5 Şubat 2017 Pazar

KİTAP YURDU’NDAN SON ALIŞVERİŞİM

sule uzundere blog kitap alışverişi


2011 yılından beri internet sitelerinden kitap alıyorum. O günden beri en sevdiğim, en sık kullandığım site Kitap Yurdu ama son bir yıldır siteden yaptığım alışverişlerden memnun değildim. Kitapları söyledikleri günde göndermiyorlardı. Son iki alışverişimde de kitapların biri hasarlı gelmişti. Yaptığım onlarca liralık alışverişlerde bir ayraç bile hediye gelmiyordu. Bu sebep bazılarınıza basit gelebilir ama diğer kitap sitelerinin gönderdiği hediyeleri görünce imreniyordum. Bunların dışında müşteri hizmetleri de ilgisiz olunca bu kadar seçenek arasında artık Kitap Yurdu’yla zaman kaybetmemeye karar verdim.  

Bu alışverişi tamamen sitede biriken puanlarımla yaptım. Siteden alışveriş yaptığınızda, aldığınız kitapları okuma durumunuzu bildirdiğinizde ve kitaplara yorum yazdığınızda puan kazanıyorsunuz. Sonra puanınıza göre siteden kitap alabiliyorsunuz. Ben siteyi yıllardır kullandığım için 5000 puanım birikmişti. Siteyi artık kullanmayacağım için hepsini harcadım.

sule uzundere blog kitap alışverişi

OTOMATİK PORTAKAL: İş Bankası’nın klasikler serisini ne kadar sevdiğimi blogumu takip edenler biliyor. Otomatik Portakal içeriği yüzünden gözümü korkutsa da kitabı okumak, sonra da filmini izlemek için sabırsızlanıyorum.

DÜŞÜŞ: Yazarın Yabancı kitabını geçen sene okumuş ve çok beğenmiştim. Blogumda burada yazdım. Bu yüzden Düşüş’ü de en kısa zamanda okuyacağım.

CENGİZ HAN’A KÜSEN BULUT: Geçen aylarda Beyaz Gemi’yi öğrencilerimle birlikte okuduk. Yazarın diğer kitaplarını da okumak istediğim için yine çocuklar için yazılmış bir kitabını aldım.

AĞRIDAĞI EFSANESİ: Bu yazıyı bloguma yazana kadar Ağrıdağı Efsanesi’ni okudum bile. Yaşar Kemal’in üslubunu özlemişim. Henüz yılın ilk ayındayız ama bu yıl okuduğum en iyi kitaplardan biri olabilir.

sule uzundere blog kitap alışverişi

Bu kitapları da okulumuzun kütüphanesi için aldım. Okul kütüphanemizi kitaplarla doldurmaya çalışıyoruz. Sizin de evde okumadığınız ya da okuyup bir kenara bıraktığınız kitaplarınız varsa 5-8. sınıf öğrencilerine uygun kitaplara ihtiyacımız var. Bana suleuzundere@hotmail.com adresinden ulaşıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kitapla dolu günler diliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere…


40 yorum:

  1. Kitap Yurdu'nu ben hiç kullanmadım ama böyle sorunlar yaşaman kötüymüş bir yandan da puan durumu çok iyi, baya kitap almışsın :). Neyse ki çok fazla online alışveriş siteleri var, alternatif çok, indirimleri de takip edersen memnun kalacaksındır diye umuyorum. Otomatik Portakal'ı sonunda almışsın darısı okumasına :). Örencilerini unutmaman da ayrı bir hoşluk :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, güzel yorumun için teşekkürler Öneri :-)

      Sil
  2. Kitap yurdu evet bugünlerde oldukça özensiz...
    Ama şuda bir gerçek ki fiyatları diğer sitelere göre genelde bir tık aşağı...
    Ben de son günlerde idefix e doğru kaymaya başladım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, zaten bu kadar süre Kitap Yurdu'nu kullanmamın sebebi fiyatlarının çok uygun olmasıydı. Birkaç lira fazla veririm kaliteli hizmet alırım. Okuoku'yu deneyeceğim, onu çok öneriyorlar, ben de merak ediyorum. Umarım memnun kalırım.

