9 Mart 2022 Çarşamba

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)

Pandemi nedeniyle geçen sene yapılamayan Çukurova Kitap Fuarı, bu sene her zamanki tarihine göre birkaç hafta gecikmeyle açıldı. Eski hâlinden, havasından eser olmasa da kitaplarla iç içe olmak güzeldi.

Neden eskisi gibi olmadığını da söyleyeyim. Öncelikle birçok büyük yayınevi gelmemişti. Her sene katılan Doğan Kitap, Metis, Yitik Ülke gibi yayınevleri bu sene yoktu. Birkaç yayınevi daha yoktu ama isimlerini hatırlayamadım. Ayrıca kitap fiyatları çok çok pahalıydı. Fuar zaten internete göre her zaman daha pahalı olur, son yıllarda kitap fiyatlarındaki artışla hiç alınmayacak duruma gelmişler. İnternette en az %50 gibi bir indirim yapılırsa belki alınabilir. Bunun dışında eskisi gibi onlarca kitabı alıp çıkmak hayal. Kızıma çocuk kitabı alacaktım, 20-30 sayfalık kitaplara 40-50 lira istiyorlar. Korkunç! Okuma oranımız zaten çok düşük, bu paraları kim verip kim kitap alacak da okuyacak. 

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
Hem bu sebeplerle hem de elimde okunacak çok fazla kitap olduğu için ben fuardan sadece altı kitap aldım. Beşi Domingo Yayınevi’nin kitabı. Beş kitap alınca %40 indirim yaptılar ki fuardaki en yüksek indirim oranıydı bu. Ayrıca öğrencilerime dağıtmak için fazladan ayraç isteyince görevli beni kırmadı ve bir sürü ayraç verdi. Kitaplarının kalitesi de düşünülürse benim için bu yılın yıldızı Domingo Yayınları’dır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra yayınlarını daha yakından takip edeceğim.

Kardeşim normalde çok fazla kitap almadığı için bütün heyecanını bu fuara saklamıştı. Kendisine bin liralık bir bütçe ayırmıştı. Hepsini kısa sürede harcadı J Onun aldıklarından ben de nasipleneceğim tabii. Aralarında okuduğum klasikler de var ama onları da tekrar okuyabilirim. Üstlerinden çok zaman geçti.

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
Türkiye İş Bankası Yayınları

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
Yapı Kredi Yayınları

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
İthaki Yayınları

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
Can Yayınları

Can Yayınları’ndan çok kitap aldığı için etiket fiyatı yetmiş lira olan Umberto Eco’nun bir kitabını hediye etmişler. Bu da bizi çok sevindirdi.

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)
Kardeşimin aldığı kitapların toplu fotoğrafı. 

Aldığımız kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Beğendikleriniz? Önce bunu okumalısın dedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Geçen senelerde yaptığım fuar alışverişi yazılarıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

2020 yılı fuar alışverişim

2019 yılı fuar alışverişim

2018 yılı fuar alışverişim

2017 yılı fuar alışverişim

2016 yılı fuar alışverişim


28 yorum:

  1. bende kitap fuarlarını çok seviyorum ama internet satışına göre aşırı pahalı oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      evet, her sene öyle oluyor. Normalde buna çok takılmaz yine biraz kitap alırdım ama kitap fiyatları o kadar pahalanmış ki %40-50 indirimden aşağısı kurtarmıyor. O kadar indirimi de fuarda yapmıyorlar.

      Sil
  2. Kitaplar evet çok pahalandı. Nasıl yetişeceğiz bundan sonra bakalım...

    Çocuk kitapları yetişkin kitaplarından daha pahalı, çocukların okuma alışkanlığı kazanması lazım. Buna bir çözüm getirilse ne şahane olur.

    Keyifli okumaların olsun Şulecim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      çocuklar bizim gibi uzun sürede okumuyor ki. Bir günde belki birden fazla kitap bitirecek. Hepimiz çocuklarımız çok okusun istiyoruz ama okuyan çocuğa kitap alabilmek için ayrı bir bütçe ayırmak gerekiyor. Kdv sıfırlandı ama hâlâ çok pahalılar.

      Sil
  3. Ne çok kitap var. :)) İndirim ve hediyeler iyi olmuş. Kitap fiyatları çok arttı malesef. Mesela ben fantastik severim, çoğu da seri ama şimdi tek kitap olmuş 50 60 nasıl alalım. :/
    Vadideki Zambak'ı okumuştum içlerinde ama hiç sevemedim, ne konuyu ne karakterleri. Uzun uzun betimlemeler de bezdirmişti, en son karakter ne yapıyordu, neredeydi onu bile unutturacak kadar uzundu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Vadideki Zambak sıkıcılığla meşhur bir kitap. Ben üniversitedeyken 19-20 yaşlarındayken okumuştum. Okurken sıkıldığımı hatırlamıyorum ama kitabın ne anlattığını da hiç hatırlamıyorum :-) Eğer cesaret edebilirsem bir kez daha okumak istiyorum.

