25 Eylül 2018 Salı

Julia London-Tehlikeli İlişkiler (Seri #10)

Rogues of Regent Street Serisi 1
Martı Yayınları, Çevirmen: Aslı Karasuil, 1. Baskı, 2013, 462 Sayfa


Tehlikeli İlişkiler Rogues of Regent Street serisinin ilk kitabı. Seri toplam dört kitaptan oluşuyor ve okunma sırası şöyle:
1. Tehlikeli İlişkiler
2. Zalim Cazibe
3. Serseri Kalbim
4. Gizemli Âşık

Ben son kitap hariç serinin bütün kitaplarını okudum ama Tehlikeli İlişkiler dışındakileri okuyalı yıllar oldu ve detayları pek hatırlamıyorum. Kitapları okurken seri olduklarını bilmiyordum. Bu yüzden karışık okudum ama historical türünde serileri sırasıyla okumak çok da önemli olmuyor. En azından bu seri için sırasıyla okumasanız da olur.

Kitabın ilk 150 sayfası çok sıkıcıydı. Türün hayranı olmama rağmen kendimi zorlayarak okudum. Herkes benim kadar sabırlı olur mu bilmiyorum.

Başkarakterlerimizin birbirlerine âşık olmaları çok uzun sürdü. Üstelik yeterince olay da yaşamadılar. Historicallarda en keyifli kısım karakterlerin birbirlerine olan duygularını keşfettikleri kısımdır. Maalesef bu kitapta o keyfi alamadım.

Türde bir klişe olan birbirleriyle sorunları konuşmayıp olayı daha da büyütme, sinirlenince kötü konuşma ama sonrasında pişman olma kitapta bolca vardı. Bir yerden sonra sıktı tabii.

Kitap 462 sayfadan oluşuyor. Ben her zaman eğer yazarın kalemi çok iyi değilse bir historicalın 300-350 sayfa aralığında olması gerektiğini savunuyorum. Daha uzun kitaplarda bir yerden sonra sıkılıyorsunuz ve bitse de gitsek hissi duyuyorsunuz. Bu kitap 100-150 sayfa daha kısa olsaydı eminim daha güzel olurdu ve ben daha çok beğenirdim.

Kitabın boyutu normal kitap boyutundan bir tık küçük. Yazı karakteri de normal olandan daha küçük. Bu yüzden kitabı okurken zorlandım. Gözü yoran bir kitap haline gelmiş.

Kitapla ilgili hiç olumlu yorum yazmadım ya L Türü sevenler bir şans verebilir çünkü yazarın diğer kitapları (Zalim Cazibe ve Serseri Kalbim) güzel kitaplardı. Seriyi sırasıyla okumak isterseniz Tehlikeli İlişkiler’i de okuyabilirsiniz ama beklentinizi düşük tutun derim. Türle yeni tanışacaklara ise daha güzel kitaplar var diyerek Tehlikeli İlişkiler’i önermiyorum.

Siz Tehlikeli İlişkiler’i okudunuz mu? Sevdiniz mi? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Rogues of Regent Street Serisi 1

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bir kadının güzelliği onun kişiliğinde saklıdır.
2. Bir adam karısının ne kadar kırgın olduğunu anlamıyorsa ancak sağır ya da kör olabilirdi.

NOT: Bu kitap "Seri Kitapları Seri Okuyoruz" okuma etkinliği için okunmuştur. 

6 yorum:

  1. Hiç okumadım hatta bu türü elime almadım sanırım :) okumak isterim ilgimi çekti ama başka bir kitapla :) sizin bu türde çok beğenerek okuduğunuz bir kitap öneriniz var mı mesela bunu merak ettim ? :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Funda Dene,
      Julia Quinn'in kitapları hem eğlenceli hem de türe yeni başlayanlar için akıcı kitaplardır. Özellikle Bridgertons serisini öneririm.

      Sil
  2. Ay Şule bu kitap yanılmıyorsam bende de var. Bu tarz kitaplarda nedense kalın olması adına bende uzatıldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      sayfaların hakkını verse bin sayfa da olsa okurum. Hatta severek okurum ama maalesef yazar burada gereksiz uzatmış.

      Sil
  3. Bende tarihi aşk romanlarının fazla uzun olmasından hoşlanmıyorum ideali 300 350 sayfa olmalı.Yoksa uzadıkça kadın erkek arasındaki atışmalar çekişmeler güzel olmaktan ziyade sıkıcı olmaya başlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      aynen. Birbirinizi seviyorsunuz, niye uzatıyorsunuz diyorum ben :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...