      Sil
  3. Otomatik Portakal tez zamanda okuyacaklarım listesinde. Bende bu siteyi çok kullanıyorum. Otomatik Portakalı getirtmeyi düşünüyorum. belki de bu ayki kitap fuarına saklarım bilmiyorum. Cengiz Hana Küsen Bulut kısa ama güzel bir romandı. Cengiz Aytmatov'un kalemini seviyorum. Beyaz Gemiyi bende okumuştum. Cengiz Hana Küsen Buluttan daha çok seveceğinizi düşündüğüm "Gün Olur Asra Bedel" i de okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben lisedeyken okumuş gerçekten çok beğenmiştim. Albert Camus'un Düşüş eserini bende çok merak ediyorum. Çok güzel kitaplar almışsınız. Darısı başıma. İyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip, Çok teşekkür ederim. Sen de çok güzel kitaplar alırsın umarım.

      Gün Olur Asra Bedel" i üniversitede okumuştum ama 10 seneden fazla oldu. Çok hatırlamıyorum. Yazarın kalemini sevdiğim için belki ileride tekrar okurum.

      Sil
  4. Basit değil bana da basit gelmiyor banane bende bir sürü ayraç istiyorum diyip okuoku'ya transfer oldum desem yeridir:) Ama hala kitap yorumlarına ilk oradan bakarım.Hepsini keyifle okuman dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler, aynen ben de sırf o hediyeleri için ilk olarak Okuoku'yu deneyeceğim. Umarım memnun kalırım. Beni anlayan birinin olmasına sevindim. Teşekkürler :-)

      Sil
  5. İlkay Özgür, Ben yazarın önce Yabancı kitabını okudum ama internetten bir araştır bakalım. Yazarların kitapları için okuma sırası yapıyorlar ya hangisini önce okuman gerektiği yazıyordur. Otomatik Portakal ve Düşüş'ü klasik kitap okuma maratonumuz için okuruz artık :-)

    YanıtlaSil
  6. ne iyi etmişsin.. otomatik portakal benimde listemde okuyalım da filmini eş zamanlı izleyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Komar, güzel olurdu ama ben yakın zamanda kitabı okuyacağımı sanmıyorum. Öncesinde okunacak çok kitap var. Başka kitaplarda ve filmlerde buluşuruz umarım :-)

      Sil
  7. Timaş Yayınları çocuk kitaplarını görünce aklıma babamın aldığı kitaplar geldi. Örneğin 4 tane Ömer Seyfettin kitabım o yayıneviden. Sıla Kitapevi diye bir yerden alırdı.
    Kitapyurdu ile sorun yaşamana üzüldüm. Keşke olmasa böyle şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, keşke. Neyse ki seçenek çok.

      Sil
  8. Kitap yurdu temin süresini geciktirmeye başladı.Tek kitap alacaksam kargo ücreti düşük olduğu için tercih ediyorum. Kitap fiyatlarının satış sitelerinde farklılık göstermesi yüzünden araştırma yapmadan almıyorum.Ayraç konusunda kitap sihirbazı ve Altın Bilek yayınları çok bonkör.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, kitap sihirbazı ve Altın Bilek yayınları'nı hiç denemedim. Büyük ihtimalle denemezdim de ama sen söyleyince aklıma yazdım. Önce okuoku'yu deneyeceğim. Ondan memnun kalmazsam farklı siteleri deneyeceğim.

      Sil
  9. Kitap yurdu üniversiteden ders kitaplarımı sipariş ettiğimde benç çılgına çevirmişti. Aslında ne kadar boykort edilze de ben babil.com u seviyorum ama senin de önerdiğin siteleri kullanacağı bundan sonra.
    Kitao almama bundan sonra bir süre canım bayağı biriktirmiş olyorsun bu vesileyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, babil.com'u ben de boykot ediyorum :-) Kitap almıyorum canım. Nisanda kitap ağacı'nın kitap günü bende. onları alacağım. onun dışında bu sene başka kitap almak yok :-)

      Sil
  10. Ben de uzun yıllar kitapyurdu kullandım, okuoku ilk açıldığında oradan alışveriş yapmaya başladım. Derken git gide kitapyurdundan uzaklaştım. Ama geçenlerde istediğim kitaplar en uygun kitapyurdundaydı, ben de hem alışveriş yaptım hem de puanlarımı kullandım. Gelen kitaplarda biraz ezikler vardı, keşke daha dikkatli olsalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Kitap yurdu'nun bu kadar tutulmasının sebebi fiyatlarının uygun olması. Yoksa kitapların gönderim hızı, gönderim şekilleri ve müşteri hizmetlerinde sıkıntı var. Ben ilk alışverişimde okuoku'ya şans vereceğim. Sonrası Allah kerim :-)

