30 Kasım 2020 Pazartesi

10 Ay Sonra Kitap Alışverişi Yaptım

On Ay Sonra Kitap Alışverişi Yaptım

Kitaplığımda okunmamış çok kitap olduğu için kendi kendime bir süre kitap almama sözü vermiştim. Bu sözü daha önce çok verdiğim ve çok bozduğum için kendim dahil kimsenin bana inancı yoktu ama on ay boyunca bir kitap bile almamayı başardım. Kitap almama rekorum on ay. Birkaç sene önce yine böyle kendimi tutmuş ve on ay sonra kitap almıştım. Demek ki on ay dayanabiliyorum en fazla J

Alışverişimi eski adıyla Okuoku, yeni adıyla Kitap Sepeti’nden yaptım. Son yıllarda favori sitem burası. Diğer sitelerde büyük bir indirim yakalamazsam kitaplarımı buradan alıyorum.

*Yaşar Kemal’den dört kitap aldım. Daha önce de yazmıştım. Yazarın bazı kitaplarının baskısı piyasada bulunmuyor. Yapı Kredi’ye güvenemiyorum. Eğer kitapların yeni baskılarını yapmazsa ya da geciktirirse yazarın zaten pahalı olan kitapları uçabilir. Bu yüzden her alışverişimde yazardan birkaç kitap almaya çalışıyorum.

*Victor Hugo’dan iki kitap aldım. Victor Hugo’yu çok severim. Sefiller ve Nişanlıya Mektuplar’ı üniversitedeyken okumuş ve ikisini de çok sevmiştim. Bu okumaların üstünden on seneden fazla geçti, yazardan başka kitap okumadığımı fark ettim. Artık kavuşma zamanıdır dedim.

*Shakespeare’den de iki kitap aldım. Shakespeare en sevdiğim yazarlardan biri. Onun kitaplarını tamamlamaya çalışıyorum. Okuma hedefimde geride kalınca bir numaralı kurtarıcım oluyor. Şairane üslup da cabası

*Sezgin Kaymaz’dan Bugün Bize Kim Geldi’yi aldım. Yazardan yıllar önce Bakele’yi okumuş ve çok beğenmiştim. Üşenmedim baktım, 2017 yılıymış. O zaman diğer kitaplarını da okumayı çok istediğimi yazmışım. Kısmet bu seneyeymiş. Bu alışverişte ilk okuyacağım kitap da bu olacak.

*Reşat Nuri Güntekin’den Anadolu Notları’nı aldım. Yine favori yazarlarımdan biri. Elimde okunmamış birkaç kitabı var ama fazlası göz çıkarmaz dedim.

*Jane Austen’dan Mansfield Park’ı aldım. Aslında yazardan önce İkna kitabını okumak istiyordum ama alışveriş esnasında İkna aklıma gelmediği için bunu aldım. Yazarın bütün kitaplarını okumak istediğim için bu kitabını da alacaktım zaten.

*Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk kitabını aldım. Bu kitabı çok merak ediyorum. Yine bu listeden en önce okuyacaklarımdan biri bu olacak.

*Leigh Bardugo’nun üç kitaplık seti alışverişime hediye olarak geldi. Yeminimi bozmamın sebebi bu seti ücretsiz olarak alma fırsatını kaçırmamaktı. Yazarı daha önce okumadım ama İnstagram’dan tanıyorum. Kitapları okunuyor ve seviliyor. Gerçi diğer serisi daha çok okunmuş ama olsun. Bu kitaplarını okuduktan sonra eğer seversem diğer kitaplarını da alırım.

On Ay Sonra Kitap Alışverişi Yaptım
Aldıklarım toplu görünümü

15 kitaba toplam 250 lira ödedim.

Sizin bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Merak ettikleriniz? Önce bunu okumalısın dedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

19 yorum:

  1. 1O aay ciddi bir süre Şule, tebrikler :)
    Ben de dizi dizi bekleyen kitap olmsaına rağmen hala almakta ısrar ediyorum, böyle bir diyete benimde ihtiyacım var sanırım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      yeni kitap aldıkça onları okuyorum, eski kitaplar beklemeye devam ediyor Şebnem. On senedir okunmayı bekleyen kitaplarım var. Artık biraz elimdekileri eritmek istedim.

      Sil
  2. Kitap alışverişi ayrı bir keyifli oluyor. Bende epedir almıyorum, kütüphaneye takılıyorum. Ama bu corona yüzünden zora girdi orası da. Aniden ev giden öğrencilerde epey kitap kaldı sanırım artık aradığımı bulamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://adadenizi.blogspot.com/
      kütüphaneyi kullanmayı hep istemişimdir ama kütüphane evimize uzak olduğu için bir türlü alışkanlık haline getiremedim. Kitap fiyatları bu hızda artmaya devam ederse kütüphane kullanmak mecburi olacak gibi :-(

      Sil
  3. vaauv vaaauv brovaa vallahi 10 ay çok iyi bir süre gerçekten şule :) ben asla dayanamazdım bakalım bu kitaplardan ne gibi yorumlar gelecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      okuyup yorumlamak için sabırsızlanıyorum :-)

      Sil
  4. Yaşar Kemalin kitaplarına bayılıyorum. En son üniversite de okumuştum. Farkettim ki okumadığım kitapları da okuma zamanım gelmiş 😊 bir de sefilleri çok merak ediyorum. 10 ay bence iyi dayanmıssın 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanife Ertaş,
      Yaşar Kemal'i okumak çok keyifli. Ben 10-15 kitabını okumuşumdur ama yazar neyse ki çok kitap yazmış. Daha okuyabileceğim çok kitabı olmasına seviniyorum.

      Sil
  5. Hepsi birbirinden güzel kitaplar!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Can,
      bence de :-) Hepsini okumak için sabırsızlanıyorum :-)

      Sil
  6. İlkay,
    Oooo sen de iyi dayanmışsın :-)

    Teşekkürler İlkay. Evet, kitap fiyatları almış başını gitmiş. Bir kitap alışverişi daha yaptım, bu konudan orada bahsedecektim. Pegasus çok sevdiğim bir kadın yazarın kitabını 70 liraya basmış. Geçen sene yazarın kitapları 40 liraydı ve biz pahalı buluyorduk, şimdi yeni kitabını indirimle 40 liraya alabileceğiz. Keşke maaşlarımız da bu oranda artsa :-)

    YanıtlaSil
  7. Ben de bir sene üstüne yaptım. Ama yapmaz olaydım dedim. Kitap yurdundan sipariş verdim. Polonya'da gümrüğe takıldı kitaplarım. 1 ay bekledim gümrük işlemleri için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca,
      Kitap Yurdu eskiden en çok kullandığım siteydi. Birkaç alışverişte ben de sorun yaşadım. Artık orayı kullanmıyorum. Çok iyi bir indirim yaparlarsa deneyebilirim.

      Sil
  8. Victor Hugo'ya bayılırım. Fakat Shakespeare ile daha tanışamadık. En yakın zamanda okuyacağım. Bazı eserlerini not almıştım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizlipencere06,
      ben Shakespeare'i de çok severim. Umarım siz de seversiniz.

      Sil
  9. Çok güzel kitaplar almışsın yara izi krallığını bende aldım seriyi baştan okuyacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evintekkizimona,
      süper. Seriyi baştan okuduğuna göre demek ki sevmişsin. Bunu duyduğuma sevindim :-)

      Sil
  10. Amazon indiriminden kitap aldığınız duyumları geldi Şule hanım. Dogru mu? Oradan hangi kitapları aldınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok güzel kitaplar aldım. Gelsin, hepsini paylaşacağım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...