30 Haziran 2015 Salı

MİMLENDİM #1

     Geçen günlerde blog hayatımda ilk kez Deeptone tarafından mimlendiğimi yazmıştım. (O yazı için tıklayınız.) Bu sefer de Klonbalon arkadaşımız beni mimlemiş. Kendisi blog dünyasında yeni ama çok üretken biri (Bu da şiir gibi oldu J). Bloguna bir göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

     Mim’in konusu “İnternet sektörü neden bu kadar ilgimizi çekiyor?” Bu soruya cevap vermeden önce ben internetle olan maceramı anlatmak istiyorum.

     Öncelikle ben hayatımda bilgisayara ilk kez üniversitede dokundum J Maddi durumumuz eve bilgisayar alacak kadar iyi değildi. İnternet kafeler de o yıllarda günümüzdeki kadar yaygın değildi. Durum böyle olunca üniversiteye kadar bilgisayar görmedim. Üniversitede önce mynet hesabı aldım. Sonra Hotmail hesabı aldım. Hatta bugün kullandığım suleuzundere@hotmail.com adresini o yıllarda almıştım. Arkadaşlarımızla Msn’de yazışırdık. Sonra Facebook çıktı. Ben Facebook’a 2008 yılında üye olmuşum. O zamanlar Facebook İngilizceydi. İngilizce de bilmiyorum. Arkadaş yardımcı oluyordu: “Buradan arkadaş ekleyeceksin. Buradan gruplara üye olacaksın.” diye. Hatta o dönem “Facebook Türkçe olmasın, amele kaynamasın.” Diye bir grup vardı, çok iyi hatırlıyorum. Facebook’un şimdiki halini düşününce İngilizce olarak kalsaydı belki daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

     Üniversitede yurtta kaldığım için istediğim dizileri izleyemezdim. İnternet kafeye gider kulaklıkla Youtube’tan sevdiğim dizileri izlerdim.

     O yıllarda en sevdiğim 2 sayfa İtiraf.com ve Ekşisözlük’tü. Ekşisözlük’te yazan her şeyi okumaya çalışırdım. “Vay be, adamlar ne yazıyorlar.” Diye onlara hayranlık duyardım. Şimdi o Ekşisözlük’ün kalitesi yok maalesef. İtiraf.com desen aylardır girmedim.

     Sonra üniversite bitti, ben öğretmenliğe başladım ve eve hemen bir masaüstü bilgisayar aldım. O günden beri internetten kopamıyorum. Tam Facebook’tu, Twitter’dı, İnstagram’dı sıkıldım derken bu sefer de blog yazmaya başladım. Yine internet bağımlısı oldum. Takip ettiğim bloglar ne yazmış, blogum kaç kez görüntülenmiş, bana yorum yazan var mı diye günde birkaç kez internete girmek istiyorum. Şu an tatilde olduğum için internetim sınırlı ve bu beni sinir ediyor.
Sonuç olarak internete ilgi bitmez diye düşünüyorum. O kadar imkanı olan ve geniş bir alan ki bir siteden sıkılsan başka bir siteyle seni kendine bağlıyor. Çok abartmadıkça bunda bir sorun görmüyorum.

     Sevgili Klonbalon’a beni mimlediği için teşekkürler. Ben de Deeptone, Dilekçe, Maydanoz Salatası ve Sebra Gündoğdu’nu mimliyorum. Tabii onların dışında isteyen herkes bu mim’i cevaplayabilir. Konu internetse bence hepimizin söyleyecek bir şeyleri vardır. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

6 yorum:

  1. Öncelikle bu makaleyi yazdığınız için çok teşekkür ederim Şule Abla. Severek okudum, bilgisayar dünyasıyla sonradan tanışan insanların anlattıkları hep ilgimi çekmiştir. Malum kendi yaşıtlarımın hepsi çoktan tanıştığı için çevremde bu tarz insan bulmak zor. Özellikle de Facebook'un ingilizce olduğu zamanı gerçekten merak ediyorum. Gerçi pek kullanmam da orası ayrı mesele. Umuyorum ki farklı MİM başlıklarında tekrar görüşürüz :) İyi bloglamalar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen 4 yaşında bilgisayarla tanıştığın için benim durumumu gözünde canlandırmak zor olmuştur :-) Ben seviyorum o dönemleri. Ne günümüz gençliği gibi internetle iç içeydik ne de eski jenerasyon gibi internetle tamamen alakasızdık. Ara bir dönemdeydik. Güzel günlerdi. Başka mimlerde görüşmek üzere :-)

      Sil
  2. Cevabım ektedir:http://sebonungunlugu.blogspot.com.tr/2015/06/bas-tac-msn-bas-belas-m-mim.html?m=1
    Üzerine pek düşünmediğim bir konuydu. Değişik bir şeyler oldu sanki @_@

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakıyorum hemen. Cevap yazdığın için teşekkürler :-)

      Sil
  3. Öncelikle bilgisayar ve internet kültürüyle büyümediğiniz için çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Ben lise öğrencisiyim, ilkokuldayken bir anda herkes bilgisayar alınca okumayı çabuk sökmenin ödülü olarak eve kocaman bir bilgisayar gelmişti :) Çok kısa zamanda bağımlı oldum, daha 9 yaşımda günümün çoğu bilgisayarla geçiyordu. Şimdilerde zamanın kıymetinin farkında olduğumdan yeterli olarak kullanıyorum ancak çocukken yapabileceğim pek çok şey varken bilgisayara vakit ayırmış olmam beni gerçekten üzüyor.

    YanıtlaSil
  4. Haklısınız.m İnternetle ne çok geç ne de çok erken tanıştım. Tam zamanında üniversite yıllarında tanıştım. Ben ileride çocuğumu, mümkün olduğunca, internetten uzak tutmaya çalışacağım. Zamanı geldiğinde zaten her şeyi öğrenir, çocukluğunu yaşasın istiyorum. Tabii bu düşüncem günümüz çocuklarında ne kadar işe yarar göreceğiz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...