5 Haziran 2018 Salı

Marissa Meyer-Cinder (Seri #4)

sule uzundere blog kitap yorumları

Neredeyse iki senedir her blogda gördüğüm Ay Günlükleri yazılarına şöyle yazıyordum: “Bu seriyi ben de okumak istiyorum.” Bahar okuma şenliğinde aynı serinin dört kitabını okumamız gerektiği için zamanı geldi dedim ve seriyi bitirdim. Serinin Uzak Yıldızlar hariç beş kitabını bir ayda okudum. Seriyi toplu olarak yorumlamayı düşündüm ama sonra bu kadar çok sevdiğim bir serinin her kitabı ayrı yorumlanmayı hak ediyor diyerek bu fikrimden vazgeçtim. Evet, seriyi çok çok sevdim.

Bu seri klasik masalların geleceğe uyarlanmış hallerinden oluşuyor. Sırasıyla Külkedisi, Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel ve Pamuk Prenses masallarının uyarlamalarını okuyoruz. Bu uyarlamaların hepsi çok başarılı. Kitaplarda en çok sevdiğim özelliklerden biri bu oldu. Yakın zamanda okuduğum Oz faciasından sonra bu adaptasyonlara şapka çıkarıyorum.
cinder and kai
Cinder and Kai
Cinder’de Pamuk Prenses’in uyarlamasını okuyoruz. Bundan fazlasını yazıp da kitabın büyüsünü kaçırmak istemiyorum. Ben kitapla ilgili genel yorumlar yapacağım.

Cinder çok akıcı yazılmış, kısa sürede, hızlıca okunan bir kitap. Okuyamama dönemlerinizde kurtarıcı olabilir.

Kitabın kapağı ve baskı kalitesi çok güzel. Etiket fiyatı 24 lira olsa da başta Okuoku olmak üzere birçok yerde indirimle 10 liraya satılıyor. Bu indirimlerden birini yakalamanızı öneririm.

Seriyi gençler de rahatlıkla okuyabilir. Kız çocuklarına ilham verebilecek karakterler için serinin özellikle genç kızlar tarafından okunması gerektiğini düşünüyorum. Kadınların sürekli aşağılandığı, hakarete uğradığı, kaba ve anlayışsız erkeklerle adına “aşk” denilen saçma sapan ilişkiler yaşadığı günümüz romanlarındansa Ay Günlükleri okumalarının onlara daha iyi örnek olacağını düşünüyorum.
ay günlükleri serisi

Serinin okunma sırası aşağıda yazdığım gibi ama ben bu sıralamayı önermiyorum. Önerimi son kitap yorumumda paylaşacağım.
6. Uzak Yıldızlar (Ara kitap)

Siz seriyi okudunuz mu? Sevdiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Kitap alıntılarımı kitaptan bağımsız ele alındığında insanı etkileyen cümlelerden seçtiğim için serinin ilk iki kitabında altını çizdiğim cümle olmadı ama sonra bakış açımı değiştirdim ve kitapta hoşuma giden diyalogları alıntı diye yazmaya başladım. İlk iki kitaptan sonra bu alıntıları okuyabileceksiniz.

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

19 yorum:

  1. Bende senin gibi "Bı seriyi bende okumak istiyorum" diyorum. 😅 İndirimde denk gelince alacağım mutlaka. 😄 Kalemine sağlık, sevgiyle kal.. 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban,
      özellikle Okuoku'da sürekli indirime giriyor seri. Yakalarsan hepsini tamamlayabilirsin.

      Sil
  2. Bu seriyi severek okumuştum, bence de gençlerin güçlü kadın karakterlerin olduğu kitapları tercih etmesi önemli :)) Uzak Yıldızlar ara kitap olduğu için okumadım ama belki ileride okurum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Uzak Yıldızlar'ı ben de okumadım. Yakın zamanda okumayacağım. Ekibi özlediğim zaman hasret gidermek için okumayı düşünüyorum :-)

      Sil
  3. 40 yaş için de uygun mu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz,
      ben de 31 yaşındayım. ruhu genç olan romantikler için uygun bence :-)

      Sil
  4. Oz nasıl kötü bir kitaptı öyle, bir de Türk okuyucular için yazmış , kakaladılar bize resmen :P

    Bu seriyi çok kişiden duydum. Tam yaz kitabı gibi duruyor. Yeğenimden alır da okurum diye düşünüyordum, dur bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Oz öyle böyle kötü değildi. Zaten bütün yorumları kötüydü ama ben bu kadarını tahmin edememiştim. Zehir zemberek bir yorum yazmayı planlıyorum :-)

      Sil
  5. benim de çok duyduğum merak ettiğim bir seriydi Şule'cim, kapaklar da çok hoş, okumak isterim, paylaştığın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      umarım okur ve seversin Eren. Sevgiler :-)

      Sil
  6. Abla bende aynı senin gibi her gördüğüm yerde 'Bu kitapları okusam mı?' diye düşünüyordum. Senin bu yazını okuduktan sonra kesinlikle almaya karar verdim şu an :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnizamaozgur,
      ben seriyi uzun zaman okumak istedim. Kitapları alınca birkaç ay beklettim. Şimdi iyi ki okumuşum diyorum. Bence sen de seveceksin :-)

      Sil
  7. Çok merak ediyorum seriyi aslında ama henüz edinemedim bile. Yorumlarını dört gözle bekliyor olacağım ablacım :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      bütün kitapların yorumları hazır canım ama okuyucuları bıktırmamak için beş günde bir yayımlayacağım. Bence okumalısın. Seveceğini düşünüyorum :-)

      Sil
  8. Seriyi gençler de okuyabilir ile başlayan paragrafına sonuna kadar katılıyorum.
    Seviyorum bu seriyi daha son kitabını Winter'ı okumamış olsam da indirimde filan yakalamayı bekliyorum.Keşke böyle daha çok kitaplar olsa eğlenceli güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      seri kitapları zaten severdim ama böyle çok beğendiğim bir seri okuyunca daha çok seri kitap okumak istedim. Bundan sonra seri kitaplara öncelik vereceğim.

      Sil
  9. İlkay Özgür,
    seri genellikle iyi yorumlar alıyordu ama ben bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. En sevdiğim serilerden biri oldu :-)

    YanıtlaSil
  10. Ayyyyy beğendiğine o kadar sevindim ki Şule :')) Ay Günlüklerinin kalbimde ayrı bir yeri var resmen. Bir süre sonra karakterler karakter olarak değil de gerçekten tanıdığım kişilermiş gibi gelmeye başlamıştı :))
    Her kitapta hikayeye başka bir masalın, başka bir karakterin giriyor oluşu gerçekten çok hoş değil mi? :'))
    Cinder ayrıca bloga yorumunu yazdığım ilk kitap. Nasıl heyecanlıydım yazarken var ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Hadi ya. Bloguna güzel bir kitapla başlamışsın. İlk yorumlanan kitabın tadı ayrı oluyor :-)

      Valla ben seriyi seveceğimi düşünüyordum zaten ama bu kadar bağlanacağımı tahmin etmemiştim. İkinci kitaptan sonra üç ve dördü kısa sürede okudum. Ne yapacaklar, başlarına ne gelecek, ne olacak diye çok merak ettim. En sevdiğim seriler arasına adını altın harflerle yazdırdı Ay Günlükleri :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...