4 Aralık 2021 Cumartesi

Lisa Kleypas- Wallflowers Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #2)

Lisa Kleypas- Wallflowers Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #2)
Görsel, Kitap Hayatla Güzel bloğundan alınmıştır. 

Herkese merhaba. Yılın başında başlattığım “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” kampanyası kapsamında Lisa Kleypas’ın Wallflowers serisinden kitaplar okudum. Bu seri toplam dört kitaptan oluşuyor:

1. O Yaz

2. Ben Böyleyim

3. Sevgim Sana Ait

4. Nisan Yağmurları

Bu yazıda ilk üç kitabın yorumunu bulacaksınız. Dördüncü kitap elimde olmadığı için okuyamadım. Maalesef Lisa Kleypas’ın çoğu kitabı piyasada bulunmuyor. Epsilon Yayınevi bu sene yazarın yeni bir kitabını çıkardı ama nedense eski kitaplarının yeni baskısını yapmıyor. Kitapları okuyabilmek için ikinci el olarak bulmanız lazım. Ben de birkaç senedir yazarın kitaplarını toplamaya çalışıyordum. Yazarın farklı serileri var. Bir serinin bütün kitaplarını bulmadan okumaya başlamak istemiyordum ama baktım ki bu iş uzun sürecek bir yerden okumaya başladım. Nasıl olsa historicallarda okuma sırası çok önemli değil.

Şimdi her kitap için ayrı ayrı kısaca yorumlarımı ve altını çizdiğim cümleleri yazacağım ama genel olarak ben bu seriyi çok sevdim. Zaten yazarın kalemini seviyorum. Türü sevenler mutlaka okumalı, romantik kitap sevenler de bir şans verebilir. Kitapların +18 olduğu uyarısını yapmalıyım.

Siz bu seriyi okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yazarın kitaplarını sever misiniz? En çok hangisini seversiniz? Historical türünü okur musunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

O Yaz

Bu kitabın yorumunu sevgili Tozlu Hayaller Kütüphanesi’nin bloğunda görmüştüm. Kitap ilgimi çekince okuma listeme ekledim. İnternette yorumları çok iyi olmasa da ben kitabı çok sevdim. Simon’ın aşkına hayran kaldım. Kendisini en güzel seven historical erkeklerinden biri ilan ediyorum.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Teselli olsun diye asla yalan söylemem. Birçok kusurumdan biri de budur.

2. Pişman olacak bir şeyiniz yoksa bu, ilginç olan hiçbir şey yapmadığınızı gösterir.

3. Bana kalırsa gerçeğin bir bölümünü saklamak yalan söylemekler aynı şeydir.

4. Bizim ailede sıradan bir sohbetle kavgayı ayırt etmek her zaman mümkün olmaz.

Ben Böyleyim

Nefretle başlayan aşk hikâyelerini seviyorsanız bu kitap tam size göre. Marcus’a bazen çok kızdım. Özellikle yaptığı bir şey bence affedilmezdi ama sonuçta bu kitaplarda ne olursa olsun çiftimiz mutlu sona ulaşıyor. O yüzden detaylara çok takılmıyorum.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Annabelle gülümsedi. “Ama eğer ben süs bitkilerinin şaperonuysam bazı kurallar koymak zorundayım. İlk başta, eğer yakışıklı genç bir beyefendi tek başınıza, sizinle birlikte bahçede yürümek isterse…”

“Kabul etmemeli miyiz?” diye sordu Daisy.

“Hayır, sadece bana söyleyin ki ben de sizi idare edebileyim. Ve eğer, sizin masum kulaklarınıza uygun olmayan herhangi bir dedikodu kırıntısı duyarsanız…”

“Önemsemeyelim mi?”

“Hayır, her kelimesini dinlemeli ve sonra hemen bana söylemelisiniz.”

2. Dışarıdan dürüst görünenler yalnızken en kötü şeyleri yapanlardır.

3. Bir gün bana, erkeklerin daha hava bile aydınlanmadan dışarı çıkıp o küçük hayvanları öldürmek için çamurlu arazilerde dolaşmaktan ne zevk aldıklarını anlatacaksın.”

“Çünkü doğaya karşı kendimizi sınamayı seviyoruz. Daha önemlisi öğleden öne bize içme fırsatı veriyor.”

