22 Haziran 2018 Cuma

Marissa Meyer-Levana (Seri #7)

Ay günlükleri serisi
Artemis Yayınları, 4.Baskı, 2017, Çevirmen: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur

Levana Ay Günlükleri serisinin ara kitabı. Seride sıralaması #3,5 diye geçiyor. Bu yüzden Cress’le Winter arasında okunması öneriliyor. Ben de bu öneriyi dikkate aldım ama kitabı okuduktan sonra serinin dört ana kitabını bitirdikten sonra okusaymışım daha iyi olacakmış diye düşündüm çünkü Levana serinin kötü karakteri, cadısı, nefret objesi. Seriyi bitirmeden onu anlatan, onunla empati kurmamızı sağlayan bir kitap okuyunca son kitapta yaptığı kötülüklere eskisi kadar kızamadığımı fark ettim. Yazar bu kitapla “Evet, Levana kötü ama sor bir niye kötü?” demiş resmen 😊

Kitap 215 sayfadan oluşuyor ama kitabın sonlarında Winter’ın ilk dört bölümü var. Yani aslında Levana kitabı 168 sayfa. Yazarın akıcı üslubu sayesinde iki saatte okuyabilirsiniz.

Kitabın kapağının yanlış olduğundan daha önce de bahsetmiştim. Kırmızı pelerinli bir karakterin kapak yapılması kitabın Kırmızı Başlıklı Kız uyarlaması olduğunu düşündürtüyor. Bu kapak Scarlet’te kullanılmalıydı.

Hani sinemada bir laf vardır. “Bir filmde kötü karakter ne kadar iyiyse film de o kadar iyidir.” derler. Ay Günlükleri serisinin kötüsü Levana bu anlamda başarılı çizilmiş bir karakter. Köküne kadar kötü ama hikâyesini öğrenince onun için üzülebileceğiniz kadar acı çekmiş.
Ay günlükleri serisi
Ay Günlükleri'nin güçlü kadınları
ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Belki de prenses kendi kendini kurtarır (Bu serinin özeti niteliğinde). 

Serinin okunma sırası aşağıda ama dediğim gibi ben dört ana kitabın arka arkaya okunması, sonra ara kitapların okunması gerektiğini düşünüyorum. 

6.Uzak Yıldızlar (Ara kitap)

Siz seriyi okudunuz mu? Sevdiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Popsugar Reading Challenge etkinliğine katıldıysanız "Anti-kahraman ya da kötü bir karakter hakkındaki bir kitap" kategorisi için Levana'yı okuyabilirsiniz. 

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

11 yorum:

  1. Daha son kitabı okumadım ama Levana'ya üzülmüş olsam da anlamış olsam da sempati duymuyorum kendisine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      yazık o da çok çekmiş ama :-) Yaptıkları affedilir olmasa da ben bu kitabı okurken onun için üzülmüştüm. Hayatı başka türlü olsaydı bu kadar kötü olmayacağını düşünüyorum.

      Sil
  2. İlkay Özgür,
    ben Levana'yı kötü karakter olarak çok başarılı yaratılmış buluyorum. Bu kitabını okuyunca yaptığı bütün kötülüklere rağmen onun için üzülüyorsun. Bu da yazarın başarısıdır bence :-)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitapla da Levana’yı pek sevememiştim, mantıklı bulmamıştım galiba ama tam hatırlamıyorum üzerinden zaman geçti :D Yine de güzel bir seriydi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      kesinlikle. Ay Günlükleri benim en sevdiğim serilerden biri oldu.

      Sil
  4. bu seri gerçekten başarılı gördüğüm kadarıyla, ileride okumak isterim Şule'cim, keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      benim en sevdiğim serilerden biri oldu Eren.

      Sil
  5. Ben bu seriye elli kez başlamaya niyetlenip almaktan vazgeçtim. Seriyi incelediğin yazını kaçırdım heraalde abla onu bir bulayım senin görüşlerine göre alacağım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnizamaozgur,
      canım seriyi tek bir yazıda incelemedim. Her kitap için ayrı yorum yapıyorum ama şunu söyleyebilirim, en sevdiğim serilerden biri oldu :-) İyi ki okumuşum diyorum. Bir diziyi izler gibi okudum.

      Sil
  6. ne hızlı okumuşsun seriyi , tebrikler valla :D ben bu sıralar hep ağır aksak ilerliyorum:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. KİTAP EYLEMİ,
      bu seriyi çok sevdim Eylem. Bu yüzden birkaç ay içinde bütün kitaplarını bitirdim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...