3 Aralık 2022 Cumartesi

Okuma Gruplarımın Kitaplarını Tamamladım

Okuma Gruplarımın Kitaplarını Tamamladım
Bu sene iki okuma grubuna girdim. Sevgili Austenzede’nin Kitap Kulübü’ne ve Sevgili Dövüşürken Hanımefendi Değilim’in Kitap Kulübü’ne. İki kulübün de yaklaşık bir yıllık okuma planları belli. Her geçen gün kitap fiyatları artarken en iyisi ben bütün kitaplarımı temin edeyim, elimin altında dursun dedim. BKM Kitap ve Hepsi Burada’dan bu alışverişi yaptım.

Sabahattin Ali’nin kitapları öğrencilerime hediye olarak alındı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan şiir yarışmasında okulumuzda ilk üçe giren öğrenciler için yazardan üç kitap aldım. Tabii 13 Ekim’de verdiğim siparişi BKM Kitap’ın 5 Kasım’da getireceğini düşünemedim 😕 BKM Kitap daha önce de bazı siparişlerimi geciktirmişti ama hiç bu kadar uzattığını hatırlamıyorum. Bir de hediyelerin zamanında elime geçmemesi sinirimi bozdu. Mecburen başka seçenek düşünmek zorunda kaldım. Üstelik aldığım iki kitabı temin edemedikleri için iptal ettiler. Keşke en başta stoklarda var görünmeseydi, farklı bir siteden alırdım onları. Normalde BKM Kitap’ı severim. Son alışverişlerimin neredeyse hepsini onlardan yaptım ama bu sefer beni çok mağdur ettiler. Arkadaşlarımın önerisiyle bundan sonra Amazon’a yönelmeyi düşünüyorum.

Sabahattin Ali’nin dışındakiler okumadığım ve kitap kulüplerimle beraber okuyacağım kitaplar. Blogger Kitap Kulübü’nün okuma listesini burada yayınlamıştım. Diğer kulübün listesini de aşağıda paylaşıyorum. Eğer isterseniz siz de bize katılabilirsiniz. Her ay olmazsa bile istediğiniz bir ayda bize eşlik edebilirsiniz.

Jane Austen Kitap Kulübü
Tabii ben kitapları alana ve bloğumda yayınlayana kadar listeye eklemeler yapıldı 😃


Aldığım kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Beğendikleriniz? Önce bunu okumalısın dedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

31 yorum:

  1. Kargoların gecikmesi kötü, o kadar beklemen üzücü olmuş. Ben sın aylarda hep Amazon'dan aldım ve 24 saat içinde elime geçen kitaplar olmuştu. Diğer sitelere göre de uygun almıştım kitapların çoğunu. İyi okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      çok teşekkür ederim. Amazon'dan bir alışveriş yaptım. Hem uygun fiyatlıydı hem de hızlı geldi. Bundan sonra ilk bakacağım site orası olacak.

      Sil
  2. Sabahattin Ali, Kuyucaklı Yusuf’u okudum sadece. Kitapların geç gelmesi sinir bozucu olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar,
      çocuklara hediye edeceğim zamanı geçirmeseler çok kafaya takmazdım ama bu durumda sinir bpzucu oldu.

      Sil
  3. Bereketli olsun okumalarınız. Ne guzel hedefleri gerceklestirebilmek. Insanin istikrarini kendine boyle somut olarak kanitlamasi her sekilde devam edebilmek icin de yuksek bir motivasyon sağlıyor. Ben genelde pdf den okudugum icin kitabi boyle elle tutamamanin dezavantajini yasiyorum ama diger taraftan da kargo sorunlarina asina olmamak da guzelmis. Umarim arkadaşlarınızın tavsiyesi uzerine gelecekte amazondan gelecek siparislerinizde benzer sorunları yasamazsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Amazon'dan bir alışveriş yaptım. Hem uygun fiyatlıydı hem de hızlı geldi. Bundan sonra ilk bakacağım site orası olacak.

      Sil
    2. Bu arada yine isim yazmamisim yorumda. Afedersin

      Sil
    3. Artık tahmin ediyorum senin olduğunu :-)

      Sil
  4. Kargo gecikince sinir oluyor insan, Bkm arada hızlı gönderiyor ama geç gönderdiği çok oluyor. Amazon çok hızlı ve kitaplar düzgün geliyor, İlknokta sitesini de tavsiye ederim:)))
    Ne güzel kitaplar, keyifle oku:))) Güzel Dünya Neredesin son birkaç aydır çok sık görüyorum:))) Sabahattin Ali'yi çok severim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Amazon'dan bir alışveriş yaptım. Hem uygun fiyatlıydı hem de hızlı geldi. Bundan sonra ilk bakacağım site orası olacak.

