15 Nisan 2022 Cuma

30 Mutlu Gün #2. - #15. Günler

Herkese merhaba. Şuraya bir kendi başlattığı etkinliği savsaklayan Şule çizelim 😅

30 Mutlu Gün’ün detaylarını burada yazmıştım. Bu etkinliği uzun zamandır yapmak istiyordum ve çok heyecanlıydım ama başlamak için o kadar kötü bir zaman seçmişim ki, ya da tam doğru zamanda başlatmışım, bakış açınıza göre değişir. Nisan benim için çok kötü başladı, çok kötü devam etti, şimdi biraz biraz düzelmeye başladı. En azından gelecekte umut görünüyor. Bu yüzden içimden bilgisayarı açıp yazmak gelmedi ama telefonuma her gün için kısa kısa notlar aldım. Şimdi onları yazma zamanı. Bütün olumsuzlukları geride bırakıyoruz ve mutlu anlara odaklanıyoruz.

2 Nisan Cumartesi: Bugün annemlerde yemeğe davetliydik. Kardeşim ve eşi de geldi. Bütün aile bir arada çok güzel bir yemek yedik. Hem yemek hem de ailemle beraber olmak bana çok iyi geldi.

30 Mutlu Gün #2. - #15. Günler
3 Nisan Pazar: Eşim de ben de bir şeyler izlemeyi çok severiz ama beraber çok az şey izleyebiliyoruz. Çocuk olduktan sonra uzun süre yalnız kalamıyoruz, kaldığımızda da ya işlerimiz oluyor ya da başka uğraşlarımız oluyor. Uzun zaman sonra denk getirdik ve eşimin önerisi ile Airplane filmini izledik. Bayağı eski bir film. Klasik bir komedi filmi. Espri anlayışı pek benlik değil ama birkaç yerde kahkaha atmadan duramadım. Özellikle İngilizce bilenler filmi daha çok sevecektir çünkü sürekli kelime oyunları yapılıyor. Tavsiye ederim.

4 Nisan Pazartesi: Okulda okuma saatlerimiz var. Ben kalabalık ve sesli ortamda okuduğumu anlamakta zorlandığım için genelde basit dilli, çerezlik kitaplar tercih ediyorum. Bugün öğrencilerimle biraz sohbet ettik. Meğer benim okuduğum kitaplar çok ilgilerini çekiyormuş. “Hocam siz ne kadar ilginç kitaplar okuyorsunuz? Böyle kitapları nereden buluyorsunuz? Sizi tanıdığım günden beri kitap okuyorsunuz. Hâlâ bıkmadınız mı?” gibi sorular sordular J Tabii klasik olarak toplam kaç kitap okuduğum sorusu da geldi. “1000’den fazla okudum.” deyince de şok oldular. J

30 Mutlu Gün #2. - #15. Günler

5 Nisan Salı: Bugün hayatımda ilk defa suşi ve kalamar yedim. Okuldan iki arkadaşımla beraber kafeye gittik ve onların önerisiyle iki farklı suşi denedim. İkisi de çok hoşuma gitti. Zaten ben balık yemeyi çok severim, suşiye bayıldım. Şimdi ben iki arkadaşımı aynı yere götürüp öğrendiklerimi onlara göstermek ve onları suşi ile tanıştırmak istiyorum J

6 Nisan Çarşamba: Bugün benim boş günüm. Okula gitmedim. Evi temizledim, işlerimi hallettim. Eskiden boş günümde de evde çalışıyorum diye şikâyet ederdim ama artık öyle düşünmüyorum. Temiz ve toplu ev beni mutlu ediyor. Bütün yorgunluğuma değiyor. Pis ve dağınık evin beni daha mutsuz ettiğini fark ettiğimden beri ev işlerini terapi gibi görmeye başladım.