      Sil
  11. Kitapyurdu son zamanlarda benim de canımı epey sıkıyor ama gerek kargoda uygun olması gerek kitap fiyatları ve kampanyaları (öğrenciye özel indirim, her ay alışveriş yapana indirim)bi de puan gibi güzelliği olunca başka bir yere transfer de olamıyorum. Ama eğer güzel bi önerin varsa onu deneyebilirim Şulecim. (Kitap alışveriş siteleri hakkında güncel bi yazı yazarsan çok sevinirim.) Bu arada Otomatik Portakal' ı beğenecek misin çok merak ediyorum. Bir de Yabancı ben de çok beğendim eğer Düşüş ü beğenirsen okuyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, Nisanda okuoku'yu deneyeceğim. izlenimlerimi yazarım. otomatik portakal'ı sen okudun mu?

      Sil
    2. Yok canım okumadım Otomatik Portakal ı, okuoku yazını da bekliyorum :)

      Sil
    3. okumasyon, mutlaka yazarım. :-)

      Sil
  12. keyifli okumaların olssun :D

    YanıtlaSil
  13. Otomatik Portakal'ı okuyup çok sevmiştim, çok güzel kitaplar güle güle oku:) Ben kitap alışverişlerimi hep kitap yurdu'ndan yapıyorum, hiç sorunla karşılaşmamıştım, en uygun fiyatlı site o oluyor hep, senin sorun yaşamış olmana üzüldüm, neyse en azından puanlarınla alacağın güzel kitaplar bulmuşsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. Evet, Kitap Yurdu genellikle en uygun fiyatta oluyor. Eğer sorun yaşamadıysan ve yaşamazsan güzel bir site. Ben başka sitelere şans vermek istiyorum. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  14. Son zamanlarda ben de çok sevdiğimi söyleyemem.Yazan temin süresi ile gerçekleşen farklı. Ama yine de en uygun fiyatlı burası olduğu için fantaziye gerek yok diye alışverişimi yapıyorum. Aldığınız kitapları iyi günlerde okuyunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı, Kitap Yurdu genellikle en uygun fiyatta oluyor. Eğer sorun yaşamadıysan ve yaşamazsan güzel bir site. Ben başka sitelere şans vermek istiyorum. Yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  15. Puanlı alışveriş ayrı bir keyif veriyor. Seçimlerin çok güzel olmuş, güzel günlerde oku hepsini. Kitapyurdu bir ara kahveler, ayraçlar, not defterleri, dergiler... Hediye kokusunda çok iyiydi. Son iki yıldır özensizlikleri göze batıyor sahiden.
    Hangisi en hediyeliyse ben de ordan alışveriş etmek isterim ;)
    Çok seviyorum cicili bicili öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, bana katılan biri olmasına çok sevindim. Bence de ufak hediyeler insanı hem mutlu ediyor hem de daha çok şey almasını sağlıyor. Seçtiğim dört kitabı da çok merak ediyorum. Birkaç haftaya kalmaz okurum, sonra bloguma yazarım.

      Sil
  16. Kitapyurdu gerçekten çok ilgisiz.Ellerinde olmayan kitabı stokta gösterip, sonra göndermiyorlar. Fiyatlar çok uygun ama insanın ömründen çalıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birkitaphirsizi, sonuna kadar katılıyorum. Bu yüzden artık farklı siteleri deneyeceğim.

      Sil
  17. evet haklısınız kitap yurdundan son siparişim benimde bayağı gecikmeyle geldi..
    sayfanızı yeni farkettim, bende bekleri
    sevgiler...

    www.blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. İlkay Özgür, maraton için ben de bir kitap bitirdim :-) öyle mi? çok teşekkür ederim. yaparım mutlaka ama ne zaman bilmiyorum :-)

    YanıtlaSil
  19. Yabancı çok güzel bir kitaptı :) Otomatik portakal benim de okumak istediğim kitaplardan.. Keyifli okumalar ablacım :))

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Şule Hanım :) Ben de çok uzun zamandan beridir çoğunlukla online sitelerden alırım kitaplarımı. Hepsini kullandım ve anormal sorunlar yaşamadım açıkçası bu yaşamayacağım anlamına da gelmiyor tabi. Şans herhalde kime ne zaman rastlayaçağı belli olmuyor. Keşke hiç yaşanmasa hevesle kitaplarımızı beklerken kursağımızda kalmasa. Umarım bundan sonra hiç sorun yaşamazsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası, çok teşekkür ederim. Ben de büyük sıkıntılar yaşamadım ama en iyisini bulmak için arayışlarım sürüyor. Şimdilik favorim Okuoku ama zamanla değişebilir tabii :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...