14 Aralık 2015 Pazartesi

MİMLENDİM #4 İTİRAFLAR



     

     Herkese merhaba. Uzun zamandır mimlenmemiştim. Sevgili Mürekkep İzleri beni mimlediği için çok sevindim. Üstelik mimin güzel bir konusu var. Sevdiklerimiz, sevmediklerimiz ve takıntılarımız hakkında yazacağız. Bu yazıyı blogda pazartesi sabahı yayınlayacağım ama şu an saat 00.27. Bu yüzden içimden geldiği gibi, aklıma ne gelirse yazacağım. Dağınık bir yazı olursa kusura bakmayın.

     Önce korkularımdan bahsedeyim. Ben korku filmlerinden çok korkarım. “Korku filmi zaten korkulmak için yapılır.” dediğinizi duyar gibiyim. İşte ben biraz daha fazla korkuyorum. Bu yüzden hiç korku filmi izlemem. Hele korku filmlerini sinemada izleyenleri çok garip bulurum. İnsan korkmak için para verir mi ya?

     Karanlıktan da korkarım. Uyurken ışık açık olsun isterim.

     Bir de çok saçma ama balon patlamasından korkarım. Birisi yanımda balon şişirince çok tedirgin oluyorum. Her an patlayacakmış gibi geliyor. Balon patlayınca sanki yanımda bomba patlamış gibi hissediyorum.

çikolata

     Çikolatayı çok severim. Yemek yemeyip sadece çikolata ile beslenebilirim ama zayıflamak istediğim için bu tutkumla vedalaşmam gerekiyor. Bu arada obez sayılabilecek bir kilom var. İnşallah yaza kadar verebildiğim kadar kilo vermeye çalışacağım. Detayları daha sonra blogda yazarım.

     Kitap yazma hayalim var ama bu benim için gerçekten bir hayaldi. Ben kimim ki kitap yazacağım diye düşünürdüm. Artık öyle düşünmüyorum çünkü bu sene çok kötü kitaplar okudum. Bu kitaplar bile basılmışsa, bu kitaplar bile satılmışsa, ki aralarında çok satanlar da vardı, ben de yazabilirim diye düşünüyorum. Çok satmasına gerek yok. Ünlü olmama ya da kitaptan zengin olmama da gerek yok. Sırf istediğim için ve hatıra olsun diye yazacağım. Birkaç sene içinde aklımdaki kitabı yazabilmeyi umuyorum.

     Son birkaç yıldır çok rahat bir insan oldum. Artık birçok şeyi kafama takmıyorum. Özellikle kim ne demiş, kim ne yapmış ilgilenmiyorum. Bu tarz konularla çok ilgilenen ve kendine dert edinen kişileri de sıkıcı buluyorum. 

     Karamsar insanlardan hoşlanmıyorum. Hayat enerjimi emdiklerini hissediyorum resmen. Bu yüzden sürekli şikayet eden kişileri etrafımda barındırmıyorum.

     Çevremde hep istediğim kişiler var. Rahatsız olduğum insanları hayatımdan çıkarma konusunda çok yetenekliyim. Bu yüzden arkadaşlarımla kavga etme, küsme, kazık yeme gibi olaylar çok şükür pek başıma gelmiyor.

     Blog yazmayı çok seviyorum. Aynı şekilde okumayı da. Keşke daha önce başlasaydım diyorum. Artık sosyal sitelerin pabucu benim için dama atıldı. Bloguma girmem yeterli oluyor.

yavru köpek

     Köpekleri çok seviyorum ama aynı zamanda korkuyorum da. Bu korkumu yenmek için ileride bahçeli bir evim olduğunda yavru köpek alıp beslemek istiyorum. Köpek videolarını izlemeye bayılıyorum. Dünyanın en güzel canlılarından olduklarını düşünüyorum.

     Dakiklik takıntım var. Geç kalma korkum. Bunun psikolojide bir adı var mı bilmiyorum ama bir yere geç kalmaktansa erken gitmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden arkadaşlarla buluşmalara hep en erken gelen ben oluyorum. Eşimden bile önce hazırlanıyor ve onun hazırlanmasını bekliyorum.

     Maalesef mesleğimi pek severek yapmıyorum. Bunun birçok nedeni var. Şu an detay vermek istemiyorum ama meslek değiştirmeyi başarabilirsem ayrıntılı olarak yazarım. İnsanın sevmediği bir işi yapması gerçekten çok zor.

     Bazen hiçbir yeteneğimin olmadığını düşünüyorum. Müzik aleti çalamıyorum. Sesim güzel değil. Güzel resim yapamıyorum. El becerim yok. Yemek bile yapamıyorum. Yabancı dil bilmiyorum. Güzel dans edemiyorum. Bir spor dalıyla uğraşmıyorum. Tek yaptığım kitap okuyup, film ve dizi izlemek. Tabii ki bunlar da güzel uğraşlar ama başka bir şeyler becerebilmek isterdim. İşin kötüsü bir hobi edinecek zamanım da enerjim de yok. Sadece olmasını isterdim işte. 

     Sanırım bu kadar yeterli. Ben de henüz bu mimi yapmamış ve yapmak isteyen herkesi mimliyorum. Özellikle Sebo’nun Günlüğü ve Kahve Yanı Kitap’ı mimliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

26 yorum:

  1. Bence tüm diyetlerde çikolata olmalı. İnsanı mutlu eden bir şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, zaten bitter çikolata o kadar zararlı değil. Hatta kilo vermeye yardımcı olduğu söyleniyor. Onu gönül rahatlığıyla yiyebilirim :-)

      Sil
  2. ben de hiç korku filmi izleyemem görünce kaçıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, ben de hiç izlemem. O kadar film varken korku filmi izlememek bir kayıp değil bence.

