8 Haziran 2018 Cuma

Marissa Meyer-Scarlet (Seri #5)

Ay Günlükleri serisi

Ay Günlükleri serisinin ikinci kitabı Scarlet’te Kırmızı Başlıklı Kız’ı okuyoruz. Ben bu seriye başlamadan önce her kitapta farklı karakterleri okuyacağımızı, serinin sonunda hepsinin hikâyesinin birleşeceğini sanıyordum, öyle değilmiş. Kitap, ilk kitap Cinder’ın kaldığı yerden başlıyor. İlk kitaptaki karakterler aynen bu kitapta da var. Onlara ek olarak yeni karakterlerle tanışıyoruz. Bu yüzden Ay Günlükleri serini sıralamasına göre okumak gerekiyor.

Cinder’i sevmiştim ama ben seriye Scarlet’le bağlandım diyebilirim. Scarlet’i okuduktan sonra ara vermeden hepsini okumak istedim. Scarlet-Wolf seride favori çiftim oldu.
Ay Günlükleri serisi
Scarlet and Wolf
Ben bu seriyi özellikle genç kızların okuması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef günümüzde kitaplarda güçlü kadın karakterlere pek rastlamıyoruz. Ay Günlükleri çerez diye tabir ettiğimiz kitap sınıfına girse de sırf kadın karakterleri için bence saygıyı hak ediyor. Kitaptan sadece bir anı anlatacağım, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Kitabın bir bölümünde kahramanlarımız çok zor durumda kalıyor. Buradan nasıl kurtulacaklar diye düşünürken aklıma gelen fikirler hep erkek karakterlerin bir şey yapacağı, kızları kurtaracağı yönünde oluyor çünkü okuduğum kitaplarda, izlediğim film ve dizilerde çoğunlukla böyle oluyor ancak bu seride işler öyle yürümüyor. Kızlar başlarının çaresine bakıyor, hatta yeri geliyor erkekleri kurtarıyor 😊 Ve ben bu sahneleri okuduğum için çok mutlu oluyorum.

Serinin kapaklarını çok beğeniyorum ancak Scarlet’in kapağı maalesef kitaba uyumlu olmamış. Kırmızı Başlıklı Kız’ı uyarlıyorsan kapağa böyle bir kız koymalısın. Seriyi okumayanlar Levana kitabının Kırmızı Başlıklı Kız’ı anlattığını sanıyorlar çünkü Levana’nın kapağında kırmızı pelerinli biri var. 

Ay Günlükleri serisi

Serinin okunma sırası aşağıda yazdığım gibi ama ben bu sıralamayı önermiyorum. Önerimi son kitap yorumumda paylaşacağım.
6.Uzak Yıldızlar (Ara kitap)

Siz seriyi okudunuz mu? Sevdiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Kitap alıntılarımı kitaptan bağımsız ele alındığında insanı etkileyen cümlelerden seçtiğim için serinin ilk iki kitabında altını çizdiğim cümle olmadı ama sonra bakış açımı değiştirdim ve kitapta hoşuma giden diyalogları alıntı diye yazmaya başladım. İlk iki kitaptan sonra bu alıntıları okuyabileceksiniz.

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

8 yorum:

  1. Okumadım. Ama çok meraklandım.🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma nur,
      Ben çok beğendim ve herkese öneriyorum :-)

      Sil
  2. Seri hakkında çok güzel yorumlar duyduğum için ilk 2 kitabını almıştım. Severek okuyacağımı düşündüğüm içinde seriyi tamamlamadan okumaya başlamak istemiyordum ama daha fazla dayanamayıp yakın zamanda okuyacağım sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem Araz,
      ben seriye elimde bütün kitapları varken başladım. Tam yaz aylarında okunacak kitaplar. Bence bir an önce başlamalısın :-)

      Sil
  3. Merak edilen eserlerden... Ama elde okunacak kitap çok fazla :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      sen okunacaklar listene al, illaki bir gün okursun :-)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      ben seriyi okumadan önce de seveceğimi biliyordum ama bu kadar seveceğimi tahmin etmemiştim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...