7 Nisan Perşembe: Bugün kızımın dil gelişimi yaşının gerisinde diye bir doktorla görüştük. Çok olumlu geçti. Doktorun önerilerini dikkate aldık ve hemen harekete geçtik.  Bir haftada bile gözle görülür değişimler oldu. Umuyorum en kısa sürede olması gereken seviyeye gelecek.

8 Nisan Cuma: Bugün okullar bir haftalık ara tatile girdi. Tatiller beni her zaman mutlu eder. Üstelik bugün eltimlere ziyarete gittik. Kızım, kuzeniyle beraber resim yaptı ve kuşlarıyla oynadı. Özellikle küçük kuş onu çok mutlu etti. Kızımın hayvanları sevdiğini görmek beni sevindiriyor.

9 Nisan Cumartesi: Bugün kızımın doğum günü. 3 yaşını bitirdi, 4’ten gün almaya başladı. Dayısı ve yengesi kızıma üç hediye birden getirdiler. Hepsini çok sevdi. Onun saatlerce yeni oyuncaklarıyla oynaması beni mutlu etti.

10 Nisan Pazar: Ailecek yapılan güzel ve uzun bir kahvaltı bugünün mutluluk sebebiydi. Yanında da mis gibi çay.

11 Nisan Pazartesi: Bugün uzun zamandır düşündüğümüz bir olay için harekete geçtik. Doktorunun da önerisiyle kızımı bir kreşe vermeye karar verdik. Bugün görüşmeleri yaptık. Yarın kreşte ilk günü olacak. Her şey çok güzel olacak inşallah.

12 Nisan Salı: Bugün Zeynep’in kreşte ilk günü. Sadece 1,5 saat kaldı. Başlarda biraz ağlamış ama parka indirilince susmuş ve eğlenmiş J Alışıncaya kadar ağlaması çok normal. Ben de okulda çalıştığım için çocukların okula alışma süreçlerini biliyorum. Bir iki hafta sonra gülerek gideceği günler de gelecek umuyorum.

30 Mutlu Gün #2. - #15. Günler
13 Nisan Çarşamba: Bugün Zeynep’in doğum gününü gecikmeli olarak kutladık. Kuzeni üniversiteyi şehir dışında okuduğu için onun gelmesini bekledik. Bütün aile bir arada kutlama yaptık. Doğum günü için yaptırdığımız pasta da mükemmeldi. Dış görünüşüne bayıldık, içi de çok lezzetliydi.

14 Nisan Perşembe: Bugün Zeynep kreşte üç saat kaldı. Dünkü kutlama dağınıklığını toplasam mı dedim ama sonra vazgeçtim. Bloğuma ayırdım bu üç saati ve bir haftalık yazı stokladım. Uzun zamandır bunu yapamıyordum. İnsanın kendine zaman ayırabilmesi çok güzel J

15 Nisan Cuma: Bugün kardeşimle beraber kuzenimi ziyarete gittik. Dayım da oradaydı. Kısa süre oturmamıza rağmen oradan keyifle ayrıldık. Ara sıra akraba görüşmelerine vakit ayırmak gerekiyor yoksa birbirinizden iyice kopuyorsunuz.

Etkinliğe katılmak için hâlâ geç değil. Bu hafta aramıza katılan arkadaşlar oldu. Siz de bu yazıyı gördüğünüz andan itibaren yazmaya başlayabilirsiniz.

Mutlu günlerde görüşmek üzere J

19 yorum:

  1. Olumsuzlukların yerini olumlu olayların alması çok güzel. Nice mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      ben bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum yoksa olumsuzluklar hiç bitmiyor maalesef :-)

      Sil
  2. haftalık ajanda okuyormuş gibi hissettim çok iyiydi eline sağlık böyle haftalık da iyi olmuş günlük yerine :) zeynep defne'nin yeni yaşı da kutlu olsun hep mutlu olsun :D **

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tozlu hayaller kütüphanesi,
      çok teşekkür ederim canım. Yazıyı yazarken ben de bütün haftayı tekrar yaşadım :-)

