17 Eylül 2017 Pazar

SANDRA BROWN - YILLAR SONRA

sule uzundere blog kitap yorumları


Sandra Brown özellikle polisiye kitaplarını severek okuduğum bir yazar. Yazarın bütün kitaplarını okumak istiyorum. Bu yüzden Yükselen Ateş’ten başka çok beğendiğim bir romantik kitabı olmasa da bu türdeki kitaplarını da okuyorum. Yıllar Sonra da bu kategoride değerlendirilebilecek bir kitap.

Kitabın konusu arka kapağında şu şekilde anlatılmış: “Bu klasik hikâyede, romanın kahramanı olan kadın yıllarca platonik aşkla sevdiği adamla yıllar sonra hiç beklemediği bir anda karşılaşır ve sonunda kavuşacağı mutluluk şansını hayatını mahvedecek bir sırrı söyleyerek elinden kaçırmak zorunda kalır...

Yıllar Sonra, yazarın diğer kitaplarına göre sönük kalmış. Türkiye’de yazardan en çok okunan ikinci kitap olunca beklentilerim yükselmişti ama beklediğimi bulamadım. Size okumanız için öneride bulunacak kadar kitabı beğenmedim. Bu yüzden yazardan en beğendiğim 3 kitabı yazıyorum. İlgisini çekenlere onları öneririm (Yazardan okuduğum 9 kitaba göre): 1. Kaza Kurşunu (polisiye) 2.Soğuk Öpücük (polisiye) 3.Yükselen Ateş (romantik)

Dediğim gibi yazarın bütün kitaplarını okumak istiyorum ama şöyle bir durum var. Yazarın 150’ye yakın kitabı varken Türkçeye bunlardan 21’i çevrilmiş ve çoğunun yeni baskısı yok. Yazarın kitapları eskiden Altın Kitaplar ve Epsilon Yayınları tarafından basılıyormuş. Basılan kitaplar bitince yeni baskısını yapmamışlar, farklı bir yayınevi tarafından da basılmayınca kitapları bulmak sıkıntı oluyor. Ben sahaflarda ya da Ukitap takaslarında denk geldikçe yazarın kitaplarını topluyorum ama eski kitapların yeni baskılarını yapmak ve çevrilmemiş kitaplarının çevrilmesi için bir yayınevinin yazarın kitaplarını satın alması şart. Martı Yayınları’ndan umutluyum. Umarım yazarın kitaplarının telif hakkını alırlar.


ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bence nereye gittiğin nereden geldiğinden daha çok önemli. 

28 yorum:

  1. Polisiye yazıyorsa bir ara araştırırım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel Ezimova,
      rica ederim. yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Özellikle Kaza Kurşunu'nu tavsiye ederim. Film gibi bir kitap.

      Sil
  2. bir zamanlar okumuştum bu kitabı bazen okuma hızlandırmada ilaç niyetine okuyorum bu kitapları , oldukça da işime yaradığını düşünüyorum tam pembe dizilik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      aynen öyle canım. Bir günde bitince insan kendini iyi hissediyor :-)

      Sil
  3. Polisiye aksıyon romantık kıtapları en son ortaokul zamanımda okumus we hiç
    İlgi cekici gelmemıstı.Yanlış kıtapları yanlıs zamnlarda okumus olabılırım. 14 yasımdan berı ne yabancı yazar nede romantık aksıyon tarzı kıtaplar okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer,
      ilginç. Ne türden kitapları seviyorsun peki? Bilgilendirici, felsefe vb. mi?

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. GAMZE AKCAN,
      o zaman Ahmet Ümit'i de okumalısınız. En sevdiğim yazarlardan biridir.