      Sil
  5. gaskeli okuycam ben deeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Gaskel kim diye baktım :-) Henüz kitaplar ve yazarlar hakkında hiçbir bilgim yok. Zamanı gelince her şeyi öğreneceğim :-)

      Sil
  6. Ayy inanamıyorum Elizabeth Gaskell'in kitabını görünce şok oldum, nihayet çevrilmiş ve basılmış halini görmek mutlu etti beni :) Sayenizde haberim olmuş oldu, teşekkür ederim :))) Hediye olarak verilecek kitapların o kadar önceden sipariş edilmesine rağmen geç teslim edilmeleriyse büyük talihsizlik olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      Elizabeth Gaskell bayağı sevilen biriymiş anlaşılan. Ben adını ilk kez duydum. Umarım herkesin merak ettiği kadar iyi bir yazardır :-)

      Sil
  7. bkm ayıp etmiş gerçekten, iyi okumalar dilerim harika kitaplar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      çok teşekkür ederim. Ben de seveceğimi düşünüyorum.

      Sil
  8. Kulübümüzün okumaları için sabırsızlanıyorum, keyifli okumalar Şule'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      ben de. Hepsini çok merak ederek aldım :-)

      Sil
  9. BKM Kitap bunu çok yapıyor maalesef. Haftalarca teminat sürecinde gösterip sonradan stokta yok diyerek iptal ediyorlar, dediğin gibi geç getiriyorlar. Ben oraya pek bulaşmamaya çalışıyorum ama bazen çok iyi fırsatlar olduğu için bulaşmadan da edemiyorum.

    Kitaplarını beğendim :) Aralarında benim de yakın gelecekte okumayı planladıklarım var. İki kulübüne de keyifli okumalar dilerim, umarım çok güzel vakit geçirirsiniz hepiniz. Ben de en azından bir kitap kulübüne katılmak istiyorum ama ya beceremezsem diye son anda vazgeçiyorum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure,
      Teşekkürler. Kitap kulübüyle okumanın keyfi başka. Hem yeni ve farklı kitaplar keşfediyorsun. Tabii bazen okumak istemediğin kitapları da okuman gerekiyor ama o kadarını dert etmiyorum :-)

      Sil
  10. Sabahattin Aslı'nın kitapları çok güzel duruyor:) Dracula' yı da çok merak etmişimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim,
      Dracula' yı ben de merak ediyordum. Yakın zamanda okumazdım, kitap kulübü bahane olacak, okuyacağım inşallah.

      Sil
  11. Sally abla benden uzak başkasına yakın olsun diyorum. Bakalım Sally Rooney kalemi hakkında sen ne düşüneceksin yorumların için şimdiden meraklandım. :) Henry James'i merak ettim kalemini seversen bende alırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      ben bu gruba sonradan katıldım. Normal İnsanlar kitabını okuyup beğenmişler. O kadar beğenmişler ki diğer iki kitabını da listeye almışlar. Bu kadarı bana abartı geldi :-) Ben yine de beklentimi düşük tutuyorum. Nedense o kadar sevmeyecekmişim gibi geliyor.

      Sil
  12. İLk 5 'i okudum, 5.'si konusundaki fikrimi biliyorsun, en alttaki Kuzeyli, olana başlayıp yarım bırakmıştım, ama neden olduğu konusunda ip ucu vermem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Kuzey Güney'i ben bu okuma grubunda duydum ama bayağı bileni varmış. Benim de merakım arttı.

      Sil
  13. Keyifli günlerde oku, Yürek Burgusu'nu pek sevemedim. Güzel Dünya, Neredesin? listemde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Yürek Burgusu'nun yorumunu okumuştum. Sevmediğini hatırlıyorum. Bakalım ben ne düşüneceğim.

      Sil
  14. Kuzey ve Güney'i görmek beni çok mutlu etti ve bir sürü anı canlandırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benherneysemo,
      ne güzel. Bu kitabın bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. Arkadaşlar yorum yazdıkça okuma hevesim artıyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...