      Sil
  4. Domingo Yayınları'ndan hiç kitabım yok yahu, bende bir takip edeceğim. Kırmayıp da ayraç vermeleri çok zarif.
    Kardeşinize maşallah diyeyim. Faust'un kapağı çok hoşuma gitti. Büyük Saat'i burda görünce ya neden almıyorum ben bu kitabı diye düşündüm.
    Fahrenheit 541 okumuştum çok da sevdim diyemem. Kayıp Cennet'i de merak ettim.
    O değilde Doppler bu sene ne çok okundu bende mi denesem, sizden bir yorum isteriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Fahrenheit 541'i okudum. Ben de pek sevmedim. Çok farklı bir üslubu vardı. Ya çeviride sıkıntı var ya da yazarın üslubu değişik.

      Doppler'i iki arkadaşımdan duydum. İkisi de önerdi. Hatta üçleme bu seri, ilk kitabı Doopler. Bu sene içinde okurum sanırım. Hoşuma giderse devamını da alırım.

      Sil
    2. Benim takip ettiğim arkadaşlar sonraki iki kitap bir Doppler tadı vermiyor dedi.
      Heralde bir Doppler okuyup görmemiz gerekecek.

      Sil
    3. she is the man,
      evet. Eski zamanlardaki ben olsaydım bütün seriyi alır öyle okurdum ama şimdi ilk kitabı okuyup hoşuma giderse devamını alırım diyorum :-)

      Sil
  5. Kaedeşinin de kitap kurdu olmasına ayrıca bayıldım ya, olamadı şöyle bir kardeşimiz, gerçi kitap kurdu olmayanı da yok bende ya neyyyse, :D keyifle okuyun aldıklarınızı, içlerinde okuduklarım ve okumak istediklerim var ama hepsini tek tek yazmaya kalkarsam ooooo:) beni biliyorsun son 2 yıldır seyrek kitap alıyorum sanırım 4 -5 yıldır da fuara gitmiyorum, ama eskiden hey gidi günler azizim, ne günlere kaldık yahu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      teşekkürler Eylem. Önümüzdeki 3-4 sene ben senin gibi davranıp elimdeki kitapları bitirmeye çalışacağım. Normalde bunu yaparken çok zorlanırdım ama kitap fiyatları o kadar artmış ki eskisi gibi her ay ondan fazla kitap almak hayal oldu :-(

      Sil
  6. Eskiden buralarda kitap blogları olarak yılın en sevdiğimiz zamanlarıydı kitap fuarları, kardeşiniz gibi yıllık alışverişi yapardık cidden. Şimdilerde bu pahalılıkta çok zor.
    Keyifli okumalar her ikinize de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure,
      çok teşekkür ederim. Özellikle İstanbul'daki kitap fuarı zamanı okuma listem kitap alışverişi yazılarıyla dolardı. O günleri çok özlüyorum.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Aycup,
      bu aralar kitapları daha çok seviyorum :-)

      Sil
  8. Türkiye'de kitap kağıdı üretilmediği ve bu yüzden tamamının ithal edildiğini okumuştum bir kaynaktan:) Eğer doğruysa kitap fiyatlarının böyle olması, hatta daha da artacağı çok normal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      maalesef öyle. Bütün kağıt fabrikalarımız kapandığı için yurt dışından kağıt ithal ediyoruz. Dolar arttıkça kitap fiyatları da artıyor :-(

      Sil
  9. Hepsi çok güzel gözüküyor özellikle can'ın beyaz klasik kapakları çok hoşlar.O kadar kitap okuyoruz hala okumadıklarımız var şu görsele baktım da içlerinden sadece tanesini okumuşum ve neredeyse hepsi de okuma listemde. İkinize de keyifli okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tozlu hayaller kütüphanesi,
      okunacak kitaplar hiç bitmez ki. Benim de var, çok popüler ya da klasik olan ama henüz okumadığım. Ne okursam kârdır diyorum.

      Sil
  10. Kitap pahalılığında kendimce bir yol buldum. Üşenmeyeceklere tavsiyemdir. Bir yerde tüm alacağınız kitapların listesi olsun. Benimki kitapyurdunda. Tükense de silmiyor, o yüzden iyi orası. Yılda birkaç defa bilindik alışveriş sitelerinde bu listedeki kitapları aratıp fiyatlara bakıyorum. Kendi fiyat sınırım var, o sınırın altında kalan kitapları alıyorum. Belki delirmiş de olabilirim, bilmiyorum :)
    İyi okumalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MorMidye,
      Kitap Yurdu ve Kitap Sepeti sitelerinde benim de almak istediğim kitapların listesi var. Alacağım zaman indirim oranı en çok olanları alıyorum. Devir tasarruf devri. Hepimiz kendimizce bir şeyler yapıyoruz :-)

      Sil
  11. maşallah valla :) matt haig, not aldım, hesse en sevdiğim yazar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Hesse ile henüz tanışmadık. Belki bu sene yollarımız kesişir.

      Sil
  12. Abla kardeş harika kitaplar seçmişsiniz Şule’cim keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      çok teşekkür ederim Eren. Bir yandan okumaya başladım bile :-)

      Sil
  13. Bu hafta da burda var ama gitmeyeceğim çünkü fuar çok pahalı coookkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      gidip görmüş biri olarak maalesef haklısın diyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...