22 Nisan 2021 Perşembe

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

Not: Filmler beğeni sırama göre sıralanmıştır. İlk film en beğendiğim, son film en az beğendiğim filmdir.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler
Afiş çok iyi değil mi? 

                                                                                  ISTAKOZ

Bu filmi sevgili Gül’ün listesinde görmüştüm. Gül “2020’de İzlediğim En İyi 10 Film” diye bir liste yapmıştı. Ben o listedeki filmlerin sekizini izlemişim. Hepsi de beğendiğim filmlerdi. Hemen tümevarım yöntemiyle listede izlemediğim diğer filmleri de seveceğimi düşündüm ve not aldım. O filmlerden biri Istakoz’du. Film hakkında hiçbir şey bilmeden izlemeye başladım. Çok ilginç bir filmdi. Çok farklı bir dünyada geçiyordu. Her an farklı bir detay öğrenip şaşırıyordum. Bütün bu farklılıklar inandırıcı bir şekilde anlatılıyordu. Bu film berbat ve komik olabilecek bir senaryoya sahip ama bunun yerine gayet etkileyici bir iş olmuş. Sanırım bunda en büyük pay yönetmene ait. Bundan sonra diğer filmlerini de takip edeceğim. Farklı bir film izlemek isterseniz tavsiye ederim.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

FORGOTTEN

Gül’ün listesindeki diğer izlemediğim film de buydu. Benim Uzak Doğu sinemasıyla pek aram yoktur. İzlediğim filmler en fazla on tanedir. Onlar da en popüler, en bilinen filmler. Bu filmi Gül önermeseydi asla izlemezdim. İyi ki onun tavsiyesini dinlemişim diyorum.

Film çok heyecanlı başladı. Aslında filmi üç bölümde inceleyebiliriz. İlk bölüm gizem ve heyecan, ikinci bölüm olanları anladığımız yer, üçüncü bölüm bütün gerçekleri öğrendiğimiz ve düğümlerin çözüldüğü kısım. Ben en çok ilk bölümü sevdim. Sürekli bir gerginlik, neler oluyor hissi ve olaylar nereye bağlanacak merakına bayıldım. Hele bir karakol sahnesi var, tüylerim diken diken oldu. Burayı nasıl açıklayacaklar diye merak ettim. Açıkladılar ve bence olayları güzel bağlamışlar ama filmin sonunun drama bağlamasını sevmedim. Daha farklı bir son olsaydı ya da bu kadar dram ağırlıklı olmasaydı bu film efsane olabilirmiş. Şimdi bile çok iyi. Mutlaka izleyin. Başroldeki iki erkek oyuncunun performansı da çok iyiydi.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

TELEFON

Gül’ün önerdiği Forgotten’ı bu kadar beğenince bu sefer arkadaşım Gülsüm’ün önerdiği Telefon’u izledim J Bu film de çok iyiydi. Forgotten’da iki erkek başrol varken Telefon’da iki kadın başrol vardı. İkisi de iyi performanslar sergilemişler. Yine olaylar hiç beklemediğim bambaşka yerlere gitti. Uzak Doğu sinemasındaki bu sürpriz olaylarını, tahmin edilememe durumunu sevdim. Yalnız bu filmde birkaç mantık hatası vardı. Birkaç yerde de karakterin neden öyle davrandığını anlamadığım sahneler oldu. Mesela çenesini kapatsa hayatına aynen devam edecek olan karakterin bir cümleyle her şeyi mahvetmesi gibi. Bir de filmin sonunda gösterilen sahneyi beğenmedim. Tam film bitti derken kısa bir sahne daha gösterildi. Artık ikinci filme mi hazırlık yapıldı yoksa böyle de bitebilirdi mi denmek istendi bilmiyorum ama o kısmı sevmedim. Yine de herkese öneririm.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

AZİZLER

Dokuz Kere Leyla fiyaskosundan sonra bu filmden uzak durmam gerekirdi ama filmin yorumları bir nebze daha iyi olunca cesaretlendim. Zaten Dokuz Kere Leyla kadar kötü değildi ama çok iyi de değildi. Filmden aklımda kalan ve en çok güldüğüm sahneler çocuk oyuncu Caner’in olduğu sahnelerdi. İzlerken çok güldüm ama tabii gerçek hayatta öyle bir çocuktan koşarak kaçardım. O kadar olmasa da maalesef çevremizde Caner’e benzeyen çocuklar oluyor bazen. Bir de bu film bana Haluk Bilginer’in biraz yüzünü dinlendirmesi gerektiğini hissettirdi. Tamam, oyuncu canımız ciğerimiz ve çok başarılı bir isim. Ama tercihlerinde daha seçici olması gerektiğini düşünüyorum. Her sene bir ya da birkaç filmde oynamaktansa 2-3 yılda bir, bir filmde oynasın ama bu kaliteli bir film olsun. Ben böyle düşünüyorum.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

BEST OF STAND-UP 2020

Netflix’te yayınlanan stand up gösterilerinden kısa kısa bölümlerin alındığı bir gösteri. Komedyenlerin çok azını tanıyordum ve çok az yerde güldüm. Gösteriyi izlerken aklıma şu geldi. Ağlamak, üzülmek evrenseldir. Dünyadaki bütün insanlar neredeyse aynı şeylere üzülüp ağlayabilirler. Komedi, gülmek ise daha yerel. Ülkelerin espri anlayışları o kadar değişiyor ki. Bırak ülkeleri iki insan bile çok farklı şeylere gülüyorlar. Bu yüzden bu gösteri beni umduğum kadar güldürmedi.

