17 Eylül 2016 Cumartesi

AĞUSTOS AYINDA OKUDUKLARIM (2016)

sule uzundere blog ağustos ayında okuduklarım


Ağustos ayında beş kitap okumuşum. Temmuz ayına göre iyi olsa da genel olarak çok kötü bir rakam. Eylülde telafi etmek dileğiyle diyerek neler okuduğumu yazmaya başlıyorum.

STEFAN ZWEIG – KORKU

STEFAN ZWEIG – KORKU
Geçen sene tanıştığım Stefan Zweig en sevdiğim yazarlardan biri oldu. Satranç ve Bir Kadının Yaşamından 24 Saat kitaplarından sonra Korku kitabını da severek okudum. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

sule uzundere blog kitap yorumları

JULIA QUINN – KAYIP DÜK
Bazen içimde yoğun bir Julia Quinn okuma isteği doluyor. O anlardan birinde, evde okunacak o kadar kitap varken ben gittim kütüphaneden Kayıp Dük’ü aldım ve okudum. Güzel bir kitap olsa da yazarın diğer kitaplarının yanında biraz sönük kaldığını söylemeliyim.  İki kitaplık bir serinin ilk kitabıymış Kayıp Dük. İnternetteki yorumlarda serinin diğer kitabı Hayal Etmediğin Kadar’ın daha güzel olduğunu okudum. Onu da okumak istiyorum ama şimdilik yazarın Bridgertons serisi favorim.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Sadece zeki biri karşısındaki fark etmeden hakaret edebilir.
2. Eğer güzel bir şey söyleyemiyorsan, o zaman hiçbir şey söyleme.

sule uzundere blog kitap yorumları

ELİF ŞAFAK – SİYAH SÜT
Elif Şafak çok büyük hayranı olmasam da sevdiğim bir yazar. Çocuk sahibi olma süreciyle ilgili yazdığı otobiyografik ögeler taşıyan Siyah Süt’ü severek okudum. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

SUSANNA TAMARO – YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT

SUSANNA TAMARO – YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT
Bir zamanların popüler kitabı Yüreğinin Götürdüğü Yere Git’i ben yeni okudum. İçinden güzel dersler çıkarılabilecek bir kitaptı. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

SEDA DİKER – HAZ
Bir arkadaşımdan ödünç aldığım Haz’ı iyi ki satın almamışım diyorum. Üç kadının aşk ve cinsel hayatının anlatıldığı kitabı sırf yarım kalmasın, bitirmiş olayım diye sayfaları atlayarak ve sıkılarak okudum. Çok, çok kötü bir kitaptı benim için. 1000kitap.com’da 1 puan verdiğim ilk ve şimdilik son kitap oldu. (şimdi fark ediyorum, kitabın fotoğrafını bile çekmemişim :-)) 

Yılın bitmesine dört ay var. Bu sene istediğim kadar çok ve güzel kitaplar okuyamadım. Geçen sene en beğendiğim on kitabı seçerken zorlanmıştım, hangilerini elesem diye düşünmüştüm. Bu sene okuduklarıma şöyle bir baktım da 5-6 tane güzel diyebileceğim kitap buldum. Yılın geri kalanında bu durumu telafi etmem lazım. Bir zamanlar benim her ay on kitap okuma hedefim vardı. Eylül ayında artık on kitap okumak istiyorum. İlk iki haftada beş kitap bitirdim bile. Bu sefer olacak sanki :-)

Yeni yazılarda görüşmek üzere.


NOT: Yarın Pazar 6’lısında “Okulda geçen 6 Kitap”ı yazacağız. Listeleri düşünmeye başlayalım :-)

31 yorum:

  1. Hadi bakalım, güzel başlasın güzel gitsin 😄. Ben bu aralar duraklama dönemine giriyorum galiba ama ben de toparlamaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben temmuz ve ağustos ayını okuyamadım sayıyorum. Eylüle beraber okumalarıma hız verdim. Sen de eski temponu yakalarsın umarım :-)