      Sil
  5. Bu yazarın Bana Çiçek Gönderme adlı kitabını okumuş beğenmemiştim, sonra sende polisiyelerin iyi olduğunu okumuştum ama ne kitapları bulmak ne mümkün keşke dediğin gibi martı yayınları el atsa fiyatları da uygun olur hem keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      Bana Çiçek Gönderme gerçekten vasat bir kitaptı. Ben de internette satılan kitaplarını alıyorum. diğerlerini Ukitap'tan ve sahaflardan temin etmeye çalışacağım. Başka türlü bulunmaz.

      Sil
  6. Kurgusuyla, olay örgüsüyle ve karakterleriyle etkileyici polisiye bulmak gerçekten zor. Ülkemizde bile Ahmet Ümit gibi bir tane daha bulamıyoruz. Umarım vardır da benim haberim yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah ÖZER,
      Ahmet Ümit benim en sevdiğim polisiye yazarlardan biridir. Türk yazarlardan iyi polisiye yazanı bilmiyorum ama arkadaşlarım Günay Gafur'u çok beğeniyor. Yazarın iki kitabı var. Belki okumk istersiniz.

      Sil
  7. İlk kez duyuyorum yazarı. Kitap kapağı ergen kitabı gibi duruyor. Görsem asla almam diyeceğim bir kapağa sahip. Farklı ön yargılarım var kitaplarla ilgili ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklu Hayat,
      :-) Kapağı kitabı almamızda çok etkili olabiliyor ama bazen de kapak yanıltıcı olabiliyor. Bunu en son Sana Söyleyemediğim Her Şey'de yaşadım. Kapağa bakış bir gençlik aşk romanı gibi ama içeriği etkileyici bir aile draması çıktı :-)

      Sil
  8. 150 kitabı mı varmış yazarın? inanılmaz... bu kitap bende de var, konusu ilginç görünüyor,bir bakayım Şule'cim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      daha fazla hatta. Bence de inanılmaz. Sevgiler Eren :-)

      Sil
  9. 2018'de sağlam bir polisiye maratonu yapmayı planlıyorum. Listeye eklemekte fayda var yazarın diğer kitaplarını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      2018 planları şimdiden yapılmaya başlanmış :-) Kaza Kurşunu ve Soğuk Öpücük'ü listene ekleyebilirsin.

      Sil
  10. Bu kitabı ben de pek sevememiştim, önerdiklerini okumak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      umarım önerdiklerimi seversin :-)

      Sil
  11. Bu kitaba hiç rastlamamıştım yazarın adı bir yerlerden tanıdık geliyor ama okuyacağım yazarlar listesinde de ismi yok ilgimi çekti özellikle polisiye de başarılı ise o türden eserleriini okumak isterim anladığım kadarı ile diğer türlerde onun kadar başarılı değil. Sende güzel yorumlamışsın Şule Abla ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      belki benim blogumdan tanıdık gelmiştir. Yazarın birçok kitabını okuyup bloga yazdım.

      Aynen, polisiyede başarılı olsa da romantik kitaplarını pek sevemedim ben. eğer polisiye seviyorsan yazara bir şans verebilirsin. Güzel yorumun için teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  12. Nora Roberts'ın bir tane pembe romanını okudum o da seriymiş gerçi Allah'tan ilkini okumuşum. Polisiye romanları da varmış ben de onları okumak istiyorum. İnşaallah fuarda bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      Nora Roberts'ın bir polisiye serisi çok meşhur ama kitaplarının yeni baskısı yokmuş. Bulmak da zormuş. Bu yüzden şimdilik ona başlamayı düşünmüyorum ama başka bir kitabını okuyabilirim.

      Sil
  13. 150 kitap yazmış olmasında kaldım ben. Şimdi baktım da 69 yaşındaymış yazar. 20 yaşından itibaren yazmaya başladı desek yılda 3 kitap falan yazmış olması lazım, tam bir yazı makinesi demek :D Bu kadar çok yazınca her kitabının kaliteli olmaması da anlaşılır bir durum. Polisiye okuma havamda olursam bakacağım yazara, teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...