24 Temmuz 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: ALIŞVERİŞ SEPETİMDEKİ 6 KİTAP

pazar 6'lısı alışveriş sepetinizdeki 6 kitap
Herkese merhaba. Geçen hafta ülkenin malum durumundan dolayı yazmadığımız Pazar 6’lısı yazılarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Umuyorum ki siz blogger arkadaşlarım bizi yalnız bırakmayacaksınız. Bilmeyenler için açıklayayım: Pazar 6’lısı etkinliğinde her pazar belli bir kategoride 6 kitap seçiyoruz. Detayları buradan öğrenebilirsiniz. Bu haftanın konusu da alışveriş sepetimizdeki 6 kitap. Bu yazıyı yazarken gerçekten Kitapyurdu.com’u açtım ve alışveriş sepetime baktım. Bakalım ben hangi kitapları almak istiyorum:


ADAM FAWER – OZ
Yıllar önce yazarın Olasılıksız ve Empati kitaplarını Sebo’nun Günlüğü’nden ödünç alıp okumuştum ve tek kelimeyle bayılmıştım. Yıllardır yazarın yeni bir kitap yazmasını bekliyordum ve bu sene sonunda yeni kitabı çıktı. Gerçi şimdilik kitabı okuyan kimse kitabı beğenmemiş ama Esseve Rin’in de dediği gibi “Adam Fawer yazmış. Ne kadar kötü olabilir ki?” diyor ve okumak için sabırsızlanıyorum. (ALINDI)

AHMET ÜMİT – ELVEDA GÜZEL VATANIM
Ahmet Ümit en sevdiğim yazarlardan biridir ve son kitabı hariç bütün kitaplarını okudum. Elveda Güzel Vatanım’ı okumak için bu kadar geç kalmamın nedeni yeni kitap almama kararım. Bu kararımı ocak ayında bozacağım ve ilk alacağım kitaplardan biri Elveda Güzel Vatanım olacak. (ALINDI)

ZÜLFÜ LİVANELİ – ENGEREĞİN GÖZÜ VE ORTA ZEKÂLILAR CENNETİ
Zülfü Livaneli de en sevdiğim yazarlardan biri. Onun bütün kitaplarını okumak istiyorum ve okumadığım üç kitabı kaldı. Yaşar Kemal kitabını kardeşimden ödünç aldım. Okumadığım diğer iki kitabını ilk kitap alışverişimde almak istiyorum. (ALINDI)

ORHAN VELİ KANIK – YALNIZ SENİ ARIYORUM
Şiir sevmeyen benim en sevdiğim şair Orhan Veli’dir. Onun sevgilisi Nahit Hanım’a yazdığı mektuplardan oluşan bu kitabı mutlaka okumalıyım. Şairin çok romantik bir âşık olduğuna dair içimde bir his var 😊 (ALINDI)

CORINNE MAIER – ÇOCUK YAPMAMAK İÇİN 40 NEDEN
Çocuk sahibi olma konusunda ciddi tereddütlerim var. Bu kitabı karar vermemde yardımcı olması için okumak istiyorum. (ALINDI)

NEIL GAIMAN – YILDIZ TOZU
Geçen gün eşimin önerisiyle Yıldız Tozu filmini izledim ve tek kelimeyle bayıldım. İki saatliğine bir masalın içindeymişim gibi hissettim ve bir saniye bile sıkılmadım. Sonra filmin Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlandığını öğrendim. Tam bu sıralarda Okuyan Muggle’ın kitap yorumunu da görünce bu kitabı mutlaka okumalıyım diye düşündüm.

Gerçek bir kitapseverin almak istediği kitaplar bitmez. Sizin alışveriş sepetinizde hangi kitaplar alınmak için bekliyor? Listelerinizi bekliyorum. Eğer liste yapmaya üşeniyorsanız yorum olarak yazın. Böylelikle yeni kitaplar keşfedelim. Şimdilik hoşça kalın, yeni yazılarda görüşmek üzere.


22 yorum:

  1. Yalnız seni arıyorum müthiş bir seçim, benim kütüphanemin en kıymetli parçalarından biridir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz Çiçeği, bu yoruma çok sevindim :-) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Baktım şu aralar herkesin listesinde neredeyse Oz var o.o Adam Fawer olunca sanırım listede olması normal.Ben listemi hazırlarken baya zorlandım cidden.Alışveriş listeleri hiç bitmiyor ki :( Senin listenden de bir kaç kitap ekleyesim geldi kendime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vera, millet yıllardır yazarın yeni kitap yazmasını bekliyordu. Çıkınca saldırdılar tabii :-) Aynen insanın almak istediği kitaplar hiç bitmiyor. Senin listene de bakacağım :-)

      Sil
  3. Neil Gaiman'ın bir kitabını okuyabildim sadece ve çok güzeldi, diğerlerini okumamın zamanı geldi de geçiyor.
    Şiir benim de fazla aşina olamadığım bir tür. Zülfü Livaneli de merak ettiğim yazarlar arasında. En kısa sürede istediklerimize kavuşuruz umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, Neil Gaiman'ı ben bu seneye kadar duymadım desem :-( Yıldız Tozu gerçekten çok güzel bir filmdi. Onu izledikten sonra Coraline diye bir animasyon film izledim. Meğer o da aynı yazarın kitabından uyarlanmış. Bu kadar tesadüf fazla diyerek yazarı mutlaka okumalıyım diye düşündüm.

