17 Mayıs 2015 Pazar

MAYIS AYI ŞARKI LİSTEM

     Geçen günlerde bir blogta görmüştüm. Bir blogger nisan ayı için dinlediği 10 şarkıyı paylaşmıştı. (Hangi blog olduğunu hatırlamıyorum, siz biliyorsanız yazın lütfen.) Ben de her ay o ay dinlediğim ve sevdiğim 10 şarkıyı paylaşmaya karar verdim. Belki bu sayede sizler de yeni şarkılar keşfedebilir veya bana şarkı önerebilirsiniz. Önceden söyleyeyim ben belli bir müzik zevki olmayan, kulağına hoş gelen her şeyi dinleyen biriyim. Listemi görünce ne alaka diye düşünmeyin :-)

1. Gece– Bomonti Sokakları: Bu şarkıyı ilk defa bu sene hatta bu ay duydum ve o günden beri dinliyorum. Hatta şehirlerarası yolculuğumda herhalde 10-15 kez arka arkaya dinlemişimdir. Grubun vokalisti Can Baydar’ın çok değişik bir ses tonu var. Kimselere benzemeyen, akılda kalan bir ses. Bu grup daha popüler olmalı bence.

2. Model– Sen Ona Aşıksın: Eski sevgili yeni sevgili yapınca ona söylenebilecek şarkı :-) Sözleri çok anlamlı. Eski sevgilinin ardından Demet Akalın şarkılarıyla gider yapacağınıza ona bu şarkıyı gönderebilirsiniz :-)

3. Teoman– Sus Konuşma: 90’lı yılların şarkılarını indirmiştim telefonuma. Bu şarkı da onların arasındaydı. Unutmuştum ama güzel şarkıymış.

4.Cem Adrian – Yağmur: Cem Adrian çok çok sevdiğim hayran olduğum bir isim değil ama bu şarkısını seviyorum. Sesiniz güzel olmasa bile bu şarkıyı bağıra çağıra söylemeyi deneyin, acayip eğlenceli oluyor. Denendi, onaylandı :-)

5.Why This Kolaveri Di : Sıla ve Özcan Deniz’in meşhur kola reklamının şarkısının orijinali bu Hint şarkısı. Ben de bu reklam sebebiyle öğrendim bu şarkıyı ve o günden beri sürekli dinliyorum. Bağımlılık yapan türden. Şarkıyı söyleyen adamın mimikleri ve danslar da süper. O yapmacık kola reklamını izleyeceğinize bu şarkıyı dinleyin. Pişman olmayacaksınız.

6. Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk: Ben dans etmeyi beceremem. Öyle kıpır kıpır biri de değilim ama bu şarkıyı ne zaman duysam deli gibi dans etmek istiyorum. Bu da demektir ki bu gerçekten başarılı bir şarkı :-)

7. Sia - Elastic Heart: Sia sesini ve şarkılarını sevdiğim bir isim. Bu şarkısı da favorilerim arasında. Şarkının klibinde ünlü oyuncu Shia LaBeouf oynuyor. 

8. Michael Jackson – Beat İt: Bu şarkı dünyanın gelmiş geçmiş en iyi şarkısı olabilir. Şarkı değilse bile klibi kesinlikle dünyanın en güzel klibi. Binlerce kere dinlesem de bıkmıyorum, bittiğinde tekrar açıp dinlemek istiyorum. Michael Jackson gibisi bir daha gelmeyecek bu dünyaya.

9. Roy Orbison- Pretty Woman: En sevdiğim şarkılardan biri. Şarkının uzun versiyonunu koydum ki şarkıdan alacağınız zevk de uzun olsun.

10. Erkan Oğur – Bir Derdim Var Bin Dermana Değişmem: Bu şarkıyı dinlediğimde keşke bağlama kursunu bırakmasaydım da, bu kadar olmasa da en azından birazcık bağlama çalabilseydim diyorum. Müthiş bir şarkı.  

2 yorum:

  1. Sia'dan Elastic Heart ve Model'den Sen Ona Aşıksın şarkıları benim de favorilerim arasında . Sen Ona Aşıksın şarkısının sözleri de gerçekten çok anlamlı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      hahhaha bu yazıyı nereden buldun sen :-) Ben bile yazdığımı unutmuştum. Baştan dinleyeyim şarkıları :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...