16 Aralık 2017 Cumartesi

2017 YILINDA İZLEDİĞİM DİZİLER

sule uzundere blog dizi yorumları
Blogda yılın en sevdiğim zamanı aralık ayıdır. Hem kendi blogumda yılı değerlendirme yazıları yazmayı hem de diğer blogların yılının nasıl geçtiğini okumayı çok seviyorum. Eğer siz de bu tarz yazıları seviyorsanız, size iyi bir haberim var: Yeni yıl gelene kadar bu tarz yazılardan blogumda bolca olacak 😊

Geçen seneye göre daha çok dizi izlemişim bu yıl ama tabii bana hâlâ çok az geliyor. Hiçbirinin yorumunu yazmadığım için kendime kızıyorum. Halbuki geçen sene bloguma daha çok dizi ve film yorumu yazacağım diye bir karar almıştım. Gerçi o kararlardan hangisini uyguladım ki bunu uygulayacağım 😐 Lafı daha fazla uzatmadan bu sene izlediğim dizilere ve kısaca yorumlarıma geçelim.

2016 yılında izlediğim dizileri yazdığım yazımı buradan okuyabilirsiniz.
sule uzundere blog dizi yorumları

SCRUBS 1-6. SEZON
Eşimin en sevdiği dizilerden biri Scrubs. Ben de bu sene başladım. Bir ara her gün düzenli seyrediyordum ama 7.sezonda izlediğim yerden kaynaklı sorunlar çıkınca ara vermiştim, devamını getiremedim. Hastanede doktor, hemşire ve hastalarla geçen 20 dakikalık bir komedi dizisi. Sanırım beklentimi yükselttim çünkü diziyi sevdim ama hayranı olmadım. Bunda en büyük etken hiçbir karakteriyle empati kuramamam. Hani her dizide çok sevdiğin, hayranı olduğun, hiç olmazsa kendini yerine koyduğun biri olur ya, işte benim Scrubs’ta böyle hissettiğim bir karakter yok. Bu yüzden benim “En” listeme giremedi. Umarım normalde blogumu okumayan eşim bu yazımı da okumaz 😊
IMDB Puanı: 8.4

sule uzundere blog dizi yorumları

BİG LİTTLE LEARS
İşte özellikle bu diziyi yazmalıydım. Yılın en çok sevilen dizilerinden biri oldu Big Little Lears. Bir kitap uyarlaması olan mini dizi o kadar sevildi ki 2.sezon onayı aldı. İkinci sezonda ne anlatacaklar, kitap referansı olmadığı için daha iyi mi yoksa kötü mü olacak bilmiyorum ama her türlü izleyeceğimi biliyorum. Eğer henüz izlemediyseniz yılı bu süper mini diziyle bitirebilirsiniz. Boş bir gününüzde biter zaten 😊 Özellikle bütün kadınların izlemesini tavsiye ediyorum. Kadınları en iyi anlatan dizilerden biri bence.
IMDB Puanı: 8.6
sule uzundere blog dizi yorumları

LEYLA İLE MECNUN 1-92.BÖLÜM
Ben bu diziyi nasıl şimdiye kadar izlememişim aklım almıyor. Önceleri yemek yerken izleriz diye başladık. Sonra günde 2-3 bölüm izlemeye başladık. Dizinin yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü hatırlatırım. Vakit olsa Leyla ile Mecnun maratonu yapıp günlerce evden çıkmadan izleyeceğiz. Öyle saran bir dizi. Tabii bu kadar çok izleyince dizideki gibi konuşma, dizi karakterlerini gerçek sanma, yapılan bütün göndermeleri anlamaya çalışma gibi yan etkileri oluyor.
IMDB Puanı: 9.2
sule uzundere blog dizi yorumları

STRANGER THİNGS 1.SEZON
Normalde güncel dizi izleme alışkanlığım yoktur ama eşim indirince hadi beraber izleyelim dedik. Bir pazar günü sabahtan akşama bir sezonu bitirdik. Dizileri bu şekilde izlemeye bayılıyorum.

