7 Haziran 2022 Salı

Bu Sene İzlediğim Filmler (2022)

Bu sene izlediğim on dört filmin yorumunu tek yazıda paylaşıyorum. Kendinize güzel bir kahve ya da çay yapın ve okumaya başlayın J

1.      CEM YILMAZ DIAMOND ELITE PLATINUM PLUS

Yılbaşı gecesi Netflix, Cem Yılmaz’ın son gösterisini yayınlayarak hepimize sürpriz yaptı. Kendi adıma çok heyecanlandım çünkü Cem Yılmaz’ın gösterilerini severim. Bazı sahnelerini arada açar açar izlerim. Askerlik anıları, kadın-erkek yalan söylemesi, ortaya karışık salata, Anadolu Rock vb. anlatılarını ezberleyecek kadar çok izledim. Bu gösteri onların yanında sönük kalmış maalesef. Sonlara doğru biraz açıldı ama özellikle başları tam bir hayal kırıklığıydı. Bir Cem Yılmaz gösterisinde hiç bu kadar uzun süre gülmeden durmamıştım.

Güzel anlar da vardı tabii. Finlandiyalı gemideki adamlarla olan diyaloglara kahkahalar attım.

Ayrıca sürekli Ata Demirer’e takılması da hoş değildi. İki isim yakın arkadaş olabilir, Ata Demirer söylenenlere alınmadığını açıklamıştı, aralarında şakalaşıyor olabilirler ama izleyici karşısında sanki Ata Demirer’i beğenmiyormuş da laf sokuyormuş gibi göründü. Bu da izleyeni rahatsız eden bir tavır.

2.      BİZE MÜSAADE

Türk sinemasında o kadar kötü komedi filmleri var ki bu türde film izlemeden önce iki kere düşünüyorum. Bize Müsaade bu kötü filmler arasından sıyrılıyor. Klasik komedi senaryosundan farklı, eğlenceli, samimi bir iş olmuş. Türü sevenlere öneririm.

3.      BENİM TATLI MELEĞİM

Bir klasik. Audrey Hepburn’e hayranım. Sadece onu izlemek için bile bütün filmlerini izleyebilirim. Fakir ve eğitimsiz kızın güzelleşip kültürlendiği senaryoların sanırım ilki budur. Müzikal türündeki filmde çok güzel şarkılar da var. Sonu, günümüz kadın-erkek ilişkileri açısından kabul edilemez ve rahatsız edici olsa da filmin neredeyse altmış yıl önce çekildiği unutulmamalı. Konusu nedeniyle orijinal dilinde izlemenizi öneririm. Özellikle İngilizce bilen kişiler bu filmden daha fazla keyif alacaktır.

ÜÇKÂĞITÇI MORTDECAI

4.      ÜÇKÂĞITÇI MORTDECAI

Böyle bir kadrodan nasıl bu kadar kötü bir film çıkar aklım almıyor. Kağıt üstünde iyi olabilecek film nedendir bilinmez olmamış. Yıldızlarla dolu kadrosunun hatrına sonuna kadar izledim ama tahammül edilecek gibi değildi.

5.      TALL GIRL

Bu filmi sevdim. Lisede şişman ve gözlük taktığı için çirkin olduğu düşünülen kızın yaşadıklarını çok defa izledik ama kimse çok uzun boylu kızın hikâyesini anlatmamıştı. Keyifli bir filmdi. Tavsiye ederim.

BU NASIL AİLE

6.      BU NASIL AİLE

Ben bu filme bayıldım. Neden şimdiye kadar izlememişim bilmiyorum. Biraz önce dediğim gibi komedi filmi izlerken seçici olmaya çalışıyorum. Bu yüzden bu film gözümden kaçmış. Çok eğlenceli, sürprizlerle dolu bir filmdi. Herkese hitap etmeyebilir ama sizin tarzınızsa çok seveceğinizi garanti ederim. Filmin +18 olduğunu da not düşeyim.

