19 Şubat 2019 Salı

2018 Yılında Okuduğum En İyi 10 Kitap

sule uzundere blog öneriler.

Bloğumun 2018 değerlendirmesine kaldığım yerden devam ediyorum. 2018’de okuduğum 126 kitabı burada paylaşmıştım. Tabii okuduğum her kitabı aynı oranda beğenmedim. İleride neleri sevmişim dönüp bakmak için ve sizlere önermek için en beğendiğim 10 kitabı seçtim. Kitapları seçmek yeteri kadar zordu, bu yüzden bir de derecelendirmek istemedim. Okuduğum sıraya göre sıraladım kitapları.

2017 yılında okuduğum en iyi 10 kitaba buradan bakabilirsiniz.
2016 yılında okuduğum en iyi 10 kitaba buradan bakabilirsiniz.
2015 yılında okuduğum en iyi 10 kitaba buradan bakabilirsiniz.

clarissa

1. Clarissa
Stefan Zweig’in yarım kalan romanı yarımlığına rağmen çok güzeldi. Eğer yazar kitabı tamamlayabilseydi eminim şaheser olurdu. Clarissa kendime en yakın hissettiğim roman  kahramanlarından biri oldu. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
pariz ve londra'da beş parasız
2. Paris ve Londra’da Beş Parasız
Şimdiye kadar okuduğum kitaplar içinde fakirliği, sefilliği bu kadar iyi yansıtan bir kitap olmamıştı. George Orwell bütün ustalığını konuşturmuş. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
layla ile mecnun
3. Leyla ile Mecnun
Reşat Nuri en sevdiğim yazarlardan biridir. Romancılığı kadar öykücülüğünün de iyi olduğunu bu kitapla öğrendim. Her biri birbirinden iyiydi. Kitabın ayrıntılı yorumunu buradan okuyabilirsiniz.
tatar çölü
4. Tatar Çölü
Sadece bu senenin değil hayatımın kitaplarından biri oldu Tatar Çölü. Eğer hayatınızı değiştirecek bir kitap varsa bu, Tatar Çölü’dür. Belli aralıklarla tekrar tekrar okumalık. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
Ay Günlükleri Serisi
5. Ay Günlükleri Serisi
Çerez kategorisinde değerlendirilebilecek seriyi bu kadar seveceğim hiç aklıma gelmezdi ama her karakterine bağlandım. Netflix’ten dizisini çekmesini bekliyorum. Serinin ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
kamelyalı kadın
6. Kamelyalı Kadın
Bir akşamüzeri başlayıp elimden bırakamadan gece yarısı bitirdiğim kitap. Konu çok klasik hatta günümü için klişe bile diyebiliriz ama yazar o kadar güzel anlatmış ki beni aldı götürdü. Romantik kitap sevenler kaçırmasın. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
nutuk
7. Nutuk
Atatürk’ü, kendi kaleminden okumak için. Her Türk gencinin okuması gereken kitap. Kitabın ayrıntılı yorumu önümüzdeki günlerde gelecek.
Ina May’in Doğuma Hazırlık Rehberi
8. Ina May’in Doğuma Hazırlık Rehberi
Sadece hamilelerin değil her kadının okuması gereken kitap. Vücudunuzun nasıl bir mucize olduğunu ve ne kadar güçlü olduğunuzu hatırlamak için okumalısınız. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.
evvel zaman
9. Evvel Zaman
Bir filmin yapılış sürecini adım adım anlatan kitap. Kitaptan sonra Bir Zamanlar Anadolu’yu izlemek bambaşka bir heyecandı. Film de kitap da şiddetle tavsiye olunur. Kitabın ayrıntılı yorumunu buradan okuyabilirsiniz.
Jose saramago-körlük
10. Körlük
Yılın son ayını çok güzel bir kitapla kapattım. Kitap Ağacı sayesinde keşfettiğim yazardan okuduğum ilk kitap Körlük’tü ama o kadar beğendim ki şimdiden iki kitabını daha okudum. Hepsini okuyana kadar duracağımı sanmıyorum. Kitabın ayrıntılı yorumunu burada yazmıştım.