      Sil
  2. Kitaplar çok güzel.. Ruhu okşayan cinse benziyorlar.. Seçimlerinizi her zaman beğeniyorum.. İnşallah hedefinize de ulaşabilirsiniz.. Keşke ben de bu kadar çok okuyabilsem <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, güzel yorumun için çok teşekkür ederim Fatma. Umarım sen de istediğin kadar ve güzel kitaplar okursun :-)

      Sil
  3. Harikasiniz gercekten. Sizi kutluyorum. Ben bu aylar kitap okuyamiyorum. Test kitaplarindan zaman kalmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, çok teşekkür ederim. sınavlara hazırlanma yaşını geçince okumak için bol vakit kalıyor. Ben de bu vakitleri değerlendiriyorum işte. Sen de gelecekte istediğin kadar okuyabilirsin :-)

      Sil
  4. Yaz ayı için kötü bir rakam değil Şule abla. Ben de yazın boş vaktim çok, bir sürü kitap okurum diyordum ama aynen hayaller hayatlar durumu oldu :D Yeni dönem için ben de umutluyum, okul döneminde daha fazla okuyorum çünkü garip bir şekilde. Umarım önümüzdeki dönem hepimiz için verimli ve güzel olur :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, inşallah canım. Benim de en çok kitap okuduğum dönemler haziran ve eylül dönemleri. bu aydan umutluyum. okumaya devam :-)

      Sil
  5. Merhaba Şule hanım hazırladığım kategorilerine göre bloglar listesinde kendine has bloglar listesine sizi de ekledim .İyi bloglamalar.http://makinahocam.blogspot.com.tr/2016/09/kategorilerine-gore-bloglar-2016.html

    YanıtlaSil
  6. Okuyamama dönemi yazdan kaynaklanıyor sanırım, neyse ki havalar soğuyor.. :D Eylüle harika başlamışsın, umarım böyle devam eder :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, çok teşekkür ederim. ben de öyle düşünüyorum. sıcak havalarda kitap okuyamıyorum ben :-)

      Sil
  7. Fena okumamışsın Şule yine de :))) Korkunun yorumuna atlayacağım şimdi. Kapağı olsun adı olsun insanda merak uyandırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, yazarının Stefan Zweig olması da cabası :-)

      Sil
  8. Tavsiyen üzerine Korku kitabını bir günde okuyuverdim.Çok heyecanlı ve güzeldi. Erkek yazarların kadın dünyasını nasıl bu kadar hisli yazabildiklerine hep hayret etmişimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, beğenmene çok sevindim. Aynı şeyi Kürşat Başar'ın Başucumda Müzik kitabında hissetmiştim. Erkek yazar, kadın karakterin bütün ruh hallerini çok başarılı yansıtmıştı.

      Sil
  9. İlkay Özgür, çok teşekkür ederim. ben de öyle düşünüyorum. eylülün yarısında beş kitaba ulaştım bile :-)

    YanıtlaSil
  10. Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'i ayrıntılı yazısında okuyup merak etmiştim. Elime ulaşmasına kısa bir süre kaldı. Merakla okuyacağım. Benim için aşırı verimsizdi :/ başladıklarımı bitiremedim bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, kitap alışverişi mi yaptın? neler aldığını merak ettim. paylaşırsın umarım :-)

      Sil
  11. Benim için sözde bu yaz en çok kitap okuduğum yaz olacaktı :( Neredeyse hiç okuyamıyorum :( Okuduklarımda hamile anne bebek kitapları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, yazım kurallarına dikkat eden okuyucu candır :-)

      hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir diye bir laf var ya. ben de gelecek yaz bir sürü yeri gezeceğim diyorum ama kısmet :-)

      Sil
    2. Nail Art in Wonderland,
      yazım kurallarına dikkat eden okuyucu candır :-)

      Sil
  12. Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'i en son lisede okumuştum :) hala durur kitabı.. Çok severek okumuştum. :) Uzun bir aradan sonra tekrar bloga döndüm.. Bana da beklerim :)Eliftobur.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ELİF TOBUR, Yüreğinin götürdüğü yere git benim de severek okuduğum bir kitap oldu. o zaman blog dünyasına hoş geldiniz :-)

      Sil
  13. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve Kültürlü, haber verdiğiniz için teşekkürler. Benden de sevgiler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...