      Sil
  3. Üç yaşında mı oldu şeker,zaman ne çabuk akıyor :) Nice harika yılları olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      teşekkürler Handan. Maşallah büyüdü :-)

      Sil
  4. Şule’cim senin mutluluklarını okumak beni de mutlu etti, harika bir etkinlik gerçekten:) bu arada Zeynep ‘cike ailesiyle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu nice güzel yıllar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      çok teşekkür ederim canım benim. Sağ olasın :-)

      Sil
  5. Dolu dolu bir hafta olmuş. :) Zeynep'in yeni yaşını kutlar ve kreşe bir an önce gülerek gideceği günlerin gelmesini yürekten temenni ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      çok teşekkür ederim. Bir iki haftaya o seviyeye gelmeyi umuyoruz :-)

      Sil
  6. bu ara o kadar çok olumsuz olay yaşıyorum ki üst üste yağıyor sanki :( sanırım biran önce bu etkinliğe başlayıp biraz olumlu olayları üzerime çekmem gerek :( bu arada kızının yaşı kutlu olsun nice güzel yaşları olsun inşallah :) çocuklar kreşe zor alışıyor ama gerçekten artık gülerek vedalaşıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      çok teşekkür ederim. Etkinliği ben düzenledim ama o kadar kötü bir zamanımda yapmaya karar vermişim ki, keşke hep olumsuz olayları yazsaymışız dedim. O zaman sayfalarca yazabilirdim. Olumlu kalmaya çalışıyorum ama hayat pek yardımcı olmuyor. Yine de gülmeye çalışıyoruz.

      Sen de denemelisin. Arkadaşların yazdıklarını okumak bile insanı mutlu ediyor.

      Sil
  7. suşi çok severim yaa, özellikle california roll :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      valla benim siparişi arkadaşlar verdi. İsimleri neyde bilmiyorum. Bir daha gittiğimde farklı lezzetler deneyeceğim :-)

      Sil
  8. Ne güzel bir yazı olmuş, tebessümle okudum :) Zeynep'in doğum günü kutlu olsun, umarım ailecek hep birlikte daha nice sağlıklı ve mutlu doğum günleri kutlarsınız. Pastası da çok güzel, canım çekti :)) Kreş için de hayırlı olsun, umarım onun için harika bir tecrübe olur. Dil gelişimi konusunda kısa sürede ilerleme kaydetmesine de çok sevindim.

    Öğrencilerinizle kitap sohbetleriniz de çok hoşuma gitti :) Ben de ortaokuldayken kitap okumayı seven öğretmenlerimle böyle sohbetlere bayılırdım. Hatta bir tanesi kitaplarla alakalı bir blog yazdığını ve ben mezun olduğumda linkini paylaşacağını söylemişti de sonra sözünü tutmamıştı :( Hala içten içe o bloga denk gelmeyi hayal ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure,
      Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Pasta beklediğimden daha güzel oldu. Dışı çok güzeldi, içi de çok lezzetliydi. Ertesi gün de kalanları götürdük. Keşke daha fazla kalsaydı dedik :-)

      Çok ilginç. Belki okuduğun bloglardan biri öğretmenindir. Benim blog ismimle alındığı için kim olduğumu herkes biliyor :-)

      Sil
  9. İlkay ,
    çok teşekkür ederim İlkay. Sen son sınıf mı oldun şimdi? Yakında meslektaş olacağız desene :-)

    YanıtlaSil
  10. şule bu etkinliğe katılacağım yazımı yayınlayacağım biraz sonra, senin yazını okudum ve öncelikle iyi ki doğdunuz, Zeynep'in sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu yıllarını hep birlikte geçirmenizi dilerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      teşekkürler canım.

      Vaktim olduğunda mutlaka okuyacağım yazını. Bugün ben de etkinliğin kalan günlerini yazmaya çalışacağım. Çok geride kaldım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...