana verdiği bir öğüt o gün bugündür hiç aklımdan çıkmaz. 'Birini eleştirmeye kalktığında' demişti, 'herkesin seninle aynı imkanlarla dünyaya gelmemiş olduğunu aklına getir'
    Aşk Zamanı'ndaki sahnelere, kullanılan renklere bayılmıştım. O da güzel bir yapımdır. Unutulmazlardan.
    Yanımda Kal'ın bu listede ne işi var? :)) Şaka şaka :)) Uzak durmamız gereken filmleri de bilmek lazım. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      yorumun için teşekkürler. O alıntı aynen kitapta da geçiyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam kitabın giriş cümlesi. Etkileyici bir cümle.

      Sil
  6. Blogdan uzak kalınca BCP nin de ucunu kaçırdım iyice... Belki yeni dönemde yeniden başlarım daha istikrarlı olarak. Güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık abla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      ben de birkaç ay geriden takip ediyorum :-) Güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  7. ilk dördünü izlemiştim Şule'cim çok güzel filmler gerçekten, sonuncuyu da izlemiyoruz o zaman:)) eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      listedeki bütün filmleri izlemiş sayılırsın Eren. Süper :-)

      Sil
  8. Az önceki yorumum gitti mi gitmedi mi bilemedim o yüzden tekrar yazıyorum :D

    Scott Pilgrimi çok önceden izlemiştim ama çok bayılmamışım ki genel hatları haricinde çok da hatırlamıyorum :D Aşk Zamanını da çok uzun zamandan beri izlemek istiyorum, yönetmenin diğer filmleri de çok ünlü ve çok sevildiği için beklentim yükseklerde.

    BCP'ye ben de katılacaktım düzenli olarak güya:( İleriki aylarda yakalayabilirim umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      diğer yorumun gelmemiş.

      Aşk Zamanı'nın yönetmenine baktım. Yönetmenin Benim Aşk Pastam filmini izlemiştim. Bu film de çok seviliyor ama bana hitap etmemişti. Aşk Zamanı çok daha güzel bir film.

      Sil
  9. En iyi 22 listesinden gelip okumadığım yazıları okumak da pek eğlenceli oldu Şule :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      günlük hayatın koşturmacasında bazı yazılar mutlaka gözümüzden kaçıyor :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...