Sizin bu sene okuduklarınız arasında en beğendiğiniz kitaplar hangileri oldu? Bunu mutlaka okumalısın dedikleriniz var mı? Benim listemi nasıl buldunuz? Aralarında okuduklarınız ya da merak ettikleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

21 yorum:

  1. Kitaplardan okumadiklarimi not aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel,
      umarım siz de benim kadar seversiniz :-)

      Sil
  2. Tatar Çölü, benimde en sevdiğim, kendimden bir şeyler bulduğum bir kitap. Körlük te beğendiğim bir kitaptı. Paris ve Londrada Beş Parasız ise okumayı düşündüğüm kitaplardan biri. Kamelyalı Kadın'ı ise çok uzun yıllar önce okumuştum. Hiç bir şey hatırlamadığım için okuduğumda yeni bir kitap olacak benim için. Beğenilen kitapların kesişmesi kitap severleri mutlu eder. Bu liste de mutlu etti beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. KİTAPLARA KAÇANLAR,
      evet, sizinle ortak okumamız çok çıkıyor :-)

      Sil
  3. Nutuk ve Saramago haricinde listenden okuduğum yok maalesef. Bu yıl okumak konusunda daha gayretliyim ve listeme Tatar Çölü'nü de ekledim sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamkarga,
      Tatar Çölü 2018'in en büyük kazancı diyebilirim. Okuduğum günden beri herkese öneriyorum. Umarım siz de seversiniz :-)

      Sil
  4. Paylaşıma teşekkürler... fikir oldu bana da Clarissa benim de okuma listemde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. EMİNE ÖZTÜRK,
      Clarissa'nın sonu yazarın ölümüyle yarım kalsa da gelişim süreci beni etkilemişti. Umarım siz de seversiniz. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  5. Körlük benim de 2018'de okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Hatta en iyisiydi bile diyebilirim. Kesinlikle insanlığa bakış açımı değiştiren kitaplardan biri oldu...

    Clarissa da okuma listemde.. Bol okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Küb On The Blog,
      Clarissa'nın sonu yazarın ölümüyle yarım kalsa da gelişim süreci beni etkilemişti. Umarım siz de seversiniz. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. Harika bir liste okumadıklarımı hemen not alıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. İçlerinde okuduğum bir tek Ay Günlükleri serisi var, onda da son kitabını daha alamadım.Evet ya dizisi olsa ne güzel olurdu kitaplarını okurken bende düşünmüştüm onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      bence ileride mutlaka çekerler çünkü dizi ve filmlerde konu sıkıntısı yaşanıyor. Biraz tutan bir kitap oldu mu hemen filmini çekiyorlar.

      Sil

  8. İlkay Özgür,
    Tatar Çölü 2018'in en büyük kazancı diyebilirim. Okuduğum günden beri herkese öneriyorum.

    YanıtlaSil
  9. Kitap okuyucusunu seçermiş ya listeden bine seçen belli oldu: Clarissa
    Yorumundan sonra mutlaka okumalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel,
      umarım seversin Sibel. Sadece sonunun yarım kaldığını, aceleye getirildiğini bil, ona göre oku. Gidişatı çok güzel ama.

      Sil
  10. 126 kitap maşallah. Kendimi baya cahil hissettim :)) tabi bu listenin hiçbirini okumadım. Okuyacak çok kitap var. Ama bir senede benim rekor 53 kitap okumak. Daha da geçemem sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      eski listelerime bakarsanız benim de ilk kez bu kadar çok okuduğumu görebilirsiniz. Bundan 5 sene kadar önce yılda 30 civarı kitap okuyordum. Bloğumu açmak daha çok okumamı sağladı.

      Sil
    2. O zaman doğru yoldayım. Bi 5 sene sonra ben de mükemmelliğe adım atabilirim sizin gibi :))

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...