7.      TALL GIRL 2

Sırf ilki tuttuğu için ikincisi çekilmiş sanırım. Halbuki hiç gerek yokmuş. Boşuna uzatmaya çalışmışlar, gereksiz dramlar yüklemişler. İlkini sevdiyseniz bunu izlemeseniz de olur.

8.      ÇALGI ÇENGİ İKİMİZ

İşler Güçler ve Kardeş Payı’nı yapan ekipten beklentim daha büyüktü. Tam bir hayal kırıklığı. Kahkaha atmayı bırak doğru dürüst gülmedim bile. Sadece bir iki yerde tebessüm ettim. Uzak durun derim.

9.      SOFRA SIRLARI

Türk sinemasında görmek istediğim tarzda bir film. Demet Evgar müthiş. Farklı bir deneme. Sonunun böyle olmasını istemezdim ama yine de şans verilmesi gereken bir film. Bir de insanın canı çok fena Çerkez tavuğu çekiyor J

THE LIGHTHOUSE

10.    THE LIGHTHOUSE

İyi eleştiriler aldığı için izlemek istedim ama beni çok sıktı. İleri sara sara izledim. Eskiden olsa bir anını bile kaçırmazdım belki. Şimdi böyle ağır filmler ruhumu sıkıyor, izleyemiyorum. Meraklısı izleyebilir. Bu arada filmde Robert Pattinson inanılmaz derecede Kadir İnanır’a benziyor. Tek benzeten ben miyim dedim ama hayır, internette bununla alakalı çok yorum var. İkisi ne alaka diyorsunuz değil mi? O zaman filmi izlemenizi öneririm.

12.    İLK TANIŞTIĞIMIZ GECE

Bu filmi sevgili Gül Özdemir’in bloğunda görmüştüm. “Geçmişe gidip hatalarınızı düzeltirseniz nasıl bir hayatınız olurdu?” sorusunu romantik bir aşk çerçevesinde anlatıyor. Ben sevdim filmi.

13.    4N1K DÜĞÜN

4N1K’nın ilk filmini sevmiştim. Fragmanı umut vermese de devam filmini izledim. Bu kadar kötü beklemiyordum. Oyun oynarken arkada sesini duyduğum için bitirdim yoksa baştan sona izlenecek gibi değildi.

BİR ZAMANLAR HOLLYWOOD'DA

14.    BİR ZAMANLAR HOLLYWOOD'DA

Tarantino fanı olarak bu filmi çok merak ediyordum. Eleştirileri pek iyi değildi ama oyuncu kadrosu ve yönetmen faktörü nedeniyle izleyeceğimi biliyordum. Film kesinlikle herkese hitap etmiyor. Çok iyi bir film de değil ama ben yine de sevdim. Ekip tamamen benim sevdiğim isimlerden oluştuğu için tarafsız bir yorum yapmamı beklemeyin. Filmi izlemek isteyenler öncesinde Shoran Tate, Charles Manson isimlerini araştırırsa filmi daha iyi anlayabilirler. Tabii şart değil çünkü Tarantino aynı Soysuzlar Çetesi’nde olduğu gibi bu filmde de gerçekten yaşanmış olayları değil kendi senaryosunu çekmiş J

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Beğendiniz mi? Hangilerini izlemek istersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

26 yorum:

  1. 1 numara dışında hiçbirini izlememiş olmam. Onu da taa ne zaman sinemada gidip izlemiştik arkadaşımın zoruyla. 9 ve 14 sıcak bakıyorum. 13'ten hiç umudum yok hikayenin kitaptaki gibi kalmasını istediğim için izlemeyi düşünmüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      4N1K'nın ilk filmi iyiydi ama bu facia olmuş. Ben kitabı okumadım. Belki bu yaz okurum.

      Sil
  2. Listenden sadece 3 filmi izlemişim. Birkaç tanesini de not aldım. Teşekkürler tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://adadenizi.blogspot.com/
      şimdiden keyifli seyirler :-)

      Sil
  3. Hiçbirini izlemedim. Bu aralar izleyemiyorum maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      benim de 5,5 ayda izlediklerim bunlar işte. Geçen sene bir ayda izlemiştim bu kadar filmi. İnsan her zaman aynı performansı gösteremiyor. Neyse ki bu aralar iyi okuyorum.

