22 Aralık 2020 Salı

2020 Yıl Sonu Raporu (Mimlendim #42)

2020 Yıl Sonu Raporu (Mimlendim #42)

    Sevgili Belle’nin Kütüphanesi beni güzel bir mime davet etmiş. Onun cevaplarını buradan okuyabilirsiniz. Dokuz aydır mim yazmamışım bloğuma. Bu fırsatı kaçırmak istemedim. Bu yüzden hemen başlıyorum.

1) 2020 senin açından nasıl geçti?

Tek kelimeyle kötü geçti. Bu seneye güzel geçti diyen çıkar mı bilmiyorum. Düşününce işimi kaybetmedim, maaşımı almaya devam ettim, evden çalıştım, ben ve ailem virüse yakalanmadık, çok şükür sağlıklıyız. Bu şartlara sahip olmayan çok kişi var biliyorum. Onları düşünüp halime şükrediyorum ama yine de bir senemi boşa kaybetmiş gibi hissediyorum. Umarım bir an önce aşı çalışmaları sonuç verir de hayatımız virüsten daha fazla etkilenmez.

2)Yıl boyunca yapmayı en çok özlediğin şey nedir?

Arkadaşlarımla, akrabalarımla görüşmek, gezmek, bir kafede kahve içmek ya da lokantada yemek yemek, rahat rahat alışveriş merkezi gezmek, farklı yerlere gitmek… Hepsini çok özledim.

3) Biraz da olumlu yönden bakalım. 2020'de güzel geçtiğine inandığın veya  2020 şu yönden uğurlu geldi dediğin bir durumla karşılaştın mı?

Kiradan kurtulup kendi evimize taşındık. Bu uzun zamandır hayal ettiğimiz bir şeydi. Gerçi altı sene kredi ödeyeceğiz ama olsun😄 İnsanın kendi evinde oturması bambaşka. Allah herkese nasip etsin.

Kızım büyüdü, büyüyor. Büyüdükçe davranışları ve ilişkimiz değişiyor. İlk başlardaki acemiliğimi attığım için mutluyum.

Bunlar dışında yazabileceğim olumlu bir şey gelmedi aklıma 😕

4) Karantina süresinde veya bulabildiğin boş vakitlerde kendine zaman ayırabildin mi? Ayırdıysan neler yaptın? (Örneğin yeni bir hobi edinme, önceki alışkanlıklara daha çok vakit ayırabilme vb.)

Kendime istediğim kadar zaman ayıramadım. Zaman buldukça kitap, dizi, film üçgeninde dolaştım. Bloğumda istediğim kadar aktif olamadım. Yılın son ayında bunu telafi etmeye çalışıyorum.

Benim öyle ilginç, farklı bir hobim yok. Dediğim şeylerle uğraşıyorum hep. İleride kızım büyüyünce buna bir de yapboz yapmak eklerim o kadar.

5) Son olarak 2021 yılından beklediklerin neler?

Valla benim en sevdiğim şey yıl sonunda yeni yıl için hedef belirlemek, karar almak, şunları şunları yapacağım demekti. Tabii çoğunu yapamazdım ama o planlama aşaması çok hoşuma giderdi. 2020 bunu da elimden aldı. Gördüm ki hayat sen plan yaparken başına gelen şeyler artık günü kurtarmaya bakıyorum. Virüs bitsin, hayatımız normale dönsün, okullar açılsın, başka bir şey istemiyorum şimdilik.

Sevgili Belle’ye bu güzel mim için teşekkür ediyorum.  Bu aralar bloglarda bir durgunluk var. Hadi bu durgunluğu bu güzel mimle bitirelim. Bu yazıyı okuyan ve yazmak isteyen herkesi davet ediyorum. Yorumlarda yazınızı paylaşırsanız mutlaka okurum. Ben özel olarak 

Handan, 

Austenzede, 

İçimdeki Yaz, 

Farklı Diyarlara Yolculuk, 

Işın Onur, 

Fightiingg’i davet ediyorum.

