11 Ağustos 2015 Salı

BLOG DÜNYASI HAKKINDA (MİMLENDİM #3 )

     Yine bir mimle karşınızdayım. Sevgili Yusuf Arslan beni mimlemiş. Bu sefer konumuz blog ve bloggerlik. O zaman soruları cevaplandırmaya başlayalım.

1.Blogger denilince aklınıza gelen 3 şey?
Yazmak: Yazmanın beni ne kadar mutlu ettiğini blog yazmaya başladıktan sonra fark ettim.

Blog okumak: En az yazmak kadar, hatta bazen daha çok, blog okumayı da seviyorum. Hele bir de ilgimi çeken bir konuda yazılmış güzel bir yazıysa.

Yorumlaşmak: Bloguma yorum yazılması beni çok mutlu ediyor. Ben de 24 saat içinde yapılan yoruma cevap yazmaya çalışıyorum. Yorum almanın, yazıyı yazan kişiyi ne kadar mutlu ettiğini bildiğim için ben de okuduğum yazılara yorum yazıyorum. Hatta bazen takip etmediğim bir blogda okuduğum yazıya bile yorum bırakıyorum. Yorumlaşmak güzeldir. Lütfen daha çok yorum yazalım birbirimize J

2.Kişisel bloglar mı yoksa gezi, güzellik ve moda bloglarını mı tercih ediyorsunuz?
Genellikle kitap, film ve dizi bloglarını tercih ediyorum çünkü bunlar ilgi alanıma giriyor. Birkaç tane de bakım ve kozmetik blogunu takip ediyorum çünkü bunlar da hiç ilgi alanıma girmiyor J Onların sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve öğreniyorum da.

3.Blogger olmanızda etkili olan en önemli şey nedir?
Okuduğum kitapları ve izlediğim dizileri, filmleri hem unutmamak için not almak hem de insanlara anlatmak için blog açtım. Sonra blogun içeriğini genişletip her konu hakkında yazmaya başladım.

4.Örnek aldığınız bloggerlar var mı?
Örnek aldığım bloggeri değil de örnek aldığım blogger davranışlarını yazayım:
1.Yoğun olsa bile bloguna düzenli olarak yazı yazanlar.
2.Uzun bir  süredir blog yazanlar (Ben henüz 1,5 yıldır blog yazıyorum. Umarım daha uzun yıllar yazabilirim).
3.Uzun yazsalar bile kendilerini okutanlar (Ben de bazen uzun yazıyorum ama okutabiliyor muyum bilmiyorum).
4.Güzel fotoğraflar çekip bunları blogundan paylaşan bloggerlar. Fotoğraf konusunda çok yeteneksizim.
5.Takipçilerini sadece yazılarıyla kazananlar (Ben maalesef bu gruba giremiyorum).

5. Şu anki mesleğiniz nedir veya hangi mesleği seçeceksiniz?
Türkçe öğretmeniyim. Bu mesleğe yazarlık ve yayın evi çalışanı sıfatlarını da eklemek istiyorum.

6. En sevdiğin blogger arkadaşlarını yazmanı istesem.
99 blogu takip ediyormuşum. Bunların arasından en çok ziyaret ettiğim ve en çok etkileşimde olduğum 10 tanesini yazayım:

Gökhan Uzundere: Kendisi kardeşim olur. Henüz blog yazmada yeni ama ısındıkça çok iyi olacağını biliyorum.

Sebra Gündoğdu: Kendisi 14 yıllık arkadaşım olur. Bir aylık tatilden sonra bloguna döndü ve yeni yazılar paylaşmaya başladı. Onu okumak her zaman çok zevkli.

Kafası Karışık Blog: Hem okuduğu kitapları hem de hayatında olan komik olayları yazıyor. Takip etmenizi öneririm.

Kahve Yanı: Hem kitap hem de bakım blogu açacak ve ikisini de hakkını verecek kadar başarılı bir arkadaşım. Ben daha çok kitap yanıyla ilgileniyorum ama siz iki bloguna da bir göz atın.

Kitap Cumhuriyetim: Sadece kitap yorumu değil edebiyat dünyasından en yeni haberleri de bu blogda bulabilirsiniz.

