21 Şubat 2019 Perşembe

2018 Yılında İzlediğim En İyi 10 Film

sule uzundere blog film önerileri

2017 yılında izlediğim en iyi 10 film listeme buradan bakabilirsiniz.

Geçen sene kendi film izleme rekorumu kırarak 146 film izlemiştim. Burada izlediğim bütün filmlerin listesini bulabilirsiniz. Tabii bu kadar çok film izleyince en çok beğendiklerimi seçmek zor oldu. Bir de ben genellikle Oscarlı filmleri ya da IMDB’nin en iyi 250 film listesindeki filmleri izlemeye çalıştığım için izlediğim filmlerin birçoğu ortalama üstünde oluyor. Bu da karar vermemi iyice zorlaştırdı ama sonuçta en beğendiğim 10 filmi seçtim. Hepsi birbirinden güzel, başarılı filmlerdi. Hepsini gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Beğenmezseniz gelip beni bulabilirsiniz 😉

Bu filmlerin hepsi ayrı bir postta uzun uzun övülmeyi hak ediyordu ama tembelliğim yüzünden sadece birinin yorumunu yazmışım. Bu yüzden kısa kısa fikirlerimi yazmaya çalışacağım.
bir zamanlar anadolu'da
1. Bir Zamanlar Anadolu’da
Listedeki tek Türk filmi ama hepsine değer. Son dönem Türk sinemasının en iyi filmlerinden biri. Tek kelimeyle başyapıt. Senaryonun ilmek ilmek işlenmesi, oyunculukların doğallığı, gerçekçiliği. Nuri Bilge Ceylan izlemek isteyenlerin ilk tercihi olmalı.
gözlerindeki sır
2. Gözlerindeki Sır
Senaryosuyla, oyunculuklarıyla ve sürpriz sonuyla çok etkilendiğim bir film oldu Gözlerindeki Sır. Bana İspanyol sinemasını merak ettirdi. Ayrıca blogumda yorumunu yazdığım tek film olma özelliğine sahip. Buradan okuyabilirsiniz.
coco
3. Coco
Bazı animasyonlar çocuklar için değil yetişkinler için çekilir. Coco da onlardan biri. Filmi izledikten sonra ailenin önemini bir kez daha anlıyorsunuz.
amadeus
4. Amadeus
Mozart’ın hayatını anlatan 2 saat 40 dakikalık bir film denince insanın ister istemez gözü korkuyor ama film sizi bir an bile sıkmıyor. Mozart hakkında hiç bilmediğim şeyleri öğrenirken filmdeki oyunculuklara da hayran kalmıştım. Biyografi filmlerini sevenler kaçırmamalı.
cinnet
5. Cinnet
Cinnet, Kubrick’ten en beğendiğim film oldu. Baştan sona çok iyiydi. Uzun zaman etkisinden çıkamayacaksınız. Filmi izledikten sonra neredeyse film kadar meşhur olan çekilme sürecinin detaylarını da öğrenmelisiniz.
Casuslar Köprüsü
6. Casuslar Köprüsü
Film boyunca Tom Hanks sen ne güzel bir adamsın diye diye izledim 😍 Bu adamın küçük ama dev gibi oyunculuğuna bayılıyorum. Etkileyici bir soğuk savaş filmi. Gerçek olaylardan esinlenilmiş olması da cabası.
Three Billboards Outside Ebbing
7. Three Billboards Outside Ebbing
Geçen sene en iyi film Oscar’ını bu film almadığından beri Oscarlara olan inancım bitti. Kesinlikle 2017’nin en iyi filmiydi. Bir de güzel bir ismi olsa mükemmel olacakmış. Yazabilmek için 4-5 kere kontrol ettim 😂
jagten
Bu bakış 😥
8. Onur Savaşı
Bir çocuğun masum yalanının bir yetişkinin hayatını mahvetmesinin filmi. Filmde herkes haklı, kiminle empati kuracağınızı şaşırıyorsunuz. Mads Mikkelsen oyunculuğuyla büyülüyor. Çok, çok iyi.
The Man From Uncle
9. The Man From Uncle
Kostümler, müzikler ve renkli görüntülerle çok eğlenceli bir ajan filmi. Bana James Bond filmleriyle değil bu tarz filmlerle gelin. Neyse ki devamı çekilecekmiş. Umarım seri haline gelir.
7 samuray
10. Yedi Samuray
1954 yılında çekilmiş 3,5 saatlik bir başyapıt. Japonların abartılı oyunculuğu başta garip gelse de hikâyenin güzelliği tartışılmaz. Tüm zamanların en beğenilen filmlerinden biri olan 7 Samuray’ı siz de izlemelisiniz.
Avengers Infinity War
BONUS: Avengers Infinity War
Bu seriyi sinemada izleme şansımız olduğu için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Nisandaki son filmi sabırsızlıkla bekliyorum. Bir efsane final yapacak. Keşke imkanım olsa da bütün Marvel filmlerini, son filmden önce baştan izleyebilsem.

