5 Mart 2022 Cumartesi

The Good Place (Bitirdiğim Diziler #3)

The Good Place (Bitirdiğim Diziler #3)
“Eleanor ölmüştür ve diğer taraftadır. Fark eder ki, diğer taraf iyi ve ve kötü yer olmak üzere ikiye ayrılmıştır ve bir hata sonucunda iyiler tarafına gönderilmiştir. Diğer tarafta herkesin bir de ruh eşi vardır. Eleanor da ruh eşi ile birlikte buraya uyum sağlamaya çalışır.”

Herkese merhaba. Geçen sene bitirdiğim dizileri bu sene de bloğuma yazmaya devam edeceğim. Böylece hem size dizilerle ilgili bir fikir vermiş olurum hem de bana hatıra kalır. Malum zaman ilerledikçe insan okuduğu ve izlediği şeyleri unutabiliyor.

Yazacağım üçüncü dizi de bir komedi dizisi. Komedi dizilerini oldum olası sevmişimdir. Özellikle pandemiden kaynaklı bunalımlarımda bana en çok yardımı dokunan şeylerden biri de güzel komedi dizileri izlememdi. The Good Place de onlardan biri.

Dizi dört sezondan oluşuyor. Ben diziye 2017 yılında başladım. Hatta burada yazmıştım, ilk sezonu izledim ve bıraktım. Dizi hoşuma gitmişti ama okunacaklar ve izlenecekler dağ gibi olduğu için ilgim başka şeylere kaydı ve devamını getirmedim. Zaten dizi 2016 çıkışlı. Yeni bölümler için beklemem gerekiyordu. Ben de güncel dizi takip etmekten nefret ediyorum çünkü aylarca hatta yıllarca yeni bölüm beklemek sinirimi bozuyor. Normalde bu diziye başlamazdım ama eşimin önerisi ve ısrarıyla başladım. Sonra da dizi tamamen bitene kadar izlemedim.

Dizi bittikten sonra Netflix’te izleyecek komedi dizisi ararken gözüm buna takıldı. Zaten ilk sezonu izledim, bari devamını getireyim de bitsin dedim. Tabii çoğu detayı unutmuşum. Neyse ki yeni bölümden önce bir özet videosu yapmışlar. Zaten komedi dizilerinde dram dizilerindeki gibi takip de gerekmiyor. Ben dizinin dünyasına anında girdim.

The Good Place (Bitirdiğim Diziler #3)
2017’de izlediğimde bu kadar sarmamıştı. Ben diziyi bir sevdim bir sevdim sormayın. Zaten dizinin çok ilginç bir konusu var. Dizinin yaratıcıları da bu konuyu o kadar güzel ele alıyorlar ki her bölüm hayran kalıyorsunuz. Uzun süren dizilerle ilgili genellikle “İlk sezonları iyiydi ama sonradan bozdu.” denilir. İddia ediyorum, The Good Place bunun en büyük istisnalarından biri. Bir dizi her sezon, her bölüm üstüne koyarak ilerler mi? Bu dizi ilerliyor. Tamam, bitti, bundan sonra ne anlatacaklar, kesin şimdi başa saracaklar derken dizi bambaşka noktalara gitti ve bunu o kadar doğal bir şekilde yaptı ki hiç yadırgamadım. Özellikle finaline bayıldım. Her insanın cennet hayali farklıdır. Benim cennet hayalim aynen bu dizideki gibi. Bunu diziyi izleyene kadar bilmiyordum ama izlediğimde kafamdaki taşlar yerine oturdu. Cennet böyle bir yer olmalı, dedim. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?

Dizinin oyuncu kadrosu da çok iyi. Manken gibi kadınlar ve erkekler yok. Normal, sokakta karşılaşabileceğimiz insanlar. Hepsi rolünün hakkını sonuna kadar veriyor. Tek tek isimlerini saymakla uğraşamayacağım, başrolde yer alan altı oyuncu da çok iyi.

Sonuç olarak The Good Place benim çok beğendiğim, ileride tekrar izlemek istediğim ve herkese önerebileceğim bir dizi. Kaliteli, güldürürken düşündüren ve size bir şeyler katan bir dizi arıyorsanız bu dizi tam size göre.

The Good Place (Bitirdiğim Diziler #3)
Siz The Good Place’i izlediniz mi? Beğendiniz mi? İzlemeyi düşünüyor musunuz? Komedi dizilerini sever misiniz? En sevdiğiniz komedi dizisi hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Bitirdiğim diğer diziler:

Fleabag

Community

20 yorum:

  1. Dizi renkli görünüyor bayağı. Komedi dizisi izlemediğim için büyük ihtimalle unutup gideceğim. Oyuncuların sıradan insanlar gibi olması iyiymiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Oyuncularının hepsi Victoria Secret mankeni gibi görünen dizileri ciddiye alamıyorum :-)

      Sil
  2. Kızkardeşim çok önermişti, ama ben hiç başlayamadım.
    Bişeyler izlemeye pek tahammülüm kalmadı sanırım. Okumak istiyorum sadece. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      bu aralar benim de önceliğim okumak. Dizi izlemek istediğimde de tercihim komedi dizileri oluyor. Dram, polisiye vb. dizileri izlemeye mecalim yok :-(

      Sil
  3. Tam yemek yerken bir yandan izlenecek dizilerden gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure,
      olabilir. Ben yemek yerken alt yazı okuyamadığım için sadece Türkçe yayınları tercih ediyorum :-))

      Sil
  4. Yabancı diziler konusunda Türk dizileri konusunda olduğum kadar iyi değilim:))) Senin blog yazılarından ve diğer arkadaşlarımdan görüyorum ama izlemeye başlamadım:))) Eğlenceli görünüyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      eğlenceli olmasının yanında insanı düşünmeye sevk eden bir dizi. Özellikle iyi-kötü, ahlak, etik vb. konularda kafa yorduruyor.

      Sil
  5. Bu diziyi duydum ancak hiç izlemedim. İzlemek isterim en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ReHiTu.com
      ben de eşimin önerisi üstüne izledim. Öylesine çerezlik bir dizi diye başladım ama her bölüm daha da güzelleşti. Şimdi iyi ki izlemişim diyorum.

      Sil
  6. izlemedim zaten senden öncce Community izlenecek, aklımda :D keyifle kal :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Community ayrı bir seviyede. İleride ben de mutlaka tekrar izleyeceğim.

      Sil
  7. Ben de The Good Place'e bayılıyorum, hele ilk sezonun finali... Şahane bir diziydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      asla tahmin etmemiştim sezon finalini. Duyunca çok şaşırmıştım. En sürpriz sonlardan biri kesinlikle.

      Sil
  8. Harika bir diziydi. Diğer tarafı başka bir bakışla anlatıyordu..🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgün kiraz,
      ben de çok sevdim. Çerezlik dizi diye başladım ama beklentimin çok ötesinde çıktı.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...