10 Aralık 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: KIŞIN OKUNMALIK 6 KİTAP

sule uzundere blog yazıları

Sevgili Esseve Rin aralık ayının Pazar 6’lısı kategorilerini açıkladı. Bu ay hangi konularda yazacağımızı ve etkinliğin detaylarını merak edenler buradan okuyup öğrenebilirler.

Havaların iyice soğuduğu şu günlerde ilk konumuz “Kışı Anımsatan 6 Kitap”. Kitapların hepsini okuduklarım arasından seçtin. Biri hariç hepsinin detaylı yorumu blogumda var. Bu yüzden uzun uzun açıklamalar yazmayacağım ama hepsini tavsiye ettiğimi, beğenerek okuyacağınızı düşündüğümü söyleyebilirim. Bu güzel kitapları bu aralar okursanız normalden biraz daha fazla üşüyebilirsiniz benden söylemesi 😊
sule uzundere blog yazıları

FERİT EDGÜ - HAKKARİ’DE BİR MEVSİM
Blogumu düzenli takip edenler sürekli bu kitabı görmekten sıkılmış olabilir. Ne yapayım çok seviyorum. Beni Ferit Edgü’yle tanıştıran kitabı hepinizin okumasını isterim. Kitapla ilgili detaylı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.
sule uzundere blog yazıları

MARKUS ZUSAK - KİTAP HIRSIZI
Büyük ihtimalle bu sene en sevdiğim 10 kitap arasına girecek olan Kitap Hırsızı’nda, bir bodrum katında soğuktan titremeye hazır olun. Kitapla ilgili detaylı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

ZÜLFÜ LİVANELİ - KARDEŞİMİN HİKÂYESİ
Livaneli’nin en sevdiğim kitaplarından biri. Özellikle Rusya’da geçen bölümlerde çok üşüyeceksiniz. Kitapla ilgili detaylı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog yazıları
WILLIAM SHAKESPEARE - KIŞ MASALI
Shakespeare’in diğer kitaplarına göre biraz sönük kalsa da yine de çok güzeldi. Shakespeare’in vasatı bile çok güzel oluyor 😊 Kitapla ilgili detaylı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

AHMET ÜMİT - KAR KOKUSU
Blogumu açmadan önce okuduğum için Kar Kokusu’nun yazısı blogumda yok. En sevdiğim yazarın en sevdiğim kitaplarından biri olmasa da yazarın külliyatını okumak isteyenlere öneririm. Kardeşimin Hikâyesi gibi Kar Kokusu’nun da bir bölümü Rusya’da geçiyor.

JACK LONDON - BEYAZ DİŞ
Detaylı yorumu önümüzdeki günlerde gelecek.

Siz bu hafta Pazar 6’lısı listenizi yaptınız mı? Yaptıysanız link bırakmayı unutmayın, neler seçtiğinizi görmek isterim. Sizin önerebileceğiniz kış kitapları var mı? Bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Okumak istedikleriniz? Çok beğendikleriniz ya da hayal kırıklığına uğradıklarınız? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. 

16 yorum:

  1. Kardeşimin Hikayesi çok, çok sevdiğim bir kitaptır. ^_^
    Kitap Hırsızı çok merak ettiğim bir kitap. :)
    Ve bu tema çok hoşuma gitti. :) Çok keyifli bir yazıydı, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      Kitap Hırsızı'nı seveceğine eminim. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  2. Kardeşimin Hikayesi! Ah düşündükçe kendi kendime üzülüyorum.Kitap Hırsını da nedense listeme ekleyip çıkarıyorum sürekli.Belki bu sene bir şekilde alıp okurum,güzel olabilir.
    Eline sağlık listen gerçekten hoş olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecrin Korkmaz,
      Kitap Hırsızı gerçekten güzel bir kitap. Eğer tereddütlerin varsa olmasın çünkü beğeneceğine eminim. Kardeşimin Hikayesi'ne üzülüyorsan Kitap Hırsızı'nda ağlayabilirsin :-)

      Sil
  3. Pazar altılısının konusunu sevdim. :) Listedeki kitaplardan bir tek Jack London'ın Beyaz Diş kitabını okudum. Markus Zusak'ın Wolfe Kardeşler Serisi var bende. Kitap Hırsızı'nı aynı yazarın yazdığını bilmiyordum. Filmini izlemiştim. Kitabını okumak güzel olur. Kendime yeni yıl hediyesi yapayım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      :-) Kitap Hırsızı'nın kitabı mükemmeldi. Filmini de izleyeceğim. Wolfe kardeşler serini ben pek sevmedim. Umarım sen seversin. Kitap Hırsızı'nı mutlaka okumalısın ama :-)

      Sil
  4. Hakkari’de bir mevsim’i ben de seviyorum 😊. Kitap Hırsızını da hala okuyamadım.

    Ben de okumak istediklerimden bir liste yaptım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      liste yaptığını gördüm ama dün birikmiş blog yazılarını okuma günümdü, sana sıra gelmedi :-) Mutlaka okuyacağım. Sen de Kitap Hırsızı'nı okumalısın :-)

      Sil
  5. Kış kitabı deyince aklıma Kış Gecesi Ejderhaları geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      o kitabı bilmiyorum ama adında kış olunca direkt akla gelmesi normal :-)

      Sil
    2. Ejderha Mızrağı serisi, en sevdiğim fantastik serilerden :)

      Sil
    3. Handan,
      o seriyi biliyorum. Benim öğrenciler de okuyor :-)

      Sil
  6. Kış Masalı'nı çok merak ettim, listeme ekliyorum. =) Benim seçtiklerim de blogumda mevcut. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü Ayraç,
      listeyi yaptığını gördüm ama birikmiş blog yazılarını okumaktan sana sıra gelmedi :-) Geç de olsa mutlaka okuyacağım.

      Sil
  7. Kışın okumanacak kitap olarak Jack London'dan Ateş Yakmak'ı önerebilirim. Okuyalı çok oldu ama bu kış tekrar okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      o kitabını duymamıştım ama bu kategoriyi sadece Jack London'la doldurabilirmişiz :-) Beyaz Diş, Martin Eden, Ateş Yakmak diye gider...

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...