2017’nin en popüler dizilerinden biri olan Stranger Things’i izlemeyen, en kötü duymayan kalmamıştır. Bu yüzden konusunu geçip direkt dizinin ilk sezonuyla ilgili fikirlerimi yazacağım. Dizinin belki de bu kadar tutmasını sağlayan çocuk oyuncuları ilk bölümde çok yadırgadığımı itiraf ediyorum. Hani bizde çocuk oyuncu dediğin çok sevimli, büyümüş de küçülmüş gibi konuşur ya. Ben onlara alıştığımdan sanırım dizideki çocuk oyuncular bana çok farklı geldi. İlk başta onlara ısınamasam da arka arkaya bölümleri izledikçe her birini çok sevdim. Hepsi nevi şahsına münhasır karakterler. Her birinin oyunculuğu da çok başarılı. Özellikle Eleven geleceğin en iyi aktrislerinden biri olabilir. Tabii bu popülerlik onu bozmazsa. İçimden bir ses bu ünü kaldıramayacak ve bu başarının devamını getiremeyecek diyor. Umarım yanılırım.

İkinci sezonu henüz izlemedim. Kimi ilk sezondan çok daha iyi olduğunu söylerken kimisi de beğenmemiş. Ben ne düşüneceğim merak ediyorum.
IMDB Puanı: 9.0

sule uzundere blog dizi yorumları

THE BİG BANG THEORY 9.SEZON
Birkaç yıl önce diziye başlamış ve kısa sürede bütün bölümlerini bitirmiştim. Sonra bir ara verdim, aradan 3 sezon geçti 😊 Hâlbuki izlesem çok kısa sürede bitecek. Her bölüm 20 dk. Biraz açılış biraz kapanış jeneriği derken bazı bölümler 17-18 dk. hatta. Yeni yılda güncel bölümleri yakalarım. Eski bölümlerinin tadı olmasa da sırf yarım bırakmamak için izleyeceğim.
IMDB Puanı: 8.3

sule uzundere blog dizi yorumları

THE GOOD PLACE 1.SEZON
Eleanor ölmüştür ve diğer taraftadır. Fark eder ki, diğer taraf iyi ve ve kötü yer olmak üzere ikiye ayrılmıştır ve bir hata sonucunda iyiler tarafına gönderilmiştir. Diğer tarafta herkesin bir de ruh eşi vardır. Eleanor da ruh eşi ile birlikte buraya uyum sağlamaya çalışır.

Kötü biri öldüğünde Cennet’e giderse ne olur? The Good Place bu sorunun cevabını arıyor. 20 dakikalık komedi dizisinde Cennet tasvirine ve diyaloglara bayılacaksınız. Dizinin ikinci sezonu da yayınlandı.
IMDB Puanı: 7.9


Bu diziler arasında sizin de izledikleriniz var mı? Siz bu sene hangi dizleri izlediniz? Bana tavsiye edebileceğiniz “Mutlaka izle.” dediğiniz diziler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. yeni yazılarda görüşmek üzere. 

19 yorum:

  1. The Big Bang Theory'i ben hala seviyorum ve gülüyorum hatta sanırım ilk zamanlardan daha çok :D Stranger Things izlemeyi istediklerimden ama ne ara başlarım bilemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      boş olduğun bir hafta sonunda Stranger Things'in iki sezonu da bitirebilirsin. Çok bir olayı yok ama bir şekilde kendini izletiyor. Filmin oyunculukları ve atmosferi çok hoş.

      Sil
  2. The Good Place'i duymamıştım ama konusu çok eğlenceli. Ben bunu hemen izlerim valla!
    Leyla ve Mecnun'u sen tavsiye etmiştin bana, galiba 2018'de başlayacağım.

    *Lütfen film ve dizi üzerine daha çok yaz önümüzdeki sene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka,
      çok teşekkür ederim :-) İlk yeni yıl kararım bu olsun o zaman. Daha çok film ve dizi yorumu yapılacak :-)

      The Good Place eğlenceli bir dizi. Kahkaha attırmasa da gülümsetiyor ve neler olacağını merak ettiriyor. Umarım seversin.

      Leyla ile Mecnun absürt bir dizi. Türü seviyorsan diziyi seveceğine eminim.

      Sil
  3. Bu anlattıklarının içinde, The Big Bang Theory, Big Little Lears ve tabi ki leyla ile mecnun'u duydum. İngilizce öğrenmeye çalıştığım zamanlar cnbc-e (o zamanlar o vardı :) ) de oynardı orada seyrederdim hep, ama mesela saçımı düzleştirirken ya da ne bileyim bir iş yaparken rastladığımda. Oturup özellikle netten indirip izlemedim hiç. Aynı şekilde izleyip beğendiğim "Mom" vardı bak izle o da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren,
      ben de Mom'ı Cnbc-e'de görmüştüm. Bize ne güzel diziler kazandırmış kanal. Keşke kapanmasaydı :-(

      Sil
  4. İçlerinde üç tane izlemediğim dizi var.Big Little Lears listemde ama bekletiyorum zaten güncelde bir sürü dizim var az daha dursun :) Leyla ile Mecnun merak ediyorum ama daha başlayamadım.The Good Place'de şimdi görüyorum daha önce duymamıştım.

