9 Temmuz 2015 Perşembe

TEMMUZ AYI ŞARKI LİSTESİ

     Herkese merhaba. Yeni bir aya girmemizle beraber yeni bir şarkı listesi hazırladım. Yine çok çeşitli ve birbiriyle alakasız şarkılardan oluşan listemi bakalım beğenecek misiniz?

1.ACDC– TNT: Bu şarkıyı eşim sayesinde keşfettim. Aslında bayağı eski bir şarkıymış ama ben yeni duydum ve duyar duymaz sevdim. Sizin için konser görüntülerinden oluşan bir video seçtim. Hayatımda bir kere bile olsa böyle bir konsere gitmek isterdim.

2.LeonardCohen - Dance Me To The End Of Love: Bu şarkıyı sevgili Dilekçe sayesinde keşfettim. Kendisi bu şarkıyı ilk kez 4 yaşındayken duymuş, ben ise ilk kez o yazdığı zaman duydum. Hatta keşke önceden haberim olsaydı dedim, belki düğünümde ilk dansımı bu parçayla yapardım. Ne dediğini anlamasam da insanda dans etme isteği doğuran şarkılardan.

3. Amy Winehouse - Back to Black: Amy Winehouse’u öldükten sonra tanıyanlardanım. Öldüğü zaman haberlerin arkasında hep bu şarkı fon müziği olmuştu. O zamandan beri çok severim.

4. Adele - Skyfall: James Bond çok sevdiğim bir karakter değil. Bu filmi de izlemedim ama şarkısı mükemmel.

5. Goran Bregovic - Ederlezi: Bu şarkıyı ne zaman dinlesem ağlayasım gelir. Meltem Cumbul’un Gönül Yarası filminde dediği gibi “Bir şarkıya ağlamak için ille ne dediğini anlamak mı lazım?” Bence değil.

6.Pamela– Fırtınalar: Çocukluğumun şarkısı Pamela2nın yorumuyla daha güzel olmuş.

7.Annen Evde mi: Bu şarkıyı da Hayrettin’in programı sayesinde keşfetmiştim. Çok sevimli bir şarkı değil mi? İnsanın aklına takılıyor. Bütün gün “Annen evde mi? Annen evde mi?” diye dolaşıyorsunuz. Bu da Hayrettin versiyonu:


8. Özdemir Erdoğan – Gurbet: Kemal Sunal’ın Çöpçüler Kralı filminin müziği aslında Özdemir Erdoğan’ın söylediği Gurbet şarkısının müziğiymiş. Sözleriyle birlikte dinlenince daha güzel oluyor. Hatta bu şarkı Duman tarafından yeniden yorumlanmış. O yorumu dinlemek için tıklayınız.

9.Oğuzhan Uğur – Terbiyesizim: Oğuzhan Uğur’dan müziğiyle, sözleriyle ve klibiyle çok sevimli bir şarkı. Dinlemenizi tavsiye ederim.

10.Edis – Benim Ol: Günümüz şarkıcıları ve şarkılarını çok dinlemesem de bu şarkı istisna. İlk duyduğum andan itibaren çok sevdim. Bize böyle pop müzik şarkılarıyla gelin.

     Temmuz ayının listesi bu şekildeydi. Ağustos ayında hangi şarkıları yazacağımla ilgili en ufak bir fikrim yok. Bakalım o zamana kadar hangi şarkılar aklıma gelecek. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ne kadar farklı şarkıları sevdiğime ben de şaşırıyorum bazen :-)

      Sil
  2. lıstenıze nılufer nokta yı da ekler mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şarkıyı bilmiyorum ama bir dinleyeyim. Eğer hoşuma giderse ağustos ayı listesine girebilir. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...