7 Haziran 2018 Perşembe

Kitaplar Kalbimden Vurur (Mimlendim #28)

sule uzundere blog

Son zamanlarda bloglarda dolanan bu güzel mime beni davet ettiği için sevgili Eslem’e teşekkür ediyorum. Onun cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.

1. Okumayı size sevdiren ne oldu?
Kendimi bildim bileli okumayı sevdim. Annemle babam gençliklerinde kitap okumayı severmiş ama benim çocukluğumda evde kitap okuduklarını hatırlamıyorum. Evimiz ana cadde üzerinde olduğu için pek sokağa çıkalım da oynayalım durumumuz yoktu. Bu yüzden evde çok vakit geçirirdim. O zaman kitaplar bana arkadaşlık ediyordu.

2. Hiç bir kitabı sayfalarını çevirerek biriyle okudunuz mu?
Hatırlamıyorum. Belki çok küçükken yapmışımdır ama şimdi tercih edeceğim bir okuma tarzı değil.

3. Yolculuğa giderken yanınıza kaç kitap alırsınız?
Yolculuğun süresine göre değişir. Genellikle 2-3 kitap alıyorum ama çoğunlukla hiçbirini okumuyorum 🙈 Ben en güzel evimde kitap okuyorum.

4. Asla okumam dediğiniz kategori nedir?
Asla asla dememeyi öğrendim. Bu yüzden asla okumam dediğim bir tür yok ama kişisel gelişim kitapları ve şiir kitapları pek bana hitap etmiyor. Distopyalara da temkinli yaklaşıyorum.

5. Kitapları renklerine göre mi, alfabeye göre mi sıralarsınız?
Yayınevlerine göre sıralıyorum. Farklı yayınevlerinden kitaplarımı da boyutuna göre sıralıyorum. Renklerine göre düzenlenmiş kitaplıklar gözüme çok hoş görünse de kullanışlı olmayacağını düşündüğüm için tercih etmiyorum.

6. Okurken size eşlik edecek bir hayvan ister miydiniz?
İstemezdim. İleride evim müsait olursa köpek beslemeyi çok isterim ama kitap okurken yanımda olmasını istemezdim. Dikkatimi dağıtırdı.

7.Bookstagram olarak kendi stilinizi oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz?
Hayır. Fotoğraf çekme konusunda yetenekli değilim, aslında istekli de değilim. Sadece bloga yorum yazarken kitap görseli kullanabilmek için bir şeyler çekiyorum. Yine de takip etmek isteyenler için kullanıcı adım: Suleuzundereoz

Ben de bloguma yorum yapan son beş kişiyi bu mime davet ediyorum. Okuyan Muggle, Okuma Günlüğüm, Kağıttan Dünyam, Yalnız ama Özgür ve Sevimli Kitaplar mimlendiniz.

19 yorum:

  1. Güzel bir mim olmuş. Bende yalnız kitap okumayı severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye,
      Yanımda birileri olunca kitaba konsantre olamıyorum. Teşekkürler :-)

      Sil
  2. Açıkçası ben de film izlerken ya da kitap okurken mümkün olduğunca sakin, sessiz bir ortamda olmak isterim. Tabii yanımda minnoş bir golden görürsem fikrim değişir mi bilemem :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka,
      Golden'lar çok tatlı oluyor değil mi? Hiç köpek beslemediğim için hayır dedim ama eğer alışırsam onu okşarken kitap okuyabilirim belki :-)

      Sil
  3. Yanıma kitap alıyorum ama hiç birini okumuyorum. İtiraf.com. :) Bende deli gibi okurum. Güzel mimdi canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Teşekkürler :-) Tatilde veya başka bir yerde kitap okurken zorlanıyorum. Evimde ve okulda güzel okurum ama :-)

      Sil
  4. OOOOOOOOO MİMLENMİŞİİİİİİM. (sakin sakin.) Abla bende distopya manyağıyım dhfjs biraz paronayak bir kişiliğim var ondandır heralde. Mimlediğin için kocamaaan teşekkürler kucak dolusu kapler en kısa zamanda yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnizamaozgur,
      Aslında çok güzel distopyalar da okudum ama ben romantik insanım. Distopyalarda yaratılan dünya ruhuma ağır geliyor :-)

      Cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  5. Uçak dışında hiçbir taşıtta kitap okuyasım gelmez, dışarıyı izlemek varken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      ben de dışarıyı izlemeyi çok severim. Yalnız uzun süre seyredemem uykum gelir :-)

      Sil
  6. Öncelikle zaman ayırıp cevapladığın için teşekkürler Şule :)

    Kitapları renklerine göre sıralamak göze gerçekten hitap ediyor ama boyutları farklı kitaplar yan yana gelince dayanamıyorum, rahatsız oluyorum. Ama uzaktan bakması güzeldir :))
    Okurken bir köpüş yanında olsa, yanında uysal uysal uyusa, sen de bir yandan okuyup bir yandan kafasını sevsen hoş olmaz mıydı? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Hiç köpek beslemediğim için hayır dedim ama eğer alışırsam onu okşarken kitap okuyabilirim belki :-)

      Sil
  7. Şule’cim harika bir mimmiş bu, beni düşündüğün için çok teşekkür ederim, kısaca buradan cevaplasan kabul eder misin? Okumayı bana sevdiren ortaokul lisedeki edebiyat dersleriydi, orada kitaplardan yapılan alıntılar beni çok meraklandırırdı, okumam dediğim tür pek yok, yolculuklarda 1-2 kitap alırım yanıma, tabi ki bir kedinin eşlik etmesi güzel olur :)) fotoğraf konusunda çok kötüyüm bu yüzden kendim çekmiyorum hiç :)) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      ortaokul ve lisedeki edebiyat öğretmenlerimi çok severdim. Belki de onlardan etkilenip Türkçe öğretmeni oldum :-)

      Valla fotoğraf konusunda ben de kötüyüm ama blogumda kitap görseli paylaşmak istediğim için iyi kötü bir şeyler çekiyorum :-)

      Sil
  8. İlkay Özgür,
    ben de severek yaptım bu mimi :-)

    YanıtlaSil
  9. Bu mimi sevdim. Kişisel gelişim kitaplarına hala göz deviririm. Distopya okuyacaksam young adult olmamasına çok dikkat ediyorum. Konuları güzel olsa da distopyadan çok romantiğe kayıyorlar ve o havayı vermediğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      yorumunu okuyunca aklıma Kurucunun Kızı serisi geldi. Tam olarak senin dediğin gibiydi. O tarz kitapları distopya değil de romantik kitap olarak okumak lazım :-)

      Sil
  10. Şiir kitapları benim de ilgimi hiç çekmiyor, genel olarak şiir konusunda da çok pimpirikliyimdir zaten :D Okurken ben de yanımda kedi köpek olsun istemem, dediğin gibi dikkatimi dağıtır, onları sevmekten kitap okuyamam. Bebekler de buna dahil aslında :D Mim için çok teşekkür ederim, hemen yapacağım :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      rica ederim canım. Cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...