Bu filmler arasında izledikleriniz var mı? Kaçını izlemişsiniz? İzlemek istedikleriniz var mı? Bana katıldığınız ya da bu filmin bu listede ne işi var dediğiniz filmler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere… 

24 yorum:

  1. 1, 2 ve 8 i izlwmemişim. 5 ten emin olamadım :) Diğerlerini ben de çok seviyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Handan çok güzellerini izlememişsin. Mutlaka izle. Seveceğine eminim.

      Sil
  2. Cinnet efsane bir film.Zaten yönetmeni de efsane.Artık böyle yönetmenler kalmadı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Koray Iscan,
      Galiba. Bir Kubrick bir kolay yetişmiyor :-)

      Sil
  3. İzlemediklerimi not aldım,içlerinde bir tek sevmediğim film Yedi Samuray oldu.Imdb'de üst sıralarda olunca izlemiştim.En çok etkileyen de Amadeus ve Onur Savaşı filmidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      Yedi Samuray'ı çekildiği döneme göre başarılı buldum ben ama tabii günümüzde izleyince insan daha fazlasını bekliyor.

      Sil
  4. 3 bilboards ayyy ne filmdi ya, Handanın tavsiyesi ile izledim bayıldım bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz,
      ben de çok beğendim. En iyi film Oscar'ını almadığı için hâlâ kızgınım :-)

      Sil
  5. Gözlerindeki sır filmini sevdiyseniz gerçekten İspanyol sineması ters köşe film yönünde in çok iyi tavsiye ederim... İki film söyleyeyim hatta mutlaka izleyin pişman olmazsınız. 1. Ceset filmi, 2. The invisible guest ... Şimdiden iyi seyirler ... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Furkan YETEK,
      iki filmi de izleme listeme eklemişim. Daha önce de önerilmişti ama henüz izlemedim. Mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler :-)

      Sil
  6. 4 filmi izlemedim. Avengers amedeus the man from uncle ve samuraylar 😆 amedeusu uzun diye yillardir erteliyorum avengersin da aslinda her filmini izledim ama son filmi kaçırdım sinemada. Sonra da izleyemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gürültü,
      nisanda devam filmi çıkmadan izlersin belki. Amadeus'un süresi gözünü korkutmasın. Ben ki artık 1,5 saatten uzun filmlerden çekiniyorum, Amadeus'ta hiç sıkılmamıştım.

      Sil
  7. Film zevklerimiz baya farklıymış be abla :D Bonus hariç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Cahil Okur,
      hoş geldin Cahil Okur. Umarım arayı fazla açmazsın :-)

      Sil
  8. "Gözlerindeki Sır" ve "Uncle"ı izlemedim.
    Avengers serisine ise külliyen karşıyım. Robert Downey'e rağmen düşün!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel,
      hadi ya. Ben bayılırım süper kahraman filmlerine. Şimdi sabırsızlıkla devamının vizyona girmesini bekliyorum :-)

      Sil
  9. Gözlerindeki Sır muhteşem bir film, The Man From Uncle o kadar beğendiğim bir film olmadı. Casuslar Köprüsü, Onur Savaşı bu yıl izleyeceğimi umduğum filmlerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. gül özdemir,
      The Man From Uncle müzikleri, görselliği ve oyuncuları ile beni tavladı. Gözlerindeki Sır filmini yazarken başlıkta mükemmel bir film demiştim. Aynı fikirde olduğumuza sevindim :-)

      Sil
  10. Amadeus'u izlediğimde niye yıllardır bekletmişim diye hayıflandığımı hatırlıyorum. Cinnet'ten emin olamadım, Avengers İntinity war'ı izlemedim. Ama diğer filmlerin hepsini de beğendim. 146 iyi bir rakam. Hele de baz aldığınız listeler iyi olunca ne mutlu size diyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. www.filmgundemi.com,
      Amadeus'u izleyince ben de boşuna gözümün korktuğunu düşünmüştüm. Güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  11. Okuduğum kitapları sayıyorum da filmleri hiç saymadım. Kitap ve film baya iyi listelerin var bravo.
    Cinnet filmini izledim ama ekşi sözlükte yorumları okuyunca izlemedim sandım. Baya bir şeyler çıkarılıyor o filmden. İsteyen olursa link atarım.
    Casuslar köprüsü konusu güzel ama çok sıkıcı bir filmdi.
    En çok Bonusu sevdim bir marvel hayranı olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      filmleri izledikten sonra Ekşi Sözlük yorumlarını okumayı seviyorum. Evet, Cinnet'te çok gönderme varmış. O da yönetmenin tarzından kaynaklanıyor sanırım.

      Marvel filmlerini ben de çok seviyorum. İzlemediğim birkaç filmi var. Uygun bir anımda bütün filmlerini baştan sona izlemek istiyorum.

      Sil
    2. Aynen ben de hepsini baştan izleyeceğim ama bu sefer altyazılı izleyeceğim. Bir arkadaşım altyazılı izlemek daha iyi dedi bi farkına bakarım. Altyazı bahane marvel filmleri şahane :))

      Sil
    3. Metin Kibar,
      ben hep alt yazılı izliyorum. Dublaj aynı tadı vermiyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...