4 Şubat 2018 Pazar

Julia Quinn-Rüyalar Gerçek Olsa (Seri #1)

bridgertons serisi okuma sırası
En sevdiğim romantik kitap yazarı Julia Quinn’in Bridgertons serisinin 4.kitabı Rüyalar Gerçek Olsa’yı ocak ayında okudum. Kitapta serinin en sevilen karakterlerinden Colin’in ve ona yıllardır platonik aşkla bağlı Penelope’nin öyküsünü okuyoruz.

Kitabı okumadan önce internette kitabın yorumlarını okuduğumda  serinin hayranları tarafından çok sevilmediğini gördüm. Bu yüzden beklentimi düşürmüştüm ama kitap düşündüğümden güzel çıktı. Zaten yazarın dilini çok seviyorum. Bir de beklentimi düşürünce beğeni oranım arttı. Serinin en sevdiğim kitaplarından biri oldu Rüyalar Gerçek Olsa.

Beğenmeyen arkadaşların yorumlarını okuduğumda beğenmeme sebeplerini iki maddede toplayabilirim:1. Serinin en yakışıklı, neşeli, şakacı, çapkın karakteri olarak görülen ve dediğim gibi çok sevilen Colin’in bu kitapta karakterinin farklı yönlerini görmemiz. Açıkçası ben bundan rahatsız olmadım çünkü yazar bu farklılıkları mantıklı bir temel üstüne kurmuştu. Ayrıca her zaman çok neşeli olan insanların içlerinde bir hüzün taşıdığına inanmışımdır. 

2. sebep ise yakışıklılığı dillere destan olan Colin’e daha güzel bir kadını düşünmeleri, Penelope’yi ona yakıştıramamaları. Bu durum da beni rahatsız etmedi. Günlük hayatta herkes dış görünüşüne, kültürüne, maddi durumuna vb. uygun, denk insanlarla evlenmiyor ki. Herkes Brad Pitt-Angelina Jolie gibi birbirine yakışmıyor. Kaldı ki onlar da ayrıldı 😊 Demek ki çift olarak yan yana güzel görünmek mutluluğu garantilemiyor.  

Kitapta kimliği meçhul dedikodu yazarı Leydi Whistledown’un kimliğinin de açığa çıktığını söyleyeyim. Açıkçası benim tahmin etmediğim biri çıktığı için şaşırdım.

Çok uzattım, toparlıyorum 😊 Rüyalar Gerçek Olsa historical ya da romantik kitap okumak isteyen, kafamı dağıtacak bir kitap arıyorum diyen herkese tavsiye edebileceğim güzel bir kitaptı. Özellikle hafta sonu okuması için bence çok uygun.

Bridgertons serisinin kitaplarını sırasıyla okumamak size pek bir şey kaybettirmiyor ama ben sırasıyla okumak istiyorum diyorsanız 8 kitaplık serinin okunma sırası şu şekilde(Kitabın ismine tıklayarak kitap yorumuma ulaşabilirsiniz):

bridgertons serisi okuma sırası

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Eğer günah cisme bürünseydi kesinlikle bir hamur işi olurdu. Tercihen çikolatalı bir şey.
2. Diğerlerinin sizin hakkınızdaki düşünceleri tamamen olumlu olduğunda, bu düşünceleri umursamadığınızı düşünmek kolaydı.
3.Belki de âşk böyle bir şeydi. Birine ne kadar kızgın olursanız, hatta onu korumak için yatağa bağlamaya ne kadar hazır olursanız olun, onu yine de arzuluyor, seviyorsanız ve ona ihtiyaç duyuyorsanız âşıksınız demektir.

4. Aşkına karşılık vermediğiniz, dürüst ve iyi biri tarafından sevilmek hiç de kolay değildi. 

6 yorum:

  1. Cennet Gibi'de çok kısa bir an Colin karakteri geçiyordu ve o kısacık anda karakteri sevmiştim. Hatta baş karakter Marcustan daha çok sevmiş olabilirim :D Rüyalar Gerçek Olsanın konusu bana ilk okuduğum ve çok sevdiğim Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğünü hatırlattı. Orada da kadın karakter çocukluğundan beri aşıktı. Bana öyle geliyor ki ben de Rüyalar Gerçek Olsayı beğenecekler grubundayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Ben önce Cennet Gibi'yi okuduğumdan Colin'i hatırlamıyorum ama sen hatırlıyorsun. Etkilendim :-) evet, konu olarak Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü'nü andırıyor. Bence de sevebilirsin :-)

      Sil
  2. Ben kitabı sevenler tarafındayım. Sanırım insanlar Colin'den daha eğlenceli bir kitap bekliyorlardı. Senin sebeplerin yanında Colin'in neşesi diğer kitaplara göre az olduğu için beğenmemişlerdir.

    Bu kitap normalde ilk historicalim olacaktı fakat onun yerine historical demeyelim de tarihi kurgu temalı olan bir kitabı tercih etmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      hadi ya. Benim ilk historicalım Judith Macnaught'nin bir kitabıydı ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Julia Quinn'den ise ilk olarak Cennet Gibi'yi okumuş ve çok sevmiştim :-)

      Sil
  3. Bu serinin ilk kitabını okudum ama devamını bir türlü getirmedim halbuki çok sevmiştim yazarın kalemini :( marketlerde ucuz ve çok oluyordu bu seri öyle tamamlarım diyordum olmadı ama mutlaka okumak istediğim bir seri yazarın kalemi çok eğlenceli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      evet, yazarın dili çok eğlenceli. Eğer marketlerde uygun fiyata bulursan kaçırma derim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...