26 Ağustos 2018 Pazar

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer Seri Yorumu

kerstin gier

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer bir ara bloglarda en çok gördüğüm serilerden biriydi. O zamanlar aldığı güzel yorumlarla ilgimi çekmişti. İnternette bütün seriyi uygun bir fiyata yakalayınca aldım ve kısa sürede okudum.

A.T.Z.İ.G. bir üçleme. Sırasıyla Yakut Kırmızı, Safir Mavi ve Zümrüt Yeşil kitaplarından oluşuyor. Bin küsur sayfada iki haftalık bir süreç anlatılıyor (Hatta ilk kitap üç günde geçiyor). Karakterlerin çokluğu ve Alman olmaları sebebiyle isimlerinin okunuşunun zorluğu gibi nedenlerden dolayı ben seriyi fazla ara vermeden arka arkaya okumanızı önereceğim. Zaten o kadar akıcı ve eğlenceli ki elinizden bırakamayacaksınız.

Gideon âşık olunan erkek karakterler listeme hızlı bir giriş yaptı. 16 yaşında olmasını lütfen görmezden gelin J

Leslie ise kendime kitaplardan en yakın arkadaş seçecek olsaydım ilk tercihlerimden olurdu. Baş kadın karakterin gölgesinde kalmayan, kendine özel yardımcı karakterleri seviyorum.

Pegasus Yayınları biz okuyucular tarafından sık sık kitaplarının pahalılığı yüzünden eleştiriliyor ama bu seri için aldıkları her kuruşu hak ettiklerini düşünüyorum. Üç kitabın da kapağı, baskı kalitesi, kağıt kalitesi, kutusu mükemmel. Arşivlik, uzun yıllar kütüphanede saklamalık.

A.T.Z.İ.G. serisi tam “Kendini İyi Hisset” tarzında. Sadece gençlere değil her yaştan insana hitap ediyor bence. Hayata biraz ara vermek ve eğlenmek isterseniz ilk tercihiniz olsun.

Serinin üç kitabı 2013,2014 ve 2016 yapımı olmak üzere üç filme çekilmiş. IMDB puanları 5.8-6.5 arasında. Buradan çok başarılı uyarlamalar olmadığını anlayabiliriz. Ben kitabın, kafamın içindeki güzel halini bozmak istemediğimden filmleri izlemeyeceğim. Sizlere tavsiyem seriyi okumanız ama eğer okumayı düşünmüyorsanız filmlerine şans verebilirsiniz.

Siz bu seriyi okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yayınlarda görüşmek üzere.
kerstin gier
Kız ve erkeğin her kapakta biraz daha yakınlaşmasına bayıldım. 

(SAFİR MAVİ) ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Ölülerden korkmam. Canlıların tersine hiçbir şey yapamazlar.
2. Tesadüflere inananlar kaderin gücünü anlamamış olanlardır.
3. Başkasına cennet, bana cehennem olacaksa neyleyeyim cazibeyi?
4. “Kibirli kişi kendine fazla değer biçer.” Aristoteles
5. Bilindiği gibi umut en son ölen şeydi.

(ZÜMRÜT YEŞİL) ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Geç olması, hiç olmamasından iyidir.
2. Bu kadarını Leslie’ye borçluydum. Sonuçta o, beni Eğer’ler ve Ama’lar olmadan destekleyen tek kişiydi.
3. “Dost kalalım.” Bu söz gerçekten de son noktayı koymuştu. Bu sözün söylendiği her seferinde, dünyanın bir yerlerinde mutlaka bir peri ölüyordur.
4. Tekrar düşünebildiğimde, kahve içmek yerine kahveyi damardan vermenin belki de iyi bir alternatif olup olmayacağını merak ettim.
5. “Zaman durdurulamaz ama aşk için bazen durduğu olur.” Pearl S. Buck
6. Bilgi sahibi olan gücün de sahibi olur.
7. Kızlar neden onlara kötü davranan erkeklere bayılıyor? İyi çocuklar ilgilerini çekmiyor anlaşılan. İnsan bazen bu yüzden kızlara olan saygısını korumakta zorlanıyor.
8. Korkaklar bin kez
Cesurlar bir kez ölür
Şimdiye kadar duyup da
En çok şaşırdığım ise
Kaderlerin en büyüğü olan ölüm
Kapılarını çaldığında
İnsanların bundan korkmalarıdır.                          (William Shakespeare)


6 yorum:

  1. En minnoş serinin yorumu gelmiş :)) Dediklerine harfiyen katılıyorum, okuduğum süre boyunca mutluluk kaynağıydı benim için ATZİG :))) Gerçi bitince düşülen boşluk pek hoş değil ama olsun :))

    İlk filmi izlemiştim ve gerçekten de pek kaliteli bir yapım değildi. Üstelik kurguyu da değiştirmişlerdi bayağı diye hatırlıyorum. Ama Gideon'u hoş bir çocuk oynuyordu, onun için diğer filmlere devam edilebilir :D

    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      evet, filmlerinin yorumuna bakınca kitaptan farklı birçok şey yaptıklarını okudum. En iyisi ben Gideon'u oynayan oyuncuyu takibe alıp başka filmlerde izleyeyim :-)

      Sil
  2. İlk kitabını okumuş çok tatlı bulmuştum ama devamını getiremedim tercihimi filmlerden yana kullanayım okunacak çok kitabım var şuan için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      kitapları ben çok kısa sürede okumuştum ama yine de sen bilirsin :-)

      Sil
  3. ben filmini izlemiştim ama pek sarmamıştı, kitabı daha çok hoşuma gidebilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      filmleri pek iyi değilmiş. Kitapları eğlenceli, romantik, gençlik kitapları. Ben severek okumuştum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...