10 Aralık 2018 Pazartesi

Judith Mcnaught-Koru Beni

sule uzundere blog kitap yorumları

Koru Beni, kitap sitelerinde gözlemlediğim kadarıyla yazarın ülkemizde en az okunan kitabı. Bunu, yazarın tür değişikliğine bağlıyorum. Judith Mcnaught ülkemizde historical yazarı olarak tanındı, sevildi. Polisiye tarzında yazılmış Koru Beni yazarın hayranlarını tatmin etmemiş gibi görünüyor.

Ben kitabı sevdim. Zaten yazardan okumadığım bir tek bu kitabı kalmıştı. Koru Beni’yi de okuyarak Judith Mcnaught’ın Türkçede yayımlanmış on üç kitabını okumuş bulunmaktayım. Şimdi yazarın diğer kitaplarının çevrilmesini bekleyeceğim. Epsilon son zamanlarda yazara pek yüz vermese de belli olmaz belki yeni kitaplarını basarlar diye umuyorum.

Kitap polisiye tarzında olsa da içinde aşk bulunmaması şaşırtıcı olurdu. Neyse ki kitapta bir değil iki aşk hikâyesi var. Birbiriyle paralel ilerleyen iki çiftin ilişkilerini okumak keyifliydi. Birçok yazar ilgi çekici bir aşk hikâyesi yazamazken Mcnaught bir kitapta iki başarılı çift yaratmayı başarmış.

Kitapta bir polis soruşturmasının bütün detaylarını okuyabilirsiniz. O süreç çok güzel, hiçbir ayrıntı atlanmadan anlatılmıştı ama olayların sonunun oldubittiye gelmesini sevmedim. Kitap boyunca biriken olaylar çok çabuk sonuçlandı. Sanki yazar yazmış yazmış da sonunda artık bitsin demiş gibi. Cevabı verilmeyen bazı sorular da vardı. Daha tatmin edici bir son okumak isterdim.

Son zamanlarda film ve/veya dizi olan o kadar çok kitap var ki Koru Beni’yi okurken de bundan güzel dizi olur diye düşündüm.

Yazarın her kitabında olduğu gibi Koru Beni de çok akıcıydı. Yazar kendini okutmayı başarıyor. 500 küsur sayfalık kitabı birkaç günde bitirebilirsiniz.

Siz Koru Beni’yi okudunuz mu? Beğendiniz mi? Judith Mcnaught kitaplarını sever misiniz? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Eğer Tanrı bana seçme şansı verseydi kız evlat isterdim. Kızları yetiştirmek daha kolay.

6 yorum:

  1. Cennet kitabı okumuş ve sevmiştim. Bunu da listeme alayım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Cennet benim yazardan en sevdiğim kitaplardan biri. Bu, o kadar iyi olmasa da gene de güzeldi.

      Sil
  2. Yazarın en az beğenilen iki kitabı biri Koru Beni diğeride Gece Fısıltıları ikiside polisiye tarzı ile karışık yazdığı için :) Koru Benide zaten kitap çıktıktan çok çok sonra çevrildi şu an bildiğim kadarıyla çevrilmeyen tek romanı Remember When onun dışında 2 tanede başka yazarlarla yazdığı kısa oykuler var:) Yazar çok fazla kitap yazmıyor şu an The Sweetest Thing kitabını yazmakta oda ne zaman çevrilir bilmiyorum çünkü Koru Beni kitabınıda hayranlar çok ısrar ettği için çevrildi okurlar ısrar etmezsse Epsilonun çeviri yapacağını sanmıyorum ben Judirh ne yazssa okurum Koru beniyide çok beğenmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iki kitap benim yazardan okuduğum son kitap oldu :-)

      Yazar hakkında bu kadar bilgi sahibi değilim ama daha çevrilmemiş çok kitabı olduğunu sanıyordum. Historical yazarları genelde sık sık yeni kitap çıkarıyorlar. Favori yazarlarımdan Julia Quinn'in çevrilmeyen onlarca kitabı varmış mesela. Judith yeni kitap çıkara ben de alır okurum. Keşke yayınevi en azından senede bir yeni historicallar bassa.

      Sil
  3. Ben baya hayranı olduğum için her turlu kitabını okurum Judithin :) Kendisine zaten Yureğin Kraliçesi denilmekte Barbara Cartland historical akimini baslatan Judith ise bu akima +18 sahneler ekleyerek gunumuzun historical tarzını başlatmıştır ve Julia Quinn olsun Julia Gardwood olsun Lisa Klaypas olsun gunumuzde Judithin tarzını devam ettiriyorlar ve bende bu yazarları seviyorum ama çok fazla kitapları var dediğiniz gibi arada birbirlerine çok benzeyen kitaplarda çıkıyor Judith maalesef onlar kadar yazmıyor zamanında kitapları yayınlanmamış +18 sahneler olduğu için çok mücadele vermiş ve artık çok yaşlandı yazmaya devam ediyor ama daha fazla yazabilir mi bilemiyorum. Yayın evleri genelde epsilonun histoticalleri güzel oluyor epsilonda bir kitap çıkarana kadar ooo Koru beniyi çevirtirmek için 5 yıl uğraştık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Historicallarda en güzel yayınevi Epsilon'muş ama nedense son yıllarda eskisi kadar bu türden kitaplar basmıyorlar. Halbuki okuyucuları var, türde rakipleri de pek yok. Keşke yılda birkaç tane de olsa basmaya devam etseler. Seve seve alır ve okurdum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...