Sade ve Derin: Sanırım blog dünyasında onu tanımayan yok. Yeni kardeşlerine hemen kucak açan Deep bu aralar 3. Kitabını çıkardı. Darısı başıma diyorum J

Yusuf Arslan: Beni bu mimde mimleyen arkadaşımın sayfasında güzel gezi yazıları bulabilirsiniz.

Kozmetik Psikolojisi: En çok faydalandığım kozmetik bloglarından biri. Sayesinde yeni ürünler keşfediyorum.

Dilek Eren: İkimizin de katıldığı Karadeniz turu sonrası keşfettiğim arkadaşım. Önümüzdeki günlerde bir Karadeniz yazısı yazacağım ama siz Karadeniz’i önce bir ondan okuyun. Büyük ihtimalle ben onun kadar iyi yazamayacağım.

Aile Albümü: Bu arkadaş da gezdiği yerleri yazıyor blogunda. Yeni yerler keşfetmek için okuyabilirsiniz. Hem bu aralar bir çekilişi var blogunda, ona da katılabilirsiniz.

     Evet, bir mimin daha sonuna geldik. Bu 10 arkadaşımın arasında bu mimi yapmayanlar varsa onları mimliyorum. Yeni yazıda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. 

12 yorum:

  1. İsmimi gördüm ve mutluluktan uçuyorum şuan! Bugün adımı gördüğüm 2. mim bu :) Ben de seni takibi seviyorum zevklerimiz çokça ortak zaten :) Dilerim yeni titrler eklersin Türkçe Öğretmenliğinin yanına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilek'çim. Ben de yorumlarınla mutlu oldum. Umarım bir gün buluşuruz ve yüz yüze sohbet ederiz. O günü sabırsızlıkla bekliyorum. Öpüyorum seni :-)

      Sil
    2. İnşallah diyorum! Artık Adana mı olur Sakarya mı bilmem ama bir şekilde biraraya geleceğimize inanıyorum :)

      Sil
    3. Aaaaa siz Sakarya'da mı yaşıyorsunuz?

      Sil
    4. Sakarya'ya tekrar gelmeliyim sanırım. İki arkadaşımı birden ziyaret etmiş olurum :-)

      Sil
    5. Bloggerlar buluşması yapariz birkac tane daha Adapazarılı blog yazari tanıyorum onları da davet ederdik. Guzel olurdu aslında. Sapanca'da kahvaltılı "1. Blog Yazarları Buluşması" koyarız adını da ;)

      Sil
    6. Şimdiden kıskandım :-(

      Sil
    7. Adana da büyük şehir ama hiç kitap bloggerları toplantısı yapılmadı. Yapıldıysa da ben duymadım.

      Sil
  2. Omo omo omo!!! Aigooo, cok güzel olmuş bu mim icinde ben de olduğum için ayrıca güzel :p birikmiş mimlerim bittikten sonra ben de yapayim.
    Takip ettiğin ve seni takip eden bloggerler cok olunca bunu yazmak daha kolay tabiki de. Ben bu mecrada çok yeni oldum için cok bir sey bulamam gibi geliyor ^_^
    Yazılarınin içeriği iyi oldugu icin bence ileride daha da ustalaşacaksin. Yayın danışmanlığı etkinliği de kaldırılmış en senin adina bir bakıştim ama bence birkaç yayınevine özgeçmişini göndermelisin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Güzel yorumların bana iyi geliyor. Bu ay işlerimi bitireyim, eylülden itibaren hayallerim için yoğun şekilde çalışmaya başlayacağım. Umarım güzel haberler veririm sizlere.

      Sen de bundan sonra bloguna daha çok vakit ayırırsan eminim senin yazıların da insanları çekecektir. Sende o potansiyel var. Sadece tembellik etmeyip yazman gerekiyor :-)

      Sil
    2. Su an inanilmaz uzun bir yazi yazıyorum resmen yoruldum. Bu kadar tembel olmasam Yaşar Hoca'nin soyledigi gibi belediye başkanı bile olurdum :) ama neyseki bloga yazip yazili okumayla yıllarımı renklendiriyorum.
      Fena yazıyorum bu sefer :p

      Sil
    3. Oooo merak ettim şimdi. Hadi bakalım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...