15 Haziran 2018 Cuma

Marissa Meyer-Cress (Seri #6)

Ay günlükleri serisi
Artemis Yayınları, 6.Baskı, 2017, 548 Sayfa, Çevirmen: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur

Ay Günlükleri serisinin üçüncü kitabı Cress’te Rapunzel’i okuyoruz. Serinin diğer kitapları Cinder ve Scarlet’in yorumlarını okuduysanız bu seriyi ne kadar sevdiğimi biliyorsunuzdur. Cress’te bu sevgi katlanarak artmaya devam etti.

Bu seriyi okudukça dizisi yapılmalı diye düşünüyorum. Hatta animasyon şeklinde yapılırsa Avatar tadında her yaşa hitap eden, tekrar tekrar izlenebilecek, keyifli bir seyirlik ortaya çıkabilir. Netflix bu teklifimi değerlendirmeli bence 😉

Kitapta birkaç yerde Cress yerine yanlışlıkla Cinder yazılmıştı. Yazar birbirine bu kadar yakın isimler seçmeseydi bu tarz karışıklıklar daha az olurdu diye düşünüyorum.
Cress and Thorne
Aslında bu sahne Winter'da gerçekleşiyor ama fotoğraf hoşuma gittiği için kullanmak istedim. 
Ben kitapta olayların gidişatını tahmin edemedim. Kahramanlarımız sürekli hareket halinde, sürekli başlarına bir şeyler geliyor ve sürekli ayrı düşüyorlar. Özellikle favori çiftimin(Spoiler olmasın diye isimlerini yazmıyorum ama blogumu takip edenler kimlerden bahsettiğimi anlamışlardır) kitabın büyük kısmında ayrı kalmasına üzüldüm. Neyse ki erkek karakterin özlem sahnelerini okumak güzeldi 😊

Kitaptaki çiftimizden Thorne’u çok komik, Cress’i de çok sempatik buldum.

Bu kitapla birlikte serinin çevirmeni değişmiş. Çevirmen konusuna Winter yorumumda ayrıntılı olarak değineceğim ama yeni çevirmen Beril Hanım’ın kitabı ve karakterleri aşırı Türkleştirmesinden hoşlanmadığımı söylemek istiyorum.

Serinin okunma sırası aşağıda yazdığım gibi ama ben bu sıralamayı önermiyorum. Önerimi son kitap yorumumda paylaşacağım.
6.Uzak Yıldızlar (Ara kitap)

Siz seriyi okudunuz mu? Sevdiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Thorne and Cress

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. “Kaptan” diye mırıldandı Cress. “Ben size âşığım.”
Thorne tek kaşını kaldırdı. Cress kalp atışlarını saymaya koyuldu. Altıncıda Thorne bir kahkaha attı. “Bunu iki koca günde mi fark edebildin? Dokunuşlarım sihrini yitirmeye başladı galiba.”
-Biliyor muydun?
-Senin yapayalnız ve benim karşı konulmaz olduğumu mu? Ya ne sandın?

2. Cinder ona(Thorne) sarılırken “Seni pislik!” diye tısladı. “Öldüğünü sandık.”
“Ah, lütfen! Bir uyduyla Dünya’ya çakılmakla ölecek adam mıyım ben?”

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

9 yorum:

  1. Seriyi genel olarak seviyorum ama sanırım seri de en sevdiğim kitap bu :) Daha Winter'i okumadım ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      ben seriyi her geçen kitapla daha çok sevdim. Bu yüzden en sevdiğim Winter ama Cress'i de çok severek okudum :-)

      Sil
  2. Ben ilk çıktığı zaman bir kısmını türkçe diğer kısmını ingilizce okumuştum, gerçekten güzel bir seriydi ve dediğine de katılıyorum dizi olsa dehşet olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nidal,
      eğer Amerika'da da bizdeki kadar tuttuysa büyük ihtimalle ilerleyen zamanlarda bir uyarlaması yapılır. O zaman biz demiştik deriz :-)

      Sil
  3. Ben Cress'i o kadar sevememiştim. :D Scarlet ve Cinder favorim, Winter'ı da sevimli bulmuştum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      senin yorumunu kitapları okumadan önce okumuştum. Seriyi bitirince açıp tekrar okudum. Cress'i o kadar olayın içinde aşk meşk düşünüyor diye sevmemişsin. Haklısın ama kızcağız çocukluktan itibaren ne şartlarda yaşamış. Onun öyle romantik olmasını anlayabiliyorum ben:-)

      Anlaşılan sen daha ayakları yere basan karakterleri seviyorsun :-)

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    İyi bayramlar canım :-)

    Filmin süresi kitapları anlatmaya yetmez bence, dizisi olmalı. Animasyonda daha özgür olurlar diye animasyon dedim. Ay yetenekleri, kurt adamlar vb. gerçek oyuncularla canlandırmak zor olabilir. Thorne sevilmeyecek gibi değildi :-)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,seriyi çok fazla seven bir insan olarak okuyan kimi görsem içimden dans etmek geliyor:) Masalları seven herkesin gönül rahatlığıyla okuyabileceğini düşündüğüm muhteşem serilerden..Kitapları arasında ise ayrım yapamıyorum, her kitabını ayrı ayrı sevmiştim ve ben de sizin gibi düşünerek ' Bir de dizisini çekseler!' diye düşünüyorum,belli mi olur sonuçta Ölümsüz Oyuncaklar serisinin hem filmi hem dizisi yapıldı^^ Mutlu kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun Hikaye,
      serii okumadan önce bloglarda sık sık yazılarını görüyordum. İçimden bir ses seveceğimi söylüyordu ama bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim.

      Sinemada ve televizyonda senaryo sıkıntısı olduğu düşünülürse bence kesinlikle bir uyarlaması yapılacaktır. Çok da güzel olur :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...