24 Aralık 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI : 2018 OKUMA HEDEFLERİM

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Bu hafta Pazar 6’lısında iki konu vardı: 2018’de okumak istediğimiz 6 kitap ve 2018 okuma hedeflerimiz. Ben okumak istediklerimi 6 kitapla sınırlayamayacağım için size yeni yıldaki okuma hedeflerimden bahsetmek istedim.

Burada da yazdığım gibi bu sene 118 kitap okudum. Buna güvenerek yeni yılda hedefimi 120 kitaba çıkarttım. Ayda on kitap okumayı başarırsam hedefime ulaşırım.

Kitap alışverişini minimum düzeyde tutarak evimde okunmayı bekleyen 200’e yakın kitabımı azaltmak istiyorum. Yeni yılda katıldığım ve tamamlamak istediğim 6 okuma etkinliği var. Bunlar:
PAZAR 6’LISI : 2018 OKUMA HEDEFLERİM

1. Kış Okuma Şenliği: Yıllardır katıldığım şenliklere bu yıl da devam edeceğim. Kış şenliği bitince ilkbahar, yaz, sonbahar ve sonra tekrar kış şenliklerine katılmak istiyorum. Kış Okuma Şenliği listeme buradan bakabilirsiniz.
PAZAR 6’LISI : 2018 OKUMA HEDEFLERİM

2. Klasik Kitap Okuma Maratonu: Okuyan Muggle’ım bu aralar final sınavlarıyla uğraştığı için ses veremese de ben maratonun 2018’de de devam edeceğini düşünerek şimdiden okuyacaklarımın listesini yapmaya başladım. Bu yıl okuduğum klasik kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.
PAZAR 6’LISI : 2018 OKUMA HEDEFLERİM

3. Austenaton Maratonu: Çok severek katıldığım etkinlikte maalesef hiç ilerleyemedim. Bu yüzden 2018’i Jane Austen yılı ilan ediyorum. Hedef bütün listeyi tamamlamak. Listeyi ve etkinliğin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.
PAZAR 6’LISI : 2018 OKUMA HEDEFLERİM

4. Popsugar Reading Challenge listemi tamamlamak. Bu, bütün etkinlikler içinde en zoru olacaktır ama imkansız da değil J

5. A’dan Z’ye Kitap Okuma Projesi: “Bu da ne ola ki?” dediğinizi duyar gibiyim 😊 İki sene önce düzenlediğim etkinliğin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz. Bu yıl da aynısını gerçekleştirmek istiyorum. Henüz bloguma bu yıl için etkinlik yazısını yazamadım ama katılımlarınızı bekliyorum.

6. Seri Kitapları Seri Okuyoruz: İşte bilmediğiniz bir etkinlik daha çünkü ismini şimdi uydurdum 😊 Yine tembellikten yazamadım ama yeni yılda bir seri kitap okuma etkinliği yapmak istiyorum. Seri kitapları çok seven biriyim. Bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum. Eğer siz de destek verirseniz 2018’de bol bol seri okuyabiliriz.


Sizin 2018 okuma hedefleriniz neler? Hangi kitapları mutlaka okumak istiyorsunuz? Son iki maddede yazdığım etkinlikler ilginizi çekti? Siz de katılmak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. 

NOT: Planladığım etkinlikler için görsel hazırlamada bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. suleuzundere@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz. 

25 yorum:

  1. seri kitap olarak aklında belli bir şey var mı??
    pinnucias ın etkinliğine ben de katıldım bir iki kere ama liste tamamlamak nasip olmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee,
      özellikle bir seri seçmeyeceğim. Herkes istediği serinin okuyabildiği kitaplarını sayacak. Yıl sonunda ne kadar çok seri kitap okuyan varsa o kazanacak. Yarışma şeklinde yaparsak daha çok ilgi çeker belki :-)

      Sil
  2. Tam az önce paylaştım ben de yazımı. Yazılarımız alt alta gelmiş anasayfada çok güzel gözüküyor :D Seri Kitapları Seri Okuyoruz etkinliği beni can evimden vurdu resmen. 2018'de ne zamandır aklımda olan epik fantastik serileri okumak istiyorum. Bu etkinlik çok iyi bir fırsat bunun için. Adı da şahane :D Beni şimdiden katılımcı listesine ekleyebilirsin :D
    Gözdenin Klasik Kitaplar Okuma Maratonuna bu yıl ben de katılacağım inşallah. Okuyacağım yerli klasikler şimdiden belli :))
    Görsel hazırlamada yardımcı olmak da çok isterim :)) Hemen mail atıyorum.
    2018 tüm hedeflerine ulaştığın bir yıl olur umarım Şule ^_____^ 120 kitabı okuyacağına de eminim ben:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Etkinliklerin ilgini çekmesine çok sevindim. Zaten birçok seri kitap okuyoruz. Bunu etkinliğe dökersek serileri daha hızlı okuruz diye düşündüm.

      Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum canım benim :-)

      Sil
  3. A dan Z ye güzel geldi, kitaplığımdaki kitaplardan bir liste çıkartabilirim sanırım.