      Sil
  3. can cak ruzo itiraflar okusanaaaa müthiş kitap yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, eğer ağır bir dili yoksa okumak isterim. Severim klasik eserleri.

      Sil
  4. Dakiklik, mızmız tipleri hayattan egale etme, korku filmi ve balon kısmı bende de mevcut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, demek bu yüzden böyle iyi anlaşıyoruz :-)

      Sil
  5. bence blog yazmak dünyanın en güzel hobisi kendine haksızlık etme :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Sevim, benim de son zamanlarda en sevdiğim uğraş blog yazmak. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. uzun zamandır mimlenmemiştim bak şimdi bir heyecanladındım, oturup yazayım o zaman beni ama pek çok cevabımız benzermiş aslında ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, o kadar iyi dostuz. Birbirimize benzememiz normal :-) Ben de uzun zamandır mim yazmıyordum. Aklına uyan bir mim olunca yazması zevkli oluyor. Senin yazını da merakla bekliyorum.

      Sil
    2. ;) öperimmm canımmm :*

      Sil
  7. Korku filmleri, karanlıkta uyuma, balon şişirilmesi ve çikolata... Hep aynı fikirdeyim seninle :)
    İnsan ilişkileri konusundaki fikrine de katıldım. Mim'i ben cevaplasam neredeyse aynı metni kopyala yapıştır yapmam gerekecekti derkeeeeen son cümlede mimlendiğimi gördüm :D :D
    Çok teşekkürler en kısa zamanda yapmaya çalışırım. Gerçi diğer arkadaşların da verdiği mim ödevlerim vardı, ayıp oldu onlara da. Sana da ayıp olmasın diye çok gecikirse veya olur da unutursam diye söyleyeyim dedim şimdiden :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, demek bu yüzden böyle iyi anlaştık seninle. Kafalarımız aynıymış :-) Sen böyle yazınca sevindim.

      Ben de uzun zamandır mim yazmıyordum. Arada böyle sevdiğim bir konu olunca yazmak hoş oluyor. Sen de ne zaman fırsat bulursan o zaman yaz. Ben seni sürekli takip ediyorum zaten, her türlü okurum :-)

      Sil
  8. aslında en güzelini yapıyorsun sevgili şule, zaten hayat her yönüyle bazen inişli, bazen çıkışlı, elbet, her şey toz pembesine boyalı değil, ama öyle günlerde oluyor. yinede insan böyle anlarda yaşamı toz pembesi olmasa dahi toz pembesine boyayacak simalar görüp, muhabbetleriyle renk katmak istiyor. :) ne güzel demişsin, nitekim hayat; tek bir pencereden bakılmayacak kadar geniştirse, neden sadece negatif yönünü görebilesin ki. bu samimi yanıtlarını esirgemediğin için sağolasın. keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, dünya zaten kötü bir yer ve düşünecek olursan mutlu olacak birçok neden bulabilirsin ama şurda kaç senelik ömrümüz var. Ben hayatımı mutlu olarak geçirmek istiyorum. Ona buna üzülerek değil. Yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  9. aslında hepımızde olan korkuları yasıyorsun sende şule ama daha duygusal ve ınce düşünen ınsanların yasadıkları bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun, aslında pek duygusal biri değilim. Hatta duygusuz olduğum bile söylenebilir :-)

      Sil
  10. Çikolata tutkusu bütün bayanlarda var bence en masum tatlı kategorisinde :P Kitap yazmaya fikrini geliştirmeni dilerim.Bu yıl Türk yazarlara öncelik tanımak istedim öyle saçma kitaplar okudum ki onlar için harcana kağıtlara acıdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, yok ben çikolata sevmiyorum, hiç yemem diyen üç kişi tanıdım. Herkes sevmiyor ama çok azınlıktalar.

      Ben de aynı şekilde bu sene Türk yazarlara ağırlık verdim. Şimdiye kadar hep türk klasiği, Dünya klasiği ya da popüler edebiyat kitapları okuyordum. Onlar da belli başlı yayın evlerinden oluyordu. Bu sene keşfettim ki yüzlerce yayın evi ve yazar var. Bu sene o kadar kötü kitaplar okudum ki onlar bile basıldıysa benimki de basılır diye düşünüyorum. Üstelik benim satış derdim de yok. Sadece istediğim için yapacağım.

      Sil
  11. geç kalmayı hiç sevmem ben de! ve keşke resim yapabilseydim veya bir şeyler çalsaydım, sesim güzel olsaydı da bi şeyler söyleseydim derim zaman zaman:) garip ama hala bir şeye yeteneğim olduğu ve doğru zamanı beklediğine inancım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, ne güzel ileride yeteneğini keşfedeceğini düşünüyorsun. 40 yaşında resim yapmaya başlayan, 50 yaşında ilk kitabını yazan veya ilk filmini çeken insanlar var. Hiçbir zaman geç değildir. Umarım sen de yeteneğini keşfedersin :-)

      Sil
  12. kitabini yazdiginda okumak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, kitabımı yazmayı başarabilirsem her yerde duyurur reklamını yaparım zaten :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...