      Zülfü Livaneli'yi ilk kez okuyacaksan Kardeşimin Hikayesi, Serenad ya da Leyla'nın Evi kitaplarından biriyle başla. Bence en iyi romanları onlar ama ben yazarın denemelerini de çok severim.

      Bence de :-)

      Sil
  4. Ahh Neil Gaiman ' ı görünce dayanamadım :) Listenizde görmek beni çok sevindirdi, çok güzel bir kitaptı :) Yazarın kendisini de çok severim zaten :) Umarım siz de okur ve memnun kalırsınız :):) Sevgilerle :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şevval Sarıtaş, Neil Gaiman'ı ben bu seneye kadar duymadım desem :-( Yıldız Tozu gerçekten çok güzel bir filmdi. Onu izledikten sonra Coraline diye bir animasyon film izledim. Meğer o da aynı yazarın kitabından uyarlanmış. Bu kadar tesadüf fazla diyerek yazarı mutlaka okumalıyım diye düşündüm.

      Güzel yorumun için teşekkürler. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  5. Ahmet Ümit'in bu kitabını bende gerçekten çok merak ediyorum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Kuklası, o zaman ilk kim okursa yorumunu yazsın :-) Benden de sevgiler.

      Sil
  6. Zülfü Livaneli'yi ben de çok seviyorum ama bu kitabını pek sevememiştim...keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, Engereğin Gözü'nden mi bahsediyorsun? Evet, bu kitabı pek olumlu eleştiriler almamış ama ben yine de okumak istiyorum.

      Sil
  7. Gözdenin Neil Gaiman Maratonu beni de Gaiman okumaya çok heveslendiriyor. Bende de Yolun Sonundaki Okyanus var. Bakalım ne ara okumak kısmet olucak. Yıldız Tozunu da izleyesim geldi ama önce kitap sonra film felsefemi de yıkmak istemiyorum :D

    Birçok kişi Oz'u okumak istiyor bloggerda gördüğüm kadarıyla. Belki bir dahaki Bloggerlar Okuyor etkinliği için seçilebilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Neil Gaiman'ı ben bu seneye kadar duymadım desem :-( Yıldız Tozu gerçekten çok güzel bir filmdi. Onu izledikten sonra Coraline diye bir animasyon film izledim. Meğer o da aynı yazarın kitabından uyarlanmış. Bu kadar tesadüf fazla diyerek yazarı mutlaka okumalıyım diye düşündüm.

      Şu yaz tatili bir bitsin Bloggerlar okuyor etkinliğini canlandıralım. Sadece bir kere yaptık, tadı damağımda kaldı :-)

      Sil
  8. Çocuk yapmamak için 40 nedeni bak bende çok merak ettim :)))
    Bir ara okuyabilirim diye düşünüyorum ;)
    İçlerinden sadece elveda güzel vatanımı okudum. Diğer kitapları gibi ayılıp bayılmasam da sevmiştim yinede...
    Güzel pazar yazıların olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, Elveda Güzel Vatanım günümüzde geçmediği için diğer kitaplarından farklı geliyor. Yazarın bütün kitaplarını okumak istediğim için o olmazsa olmaz. Güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  9. vay, pazar altılıları dönmüş!
    filminden çok etkilenip yıldız tozunu okumuştum. dediğin gibi tıpkı masal gibiydi şule. dilerim ki, sen de beğenirsin. bu sene türk yazarlara ağırlık vermeyi planlıyorum. zülfü livaneli'yi okuduğumu hiç anımsamam. başlamak için okumadığım bir yazarı seçmek istiyorum, sahi önereceğin kitabı var mı okudukların arası merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, olmaz olur mu? Serenad, Leyla'nın Evi, Kardeşimin Hikayesi, Mutluluk, Son Kuşlar. Bunlardan biriyle başlayabilirsin. Livaneli'nin romanları güzeldir ama ben denemelerini de severim. eğer türü seviyorsan Edebiyat Mutluluktur'u da tavsiye ederim. içinde kitaplar ve yazarlarla ilgili çok güzel yazılar var.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim Şule. büyük yardımın dokundu. (:
      okuyan birine fikrini sormak ayrı bir mutluluk verici. sanki o arkadaşın kütüphanesinde yer alan sevdiği bir kitabı paylaşıyormuşum gibi geliyor bana. aynı şekilde ben birine, kitap, anime, manga vs. önerdiğim vakitte öyle geliyor.

      Sil
    3. River, rica ederim. bilen bir arkadaştan fikir almak her zaman daha iyi oluyor. Manga ve anime izleme merakım şimdilik yok ama olursa ilk kapısını çalacağım kişi sen olacaksın :-)

      Sil
  10. Kesinlikle, alacak kitap bitmez ama ben şu aralar kararlıyım kitap almadım 😄, elimdekilere yoğunlaşmak için. Ben Neil Gaiman'ın tüm kitaplarını okumak istiyorum, sepetimde alsam da almasam da mutlaka oluyor. Bu arada ithaki yayınları hangi dönem olursa olsun ilknokta sitesinde uygun oluyor, almak istersen bakabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben de şubattan beri sadece dört kitap aldım. onlar da 5-10 liralık kitaplar. D&R'da o kadar ucuza görünce dayanamayıp aldım. şimdi ocak ayına kadar başka kitap almamayı planlıyorum. ocakta Adana'da kitap fuarı var. o zaman kendimi kaybedebilirim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...