    Metehan'la aldığımız Kuzgunun Gölgesi Serisi, Elric serisi, Sissoylu Serisi, Doğruluk Kılıcı Serisi, Centilmen Piç Serisi varmış, oyyy ne çok serim varmış okunacak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      O zaman seni iki etkinliğe de katılır sayıyorum :-)

      Sil
  4. İnşallah 2018 üçün qoyduğunuz hədəflərin hamısına ulaşırsınız. Sizə necə özənərək baxdığımı bir bilsəniz. İnsanın bol-bol kitab oxumasından daha gözəl nə ola bilər?! Mən sizin hədəfin yarısına oxuya bilsəm dünyanın ən mutlu insanı olaram hər halda :) Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umman Aslan,
      güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım sizin de bol okuduğunuz bir yıl olur 2018. Sevgiler :-)

      Sil
  5. Şu okuma şenliklerini bir türlü yapamıyorum ben..
    Sana yeni yılda hedeflerini tutturmakta başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. oyy inş hepsini okursun , zaten hedefine ulaşacağına da inanıyorum , şu eldeki kitapları bitirebilsek hadi olmadı azaltabilsek , tam bir-ikisi bitti yer açıldı diyorum hemen o boşluk kapanıveriyor , sanki başkası kapatıyormuş gibi konuştum değil mi , :D kolaylıklar dilerim , umrım hedeflerimizin gerçek olduğu bir yıl olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      umarım canım. Kitap almama rekorum 10 ay. Geçen sen 10 ay kitap almamıştım ama takasla gelenler, hediyeler derken yine okunacaklar hiç azalmamıştı. Ben artık buna can sıkmaya son verdim. En büyük sorunumuz bu olsun :-)

      Sil
    2. kesinlikle haklısın şulecim , ya zaten ben dertlenir gibi yapıyorum ama sinsi bir tavır sergiliyorum bu konuda zira şikayet ettiğimin iki katı yeni kitaplara seviniyorum :D 10 ay iyi zaman :D ben bu yıl ne gördümse aldım sanki , dediğin gibi takasla gelenler , hediyeler falan epeyce doldu , sanırım 150 den fazla okunacak kitabım var ve bunların bir kısmı roman da değil :D

      Sil
    3. KİTAP EYLEMİ,
      hımm romanlar, öyküler, şiirler vakit ayırırsan kısa sürede okunuyor ama tarih, psikoloji vb. kitaplar dikkat gerektiriyor. Okunması da uzun sürüyor. En iyisi sen yeni yıl hedefini en az 150 kitap yap :-)

      Sil
  7. Şahane bir sayı Şule...
    2018 de bol okumalı geçsin inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      inşallah canım. Teşekkürler :-)

      Sil
  8. İlkay Özgür,
    ben de öyle umuyorum. Teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil
  9. waaoow 118 harika bir sayı, 2018 de daha da güzel kitapları keyifle oku :) bi etkinlik bile bana fazla gelirken bu kadarı gözünde büyümüyor iyi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      çok teşekkür ederim canım :-) Ben seviyorum etkinliklere katılmayı. Haa çok başarılı oluyor muyum, hayır ama önemli olan katılmak :-)

      Sil
  10. Finallerim nihayet bitti, sessizliğimi bozuyorum :D Maratona devam ablacım, sizlerin okuduğu klasikleri gördükçe ben de çok hevesleniyorum yani maraton çok işe yarıyor bence, ben faydasını görüyorum. Bloga maraton yazısını da yazacağım hemen inşallah. 118 tane kitap ha? Muhteşem. Benden 2 kat fazla kitap okumuşsun Şule abla, tebrik ediyorum. Umarım ben de bir gün senin kadar çok okuyabilirim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      bence de klasik kitap okuma sayımıza çok katkısı oluyor maratonun. Ben etkinlik sayesinde her ay en azından 3-4 klasik okumaya çalıştım. Eskiden olsa buna dikkat etmez rastgele kitaplar okurdum. Sen bir an önce klasik maraton yazısını yaz ben de listemi yazayım. Okunacak klasikler bitmedi daha :-)

      Sil
  11. Popsugar Reading Challenge bende katılmayı çok istiyorum ama bu kadar etkinliğe katılıyorken onu başabilir miyim bilemiyorum :/
    Seri Kitapları Seri Okuyoruz projen çok iyi , haberlerini bekliyorum aklımda bir kaç kitap var bilee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izel tolu,
      Popsugar Reading Challenge'e katıldım ama bazı kategoriler o kadar zor ki hepsini bitiremeyeceğim kesin. Yapabildiğim kadarını yaparım artık.

      Bunu duyduğuma çok sevindim. Aslında etkinliğin yazısı hazır,sadece logo hazırlama işi kaldı. Onu da bu hafta halledip bloguma yazmayı düşünüyorum.

      Sil
  12. jane austen romanları benim için en sevdiklerimde ilk üç te :) filmleri ve dizilerini de hiç kaçırmam. şekspirden sonra en büyük ingiliz yazarı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      ben de çok seviyorum. Film ve dizileri de ayrı bir güzel oluyor. Hâlâ okumadığım kitapları olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...