8 Ocak 2023 Pazar

“2022’de Her Ay Mutlaka Bir Tuğla Etkinliği” Sonucum

“2021’de Her Ay Mutlaka Bir Tuğla Etkinliği” Sonucum

Herkese merhaba. Bir süredir burada yoktum çünkü bilgisayarım bozulmuştu. Sorun hâlâ tam olarak çözülmedi. Yazmak istediğim o kadar konu birikti ki bir yerden başlamak istedim. Yıl sonunda yazacağım yazılar da bu seneye kaldı. Önümüzdeki günlerde benim 2022 dökümlerime doyacaksınız.

2021’de şöyle güzel bir etkinliğe katılmıştım. Amacım her ay en az 500 sayfalık bir kitap okumaktı. 2021’de sadece yedi kitap okuyabilmiştim. Aynı amacı bu sene de hedefledim ama bu sene daha da düşük performans göstererek sadece üç kitap okuyabildim.

Okuma hedeflerimi gerçekleştirmek, çok daha fazla kitap okuyabilmek için genellikle ince ya da kolay okunan kitaplara yöneliyorum. Kaliteli, kalın kitaplar, klasikler evde yıllarca okunmayı bekliyor. Bunu biraz da olsa kırabilmek için bu etkinliğe bu sene de devam edeceğim. Umarım en az on iki kitabı okumayı başarabilirim artık.

Okuma listelerine uyma konusunda iyi olmadığım için liste paylaşmıyorum. Yıl sonunda neler okuduğumu paylaşacağım.

Bu sene okuduğum tuğla kitaplar:

1. JOJO MOYES-ARDINDA BIRAKTIĞIN KADIN

2. AYŞEGÜL ÇİÇEKOĞLU-BENİM HAYATIM

3. AHMET ÜMİT-KAYIP TANRILAR ÜLKESİ

Bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Merak ettikleriniz? Kalın kitaplar gözünüzü korkutur mu? Kalın kitapları mı ince kitapları mı daha çok seversiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

23 yorum:

  1. Ben de bugun dusunmustum Şule hanim nerelerde diye. Bu tuğla etkinligi cok hos ilk duydugumda cok gulmustum tugla benzetmesine. Ahmet umitin kitabini okumusum bu listeden sadece. Ben ise gecen sene 8 tane tugla okumusum. 2 tane ahmet umitten, 2 tane Robert heinleindan bir de Neil Olsondan 1 olmak uzere toplam 5 roman. Cengiz ozakincinin dil ve din kitabi, dunya tarihine yon verenler, dunyanin yesil tarihi, doga ve iktidar gibi fikir kitaplari okumusum tugla olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz,
      maşallah. Çok iyi okumuşsun. benim için 2022 tam bir hayal kırıklığıydı ama 2023'ten ümitliyim :-)

      Sil
  2. Bilgisayara geçmiş olsunlar diliyorum :) Üç yıldır bir hedefin üstünde okumaya çabalamak kendi başına bir başarı aslında, tebrik ederim :) Umarım 2023 sizi mutlu eder okunan tuğla kitaplarıyla. Bu kitaplar arasında okuduğum yok ama kalın kitaplar gözümü korkutmuyor, aksine daha mutlu ediyor genelde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      ben de senin gibi hissederim umarım. 2023'ten daha umutluyum :-)

      Sil
  3. Hoşgeldin, yazılarını özledik. :) Benim elimde de kalın kitap çok birikti, ara ara okuyayım. Gerçi Yüzüklerin Efendisi'nden sonra her şey gözüme daha ince görünmeye başladı. 😀 Gözüm korkmuyor kalın kitaplardan ama bir başlayınca uzun süre blogda kitap paylaşımı yapamıyorum, sabırsızlanıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      sen Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş insansın. Bundan sonra hiçbir kitap senin gözünü korkutmamalı :-)

      Sil
  4. Ben bu etkinliğe katılmamıştım ama hobi olarak bakacağım var mı kaç tane var 500 sayfa üstü okuduğum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      senin bayağı çıkar. Aylık okumalarında kalın kitaplar gördüğümü hatırlıyorum.

      Sil
  5. Tuğla kitap etkinliği çok iyiymiş, tuğla kitap söz konusu olunca ben hep yan çiziyorum çünkü:)) keyifli okumalar Şule'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      maalesef ben de öyle Eren. bu sene en azından ayda bir kalın kitap bitirmeye çalışacağım. Evdeki kalın kitaplar yıllardır boynu bükük duruyor.

      Sil
  6. Bilgisayar düzelir umarım, ben daha çok sevdiğim yazarları okuyorum o yüzden az ise sayfa sayısı üzüyor beni 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      bilgisayarım maalesef gidici gibi :-( Evet, böyle insanlar da var. Sevdiği yazarların kalın kitaplarını okumaktan keyif alıyorlar. Kısa kitaplar onlara yetmiyor. bir ara ben de bu ruh haline girerim umarım.

      Sil
  7. İlkay,
    benim de. Amacım bu sene onları biraz azaltmak.

    YanıtlaSil
  8. yaaa ama niye bozuldu ya, tam yazılacak zamanlarında :( umarım yapılır en yakın zamanda canım, tuğla eskiden hiç gözümü korkutmazdı fakat konsantre olmak sorun benim için son 3 yıldır biliyorsun, bu yüzden hep kısa kısa okuyorum, fakat istiyorum eski odaklanmalarıma dönebilmeyi, haydi inlş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      maalesef Eylem, dediğin gibi en çok ve en rahat yazacağım dönemde bozuldu bilgisayarım. Şimdi eşimin bilgisayarına ne kadar ulaşabilirsem o kadar burada olacağım. Kendisi bilgisayarından pek ayrılmıyor ne yazık ki :-)

      Sil
  9. Güzel bir fikir. Her ay olmasa da iki ayda bir şeklinde yapabilirim belki ben de. Bu arada BCP 2023 etkinliğinin duyurusunu yaptık. Bu yıl da katılacaksan mutlaka haber ver. :)
    https://okurixx.blogspot.com/2023/01/bloglar-canlandrma-projesi-2023.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix,
      katılmayı çok istiyorum ama henüz yazını okuyup yorum yazamadım. Bilgisayarım bozuldu. Birikmiş yazıları yavaş yavaş okuyorum. Zaman buldukça bloğuma yazmaya da çalışacağım.

      Sil
  10. Ben de yeni bir bloggerım. Blogumda deneme yazılarımı ve öykülerimi paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. myvslr-Kişisel Blog,
      merhaba. Uygun olduğum bir zamanda mutlaka uğrayacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Merhabalar :) Ben de yeni bir bloggerım. Blogumda deneme yazılarımı ve öykülerimi paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. myvslr-Kişisel Blog,
      bloğunuz hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz :-)

      Sil
  12. üç kitabı da daha önce okumamıştım. Eskiden özellikle kalın kitaplar okumaktan hoşlanırdım. Ama artık kısa kitaplar daha çok ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma Nil,
      sanırım hepimiz aynı durumdayız. Dikkat süremiz iyice azaldı. Okuduğumuz kitap hemen bitsin, yenisine geçelim istiyoruz.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...