17 Haziran 2018 Pazar

Sabrina Jeffries - Aşk Hırsızı

Sule Uzundere blog
Epsilon Yayınları, Çevirmen:Zeynep Yazıcı, Cep Boy, 1.Baskı, 2010, 438 Sayfa

Sevgili Devrik Cümleler’in “Bir Prense Âşık Oldum” yazısını okuyunca uzun zaman önce okuduğum Aşk Hırsızı’nın yorumunu bloguma girmediğimi fark ettim. Daha fazla vakit kaybetmeden severek okuduğum kitabı yazmak istedim.

Aşk Hırsızı bir serinin ilk kitabı. Royal Brotherhood serisinin kitap sıralaması şu şekilde:
1.Aşk Hırsızı
2.Bir Prense Âşık Oldum
3. Ömür Boyu Sürecek

Her kitapta bir kardeşin aşk hayatının anlatıldığı serilere Julia Quinn’den âşinayım. Bu tarz serileri seviyorum. Aşk Hırsızı’nı beğendiğim için serinin geri kalan kitaplarını da okumayı düşünüyorum. 1000 Kitap’ta yaptığım incelemede serinin ilerlemesiyle kitapların puanlarının arttığını gördüm. Bu da beni daha çok heyecanlandırdı.

Eğer historical tarzında kitaplar okuyorsanız sevebilecek başkarakter bulmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz çünkü genellikle kadın karakter aptal, erkek karakter kabadır. Bu kitapta neyse ki o sorunu yaşamadım. Kitaptaki başkarakterleri hem ayrı ayrı hem de çift olarak çok sevdim. Üstelik historicallarda şimdiye kadar okuduğum en orijinal yan karakterleri de yine Aşk Hırsızı’nda buldum. Umarım serinin devamında Sydney ve Jules’u okumaya devam ederiz.

Ben kitabın cep boy basımını okudum. Normalde cep boy kitap okumayı severim ama bu kitapta sayfalar birbirine çok yakın olduğu için kitabı okurken gücümü kullanmam ve sayfaları ayırmam gerekti. Bu da maalesef okuma keyfimi azalttı. Bendeki kitabın ilk basımıydı. Umarım bundan sonraki basımlarda bu sorun halledilmiştir.

Sevdiğim ve yeni kitaplarını merakla okumak istediğim yeni bir historical yazar keşfettiğim için çok mutluyum J

Siz Aşk Hırsızı’nı okudunuz mu? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bir kadın kapalı bir kutuya benzer. Kilidi kırarsanız onu yok etme riskine girersiniz. Akıllı olan anahtarı bulur.
2. Bütün kadınlar evliliği senin gibi ele almalı; şiirlerin anlattığı gibi romantik bir rüyadan çok sorunlar için yaratılmış bir ittifak olduğunu bilmeliler.

4 yorum:

  1. Benim yazardan ilk okumak istediğim kitap buydu takasla diğeri denk gelmişti hala bunu ve Ömür Boyu Sürecek bunları da okumak istiyorum basımı olmadıkları için takasla ya da ikinci el bulursam artık.Keşke bir mucize olsa da daha çok historical basılsa ya da eski historicaller tekrar basılsa.İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      ben de serinin devamını Ukitap'ta istek listeme ekledim. Denk gelirse takas yapacağım, gelmezse satın alacağım. Cep boy oldukları için fiyatları çok uygun oluyor. Sanırım serinin en güzel kitabı Ömür Boyu Sürecek.

      Keşke keşke. Eskiden Epsilon ve Pegasus ne güzel historicallar basarmış. Keşke kitapların yeni basımı olsa ve yazarların farklı kitaplarını da çevirseler. Yazarın türkiye'de on kitabı basılmış, Goodreads'te bir bakıyorum kırk kitabı var. Senede birkaç tane bassalar da yeter.

      İyi bayramlar canım :-)

      Sil
  2. evlilik ile altını çizdiğin cümleye bayıldım. sorunları çözmek için ittifak ne güzel tanım olmuş ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz,
      kitaptaki erkek başrol söylüyordu o lafı. O zamanlar aşka inanmıyordu. Kitabın sonunda fikri değişti ama :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...