Yeni yazılarda görüşmek üzere.


33 yorum:

  1. Ben de çok özledim rahatça dışarı çıkabilmeyi. Umarım yeni yılda her şey düzelir. Keyifli bir mim olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      teşekkürler. Ben seneye yazın normale dönebileceğimizi düşünerek dayanıyorum. O zamana kadar olumlu bir değişim olmazsa ne yaparım bilmiyorum :-(

      Sil
  2. 2020 benim için çok iyi geçmedi, güzel diyebileceğim günler oldu. Annemi kaybettim ve kötü günler geçirdim. 2021 için çok umutluyum ve güzel, mutlu geçeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      bu yorumdan sonra benim yazdıklarım çok anlamsız kaldı. Başın sağ olsun. Umarım 2021 çok daha güzel bir yıl olur.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim, umarım hepimiz için sağlık dolu güzel bir yıl olur :)

      Sil
  3. merhaba çok güzel röportaj iyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
  4. Yeni evin hayırlı olsun Şulecim, sağlıklı, huzurlu günler geçir evinde ♥

    Corona evet planlarımızı alıp gelecek kaygısı ekledi galiba her birimize. Geçecek inşallah bugünlerde, umudumu kaybetmemeye çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      çok teşekkür ederim Şebnem :-) Ben de seneye yazın normale dönebileceğimizi düşünerek dayanıyorum. O zamana kadar olumlu bir değişim olmazsa ne yaparım bilmiyorum :-(

      Sil
  5. Evet bu yıl bizden plan yapmayı aldı gerçekten de. Artık önümüzü göremiyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://adadenizi.blogspot.com/,
      bu yüzden belki de hayatımda ilk kez hiçbir plan yapmadan gireceğim yeni yıla.

      Sil
  6. Ah bu 2020 çok şey aldı bizden ne yazık ki...Rabbim güzel günler görmeyi nasip etsin inşallah...sağlıkla..emeğine sağlık canım benim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım,
      maalesef. Plan yapma, hedef belirleme keyfi de bunlardan biri.

      Sil
  7. aaa çok hayırlı olsun, güle güle oturun, biz de kendi evimizi aldık bu sene. allah ödeme kolaylığı versin hepimize :) ben de bloglamayı o kadar özledim ki, kız 10 gün kadar babannede kalacak. yılın son günlerinde böööyle kendimle başbaşa kalınca ne yapacığımı şaşırdım ve kendimi burada buldum :) ben de yapacağım bu mimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren,
      teşekkürler canım. Siz de güle güle oturun. İnşallah sağlık sorunları yüzünden kalmıyordur babaannesinde. Gezmek amaçlıysa çok güzel. Benim kız ne zaman yatıda kalmaya başlar acaba? Ben o zaman hiç sıkılmam gibime geliyor :-)

      Sil
  8. Kendi evinin sahibi olmak gibisi yok 😍 Biz de o konuda çok şanslıydık, ben 2-3 yaşlarımdayken kendi evimize sahip olmuştuk. Yalnız şu günlerde taşınsak daha mutlu olurum, malum eli kulağında İstanbul depremi var 😓

    Kızınla olan ilişkinin de güzel geçmesine sevindim😊 bebekler candır 😍 2021 hepimize uğurlu gelsin. Mimi yaptığın için teşekkürler. Yapacak arkadaşların yazılarını görmeye can atıyorum.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      ben 8.sınıfa geçtiğimde ailem ev yaptırmıştı. Evlendim, kızım iki yaşındayken evimiz oldu. Allah herkese nasip etsin.

      Adana depremini çocukken yaşamıştım. Ara ara hafif sallanıyoruz, o bile insanı çok geriyor. İnşallah en hafif şekilde atlatılır. Olmaz diyemiyorum uzmanlar kesin olacağını söylüyor :-(

      Sil
  9. İnsanlık olarak 2020'nin felaket bir yıl olduğu konusunda hemfikirizdir bence de :D Yine de insan korkuyor laf demeye beterin beteri yaşanır diye :D Allahım tez zamanda bizi o eski sağlıklı, güzel günlerimize geri döndürsün inşallah.