Ocak Ayında İzlediğim Filmler

DOKUZ KERE LEYLA

Sosyal medyada bu film çıktığı ilk andan itibaren hep kötü eleştiriler aldı. Hiç beğenilmedi. Başka bir film olsa izlemeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim ama oyuncu kadrosu beni cezbetti. Ben filmleri genellikle oyuncuları için izlerim. Eğer sevdiğim bir oyuncu oynuyorsa film kötü olsa bile çok üzülmem, en azından sevdiğim kişiyi izledim diye düşünürüm. Bu yüzden Dokuz Kere Leyla’yı da izledim. Gerçekten denildiği kadar kötüymüş. Filmleri yarım bırakmıyorum çünkü zaten 2-3 saat sürüyor, sonuna kadar izleyeyim diye düşünüyorum ama bu filmi atlaya atlaya izledim. Haluk Bilginer her bayıldığında ve dans edip şarkı söylediğinde başkası adına utanma duygusunu yaşadım. Hiç bulaşmayın derim.

18 yorum:

  1. uzak doğu filmlerini çok merak ettim Şule'cim eline sağlık hepsi süper:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      Uzak Doğu sinemasıyla ben de yeni tanışıyorum ama çok sevdim. Devamını getirmeye çalışacağım.

      Sil
  2. ilk iki filmi not edeyim onları merak ettim izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      benim de en beğendiklerim onlardı.

      Sil
  3. Ay o Lobster'ı bi ben sevmedim herhalde. Iyk. Düşündükçe içim şişiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      çok bunaltıcı bir filmdi zaten Handan ama ben inandırıcı bir dünya kurmalarını sevdim. Filmi izlerken kendimi oradaymış gibi hissettim.

      Sil
  4. Önerilerime beğenmeme çok sevindim. Forgotten filminin karakol sahnesi gerçekten başkaydı, filmi zirveye taşımıştı tabi akabinde o zirve sürdürülemedi ama olsun gene de güzeldi. Telefon'u ben de izledim ama pek sevemedim buna benzer başka bir film var Netflix platformunda Durante La Tormenta-Fırtına Anı, izlemediysen şans ver. Yönetmeni Görünmeyen Misafir filminden tanıdığımız Oriol Paulo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Bundan sonra senin bütün önerilerini gözüm kapalı izlerim Gül. Bunu da hemen listeme ekliyorum :-)

      Sil
  5. Bir tek 9 Kere Leyla filmini izlemişim. Biz beğenerek izledik,biliyordum ki Ezel Akay filmleri hep bu şekilde. Tabi bu bir zevk ve keyif alma hissi.
    İyi ki bu farklılıklarımız var.
    Selamlar Şule'cim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satır Arası,
      senin filmi sevdiğini hatırlıyorum. Ezel Akay'ın tarzını severim aslında. Neredesin Firuze'ye bayılmıştım. Bazı sahnelerini tekrar tekrar izlemiştim ama bunu sevemedim :-(

      Sil
    2. Evet evet sevmiştik biz :))

      Sil
    3. Satır Arası,
      zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna dememişler :-)

      Sil
  6. azizleri hiç sevmedik saçma gelmişti. dokuz kere leylayı da izlemem. oyuncu kadrolarına yazık olmuş iki film bunlar muhtemelen. diğer filmler ilgimi çekti izlemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      Dokuz Kere Leyla daha kötüydü. Hiç izleme. Dediğin gibi iki filmin kadrosu da çok iyi aslında ama senaryo berbat olunca oyuncular da kurtaramıyor.

      Sil
  7. günaydın ( :

    film önerilerinizi okudum. bir sinemasever olarak içlerinden FORGOTTEN filminin benim tarzıma uygun olduğunu düşündüm. ayrıca edebiyat konusundaki yetkinliğinize güvenerek FORGOTTEN önerinizi izleme listeme aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohen,
      Günaydın. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Forgotten benim için özel bir filmdi. Umarım siz de seversiniz.

      Sil
  8. İstakoz filmini duymuştum ama çok çekmemişti beni izlemek için.
    Bu akşam eve erken gidebilirsem ve işlerimi erken erken bitirirsem bu filmi izleyeceğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      o filmi mutlaka seversin diyemiyorum Şebnem çünkü çok farklı bir film. Nefret de edebilirsin :-) Merakla yorumunu bekliyorum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...