Sevgim Sana Ait

Bu kitap serinin en yüksek puanına sahip olanı. Birbirine tamamen zıt karakterde olan iki kişinin aşkını anlatıyor. Özünde iyi olan ama geçmişinde yaşadığı zorluklardan dolayı kötü adam gibi görünen başrolümüz, aşk ve doğru kadın sayesinde iyi adama dönüşür. Gerçek hayatta böyle olmadığını unutarak okursanız büyük keyif alırsınız.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Erdem sadece orta sınıflar içindir tatlım. Alt sınıfların böyle bir lüksü yoktur. Zenginlerin ise değerlendiremeyeceği kadar boş vakti vardır.

2. Yeni bir yola asla sırtını dönmeye çalışma. Seni ne tür maceraların beklediğini asla bilemezsin.

3. İnsanların yanına yaklaşmasını zorlaştıran sendin. Erkeklerin gururu sandığından daha hassastır. Bizler için utangaçlığı soğuklukla, sessizliği ise umursamazlıkla karıştırmak çok kolay. Biraz daha çabalayabilirdin biliyorsun. Kısa bir bakışma… Küçük bir gülümseme… Defne ağacına atlayan keklik gibi üzerine atlamam için bana yeterince cesaret verirdi.

4. Bazen iki farklı insanın ruhundaki çatlaklar onları bir arada tutan menteşelere dönüşebiliyordu.

5. Elini uzatmaya cesaret ettiğin sürece… Sahip olamayacağın çok az şey var.

6. Ölmeyecek, biliyorsun. Sadece iyi insanlar zamansız ölür. Ama St. Vincent gibi herifler başkalarına onlarca yıl eziyet edebilmek için uzun süre yaşarlar.

*Lisa Kleypas, O Yaz, Epsilon Yayınları, Çevirmen: Mine Atafırat, 376 Sayfa.

*Lisa Kleypas, Ben Böyleyim, Epsilon Yayınları, Çevirmen: Yasemin Büte, 373 Sayfa, 1. Baskı, 2011.

*Lisa Kleypas, Sevgim Sana Ait, Epsilon Yayınları, Çevirmen: Kübra Tekneci, 349 Sayfa, 2. Baskı, 2011.

12 yorum:

  1. Historicallara özel bir ilgim yok ama arada rastlarsam okuyorum. Alıntılardan en çok şunu beğendim;

    Bazen iki farklı insanın ruhundaki çatlaklar onları bir arada tutan menteşelere dönüşebiliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix,
      bu alıntı kitabı okuyan herkesin dikkatini çekiyor :-)

      Sil
  2. bu seriyi sanırım okumadım ya da içinden bir ikisini okumuş ve hatırlamıyor olabilirim, ama yazarı biliyorum eskiden daha çok okurdum historical aslında türden bağımsız eskisi kadar çok okuyamamakla ilgili bir sorunum var umarım toparlanırım demeye başlayalı 2 yıl olacak, sağlık olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      sağlık olsun gene okunur Eylem :-)

      Sil
  3. O Yaz'ı okuduğumda sevmediğimi hatırlıyorum. Sebebi de bol sansür ve yazım hatası içermesiydi. Bu ikisi olmasaydı belki daha çok sevilen bir kitap olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      yazım yanlışları historicalların vazgeçilmezi gibi bir şey. Hatasız basılan bir kitap görünce şaşırıyorum artık.

      Sil
  4. Okunası içerikleriniz var emeğinize sağlık sizi takibe aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci dizeler,
      çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz :-)

      Sil
  5. yazarın daha iki kitabını okudum ama kalemini sevince iki serisini de topladım hepsi olması lazım günümüz yazdıkları hariç, aklıma geldi seneye okuyum bu yazarı beğenmene çok sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tozlu hayaller kütüphanesi,
      süpersin. Bende birkaç kitabı eksik. Pdf olarak buldum ama bazıları kitaptan fotoğraf çekip paylaşmış. O şekilde okumak zor olur. Sen okuyunca belki takas yaparız ya da satın alırım senden. Ne dersin?

      Sil
    2. ben ne zaman okuyacağım kim bilir beni beklemek istemezsen,okumak istediğin zaman yazarsın görüşürüz :)

      Sil
    3. tozlu hayaller kütüphanesi,
      çok teşekkür ederim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...