    Eskiden yabancı dizi de çok yoktu yerli dizi de takip etmesi kolay oluyordu şimdilerde çok fazla dizi var ve hala da yenileri çıkıyor insan yetişemiyor liste kabarıp gidiyor.

    Bende hep daha fazla izlediklerim yazısı yazmak istiyorum ama üşeniyorum spoiler vermeden nasıl yazarım ederim diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      ben de dizi ve film yazısı yazmak istiyorum ama dediğin gibi spoiler veririm diye korkuyorum. Spoiler vermeden yazarsam güzel olmazmış gibi geliyor. Bu yüzden genel bir giriş yazısından sonra izleyenler için ayrı bir bölümde bütün düşüncelerimi dökmek istiyorum :-)

      Diziler çok fazla olunca hangi sezonda kaçıncı bölümde kaldığın da karışıyor. Bu yüzden Türkçealtyazı sitesinin bölüm takibini kullanıyorum.

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    ben de Türk dizilerinde o durumdayım. Hiçbirini oturup baştan sona izlemiyorum ama hepsi hakkında bilgim var :-)

    YanıtlaSil
  6. The good place ve stranger things listemde :) the big bang theory gerçekten favorilerimden hala, hatta karakterlere o kadar alışmışım ki eski bölümlerinden daha çok gülüyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhuna Renk Kat,
      evet, eskisinden daha çok gülenler varmış. Bende de tam tersi, karakterleri çok iyi tanıyınca sıkmaya başladı. Yine de sonuna kadar izleyeceğim :-)

      Sil
  7. SCRUBS ve THE BİG BANG THEORY sevdiğim dizilerden.Hele de Sheldon Cooper efsane bir karakter.Dönem dizilerini seversen Downton Abbey'i tavsiye edebilirim.Bölümler diğer dizilere göre oldukça uzun sayılır.Ben çok beğenerek izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CAM GÜZELİ,
      o diziyi birkaç arkadaşım daha önerdi. Aslında konusu atmosferi tam benlik ama henüz izlemeye fırsatım olmadı. Mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler :-)

      Sil
  8. Merhaba Şule abla ☺
    Leyla ile Mecnun efsane gerçekten. Replikleri falan harika. Henüz hepsini izlemedim.
    Stranger Things 2 sezonu da izledim. Her karakteri güzel.
    Diğerlerini izlemedim.
    Yıl değerlendirmelerini ben de çok severim. Bu yıl ilk senin yazını okudum ve guzel bir yazı olmuş eline sağlık :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FARKLI DİYARLAR,
      Merhaba :-) Çok teşekkür ederim. Ben değerlendirmelere erken başladım çünkü yazılacak çok konu var. Güzel yorumun için teşekkürler. Sevgiler :-)

      Sil
  9. Big Little Lies'ı çok merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam öneri makinesi de çok beğenmişti, o zamandan beri güya izleyeceğim😸

    Stranger Things'in ikinci sezonu da en az bir kadar güzeldi bence. Hatta ben ikiyi bazı yönlerden daha çok beğendim. İzleyeceksen arayı çok açmadan izlemelisin bence :)))

    The Good Place'i konusunu hiç bilmiyordum. Demek hiç dikkatimi çekmemiş önceden ama şu an merak ettim. Bölümler de kısaymış, en sevdiğim :D

    Leyla ile Mecnunu da 2018 hedeflerime ekleyeceğim artık. İzlememiş tek kişi olarak kalmak istemiyorum :D

    Listede bir Kore dizisi aradı gözlerim bunu da demeden geçmeyeyim :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Big Little Lies'ı Öneri Makinesi, Sibelynka ve Oytun'la Hayat'ta gördüm. Hepsi de çok beğenince izledim. Boş bir gününde başla bitirirsin zaten.

      Stranger Things'i bekletmeden izleyeceğim, tamam :-)

      Ya sorma o kadar Kore dizisi önerisi istedim. Demin o yazıma baktım, sen de birçok dizi önermişsin. Ben Kill Me Heal Me'ye başladım ama iki bölümden sonrası gelmedi. 2018'de birkaç diziyi izleyeceğim ama söz :-)

      Sil
  10. :D olacaktı yanlışlıkla :S yapmışım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      haahahahahha sorun değil canım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...