    Eviniz hayırlı olsun, ailecek güzel günlerde oturun inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      Amin canım. Teşekkürler. Dediğin gibi insan gelen yılın giden yılı aratmasından korkuyor. İnşallah 2021 eski güzel zamanlarımıza dönebildiğimiz bir yıl olur.

      Sil
  10. hepimiz aynı şeyleri özlemişizdir bu yıl kötüydü cidden. hep eve kapandık kuzenimgile bile gitmedik ona rağmen babamım işyerinden covid geldi ve ondan sonra sağlığım bozuldu. ama buna da şükür. mimi vakit bulunca yapmak isterim ilk yardım ödevim zamanımı alıyor o bitince başkası başlar ama araya sıkıştıracağım mimi :)
    beni davet ettiğin için teşekkürlerr =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      rica ederim. Cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  11. Kendimden beklemediğim bir hızla yazdım mimi :D Tam olarak şurada https://konusmayageldim.blogspot.com/2020/12/2020-yl-sonu-raporu-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      Süper. Bu hızı ben de beklemiyordum :-) Kaydediyorum canım, uygun bir anımda okuyup yorum yazacağım.

      Sil
  12. Çok güzeldiii, ellerine sağlık^^ Umarım virüs tez zamanda hayırlısıyla biter gider eski düzenimize devam ederiz. :) Mim için teşekkürler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Ercan,
      herkesin 2021'den en büyük isteği virüsü bitirmesi. Milyarlar tek yürek oldu :-)

      Sil
  13. Umarım şu kötü zamanları arkamızda bırakabileceğimiz günler de gelir.Yeni yılın herkese sağlık huzur mutluluk getirmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      ben de öyle umuyorum. 2020'den sonra hepimiz güzel bir yıl hak ettik gerçekten.

      Sil
  14. İlkay,
    umarım canım. Sana da şimdiden mutlu yıllar. Ben tam 31 Aralık günü geçen seneki hedeflerimi değerlendiren bir yazı yazacağım. Tabii ki çoğunu gerçekleştiremedim. Buna biraz virüs biraz da benim tembelliğim sebep oldu. Orada daha detaylı konuşuruz :-)

    YanıtlaSil
  15. CAnım Şule, evinizde güle güle keyifle oturun, ödenir o kendine dert etme sakın, tecrübeyle sabit eskiden bir evim olsun diye isterdim ben de, neden böyle bilmem evi olunca da gezmeye merak salıyor insan demek keramet evde değil. Neyse plan konusunda gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ben de, biliyorsun zaten, belki de bir adım sonramızı görememek itiyor bu karamsarlığa hiçbir işe elim gitmiyor sanki, özellikle keyif aldığım her şeyin tadı kaçtı, ama yapacak ta bir şey yok hayat devam ediyor... yavrunu öp yerime, sağlıkla nice senelere inş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      teşekkürler Eylemcim. Dediğin gibi birçok şeyin eski tadı yok ama bir şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Yoksa benim sonum depresyon :-( Umarım yeni yıl hepimiz için daha güzel geçer.

      Sil
  16. Şule abla ok sağ ol beni de davet ettiğin için. senden önce İlkay beni davet etmişti sonra sen de ettin hatta girip sana yorum yaptım. ama sonra ilk davet edildiğim mime bakıyım dedim vaktim de azdı hemen İlkay'ınkine bakıp yaptım. senin davet ettiğinin de aynı mim olduğunu unutmuşum tamamen :( senin de davet ettiğini ekledim sonradan yazıma, çok teşekkür ederim. bu aralar kafam bayağı dolu mazur görürsün inşallah.

    YanıtlaSil
  17. Farklı Diyarlar,
    tabii canım ne demek. Olur öyle şeyler. Davetime karşılık verdiğin için teşekkürler. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...