      Sil
  4. Hiçbirini izlememişim, zaten uzun suredir tek tabanca olarak ekran karsisina gecip keyfimce birsey secim seyretmiyorum o yuzden seyretmemis olmam normal. Bir cogunu daha once duydum. Boyle listeler ve yorumlar sayesinde Film seyredecegim serbest zamanli gunler geldiginde seyredecek çok filmim olacak ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz,
      film önerilerini ben de severim. 500'den fazla film kaydetmişim. Bir de onları izleyecek zaman bulabilirsem güzel olur :-)

      Sil
  5. Bu filmlerin bir cogunu duydum ama hicbirini seyretmemisim cunku tek tabanca olarak ekran basina gecip keyfimce film seyredemiyorum uzun suredir.... oyle gunler geldiginde boyle film yorumlari sayesinde seyredecek cok filmim olacak gibi gorunuyor ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz,
      aynı yorum ikinci kez gelmiş. Bunu da boş bırakmayayım dedim :-)

      Sil
    2. Maalesef ikidir yorumlarim 2 defa gidiyor, duzeltecegim ins 😔

      Sil
    3. Deniz,
      benim için sakıncası yok. Yorum sayım artıyor :-)

      Sil
  6. Bu Nasıl Aile benim de listemde, gerçi pek film izleyebildiğim de yok bugünlerde ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      bu sene ben de hiç izleyemiyorum. Yarın Disney geliyor. Yazın orayı sömürürüm belki :-)

      Sil
  7. Cem Yılmaz, ciddi hayal kırıklığıydı. 1-2 kez ya güldüm ya gülmedim. Tall Girl 1 değişikti, iyiydi. İkiyi izleyesim yok. Sofra Sırları'nı da izledim; 1-2 şey dışında iyiydi. Birkaç filmi not aldım, izleyeyim. Paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manxcat / KuyruksuzKedi,
      Cem Yılmaz bizim jenerasyonun, Y Kuşağı, efsane ismiydi. Ondan çok daha iyi bir performans beklerdim ama şöyle bir şey de var. İnternette birkaç yorumda gösterinin çok iyi olduğunu, Netflix'in kese kese gösteriyi kuşa çevirdiğini okudum. Belki de iyi yerleri sansüre uğramıştır.

      Sil
  8. genelde ortalama filmler bu listedekiler, en cazibi audrey tabisi :)

    YanıtlaSil
  9. genelde ortalama filmler bu listedekiler, audrey en cazibi tabisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Yazın daha kaliteli filmler izleyeceğim umarım.

      Sil
  10. iki film önereyim :) yani çok şeker iki film :) köpek oteli (2009), sevgililer günü (2010), ailece izlenip mutlu oluncak filmler. bunun dışında keyifli veya çok iyi filmlerden istersen söle banaa, her zaman sölerim kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Sevgililer Günü'nü izledim ama diğer filmi izlemedim. Hemen not alıyorum. Sen böyle romantik, insanı mutlu eden, umut veren filmlerden aklına geldikçe yaz bana. Ben her zaman izlerim ve çok mutlu olurum :-)

      Sil
  11. Jennifer Aniston filmini ben de sevmiştim. Once upon a time in Hollywood filminde de hem ekipte sevdiğim oyuncular vardı hem Tarantino seviyoruz eşimle her filmini izleriz ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya,
      biz de eşimle Tarantino seviyoruz. Bundan önceki filmini sinemada izlemiştik. Pandemi ve çocuk sahibi olma durumu yüzünden bu filmine gidemedik. Yoksa bu filmini de sinemada izlemeyi çok isterdim.

      Sil
  12. holidate, leap year, love rosie, aşka yükseliş, mükemmel plan (un plan parfait), çılgın baskın (raid dingue) :) sölerim yineee sen bitince söle bu yorumdaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Üç tane izlemediğim buldum. Onları izleyeyim yine senden tavsiye isterim. Teşekkürler canım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...