28 Mayıs 2020 Perşembe

Film Meydan Okuması (9-18 Arası)


Herkese merhaba. geçmiş bayramınız kutlu olsun. Bu ay bloğumu film meydan okumasının yazıları başta olmak üzere çok güzel yazılarla donatacaktım ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Etkinliği düzenleyen blogger yazılarını geciktirdi (Utanan emoji) Mayısın bitmesine dört gün var. Bu dört günde etkinliğin bütün sorularını cevaplandıracağım. Bloglarınızı ziyaret edip cevaplarınızı okuyamadım ama bu hafta bunu da telafi etmek istiyorum. Kısacası bu hafta sık sık görüşeceğiz 😊
Çiçek Abbas

9. Repliklerini ezberlediğiniz bir film seçin.
Bir filmi nadiren tekrar izliyorum. Bu yüzden repliklerini ezberlediğim filmler genellikle televizyonda karşıma çıkan Türk filmleri. Kibar Feyzo başta olmak üzere Hababam Sınıfı, Şalvar Davası vb. Mesela Çiçek Abbas filmindeki bu sahneyi ezbere söylediğimde birçok kişi şaşırıyor 😜

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

10. En sevdiğiniz yönetmen kim?
Bu soruda sadece bir isim vermek bana haksızlık gibi geldi. Bu yüzden sevdiğim yönetmenlerin hepsini anmak istiyorum: Tarantino, David Fincher, Martin Scorsese, Guy Ritchie, Tim Burton ve Steven Spielberg.

Türklerden de Nuri Bilge Ceylan, Yılmaz Erdoğan ve Çağan Irmak’ı seviyorum.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

11. En sevdiğiniz sinema salonu hangisi?
Bu aralar evim. Uzun zaman boyunca da öyle kalacak gibi görünüyor. Malum salgın yüzünden sinemaya gidemiyoruz. Ondan önce de sinema salonların fahiş fiyat uygulamaları yüzünden çok az gitmeye başlamıştım. Bundan sonra sinemaya gitmem için önce salgının bitmesi sonra da çok çok ilgimi çeken bir filmin vizyona girmesi gerekiyor.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

Sule Uzundere Blog

12. En sevdiğiniz animasyon hangisi?
Buz Devri: Animasyon filmleri çok severim. Şanslıyım ki çok güzel animasyonlar yapılıyor. En sevdiğin diye sorulunca Buz Devri demek istedim. Seri artık bir klasik haline geldi. Aranızda hiç Buz Devri filmi izlememiş kimse yoktur değil mi?

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

13. En iyi kitap uyarlaması sizce hangisi?
Marslı: Biliyorsunuz bir kitabın hayranıysanız kitabın film uyarlaması asla sizi tatmin etmez. Bu yüzden tercihimi kitabını okumadığım bir uyarlamadan yana kullandım. Marslının kitabını okumadım ama filmini sinemada izlemiştim ve çok etkilenmiştim. Burada detaylı olarak anlatmıştım. Bloğumda yorumunu yazdığım ender filmlerden biridir. İnsanda izledikten sonra keşke bilim insanı olsaydım duygusu uyandırıyor.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

14. En sevdiğiniz film repliği hangisi?
“Düşünün çünkü henüz yasaklanmadı.” Schindler’in Listesi

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

15. En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?
Sorulara beş yıl önce verdiğim cevaplardan farklı cevaplar vermeye çalışıyorum ama bu soruda cevabım değişmeyecek: Star Wars. Sebebini öğrenmek isterseniz beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

16. Bu sene, şimdiye kadar, izlediğiniz en iyi film hangisi?
Marriage Story: bu filmi çok sevdim. Çok gerçekçi, çok insani. Diyalogları da çok başarılıydı. Aynı şekilde oyunculuklar da. Evli olan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir film.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

17. Geçen sene izlediğiniz en iyi film hangisiydi?
Geçen sene izlediğim filmler arasında en beğendiğim 10 filmi bloğumda yazmıştım. Buradan okuyabilirsiniz. İçlerinden birini söylemem gerekirse tercihim Loveless olacak. Öneri üzerine izlemiş ve çok beğenmiştim. Ben de herkese öneriyorum.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

Sule Uzundere Blog

18. Sizi hayal kırıklığına uğratan bir film seçin.
Youth filmi. Üst üste The Two Popes ve Marriage Story’i izleyince iyi yazılmış diyaloglardan oluşan filmleri çok sevdiğimi fark ettim. İnternette Youth’un da bu tarz bir film olduğunu okudum. Arkadaşım Semra filmi beraber izlemeyi ve sonrasında konuşmayı önerince izledim ama maalesef beklediğimi bulamadım. Çok kötü değildi ama saydığım iki film kadar da hoşuma gitmedi. Filmden aklımda kalan bütün filmin geçtiği otelin, doğanın ve Rachel Weisz’in güzelliği oldu.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

Yeni yazılarda görüşmek üzere. Yorumlarınızı eksik etmeyin 😍


7 yorum:

  1. yaa filmler çok iyi. yönetmenlere de ben de katılıyorum.
    sinemaya gitme konusunda tamamen aynı düşünüyoruz. gereksiz pahalı sinema. çok ilgimi çeken bir film olursa virüs bitince giderim belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      aynen. Çok çok merak ettiğim bir film olmadıkça sinema benim için bitmiştir :-)

      Sil
  2. david lynch ile yıldızımız barışmadı. Taaa üniversite zamanlarında, çöp tenekesi gibi her filmi ayıla bayıla izlerken bile Vahşi Duygular 'dan ilk yarıda çıkmıştım. Bilahare devamını merak edip izlemedim bile. (Sanırım sinema tarihimde iki film var bırakıp çıktığım :) Diğer filmleri de hem bişi anlamadığım hem de içimin sıkıldığı filmler oldu hep ;)

    Marriage Story 'yi izlemek istiyorum ama bir yanım da niyeyse kaçıyor izlemekten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Film Adam güzel filmdi Handan. Onu izlemelisin.

      Marriage Story 'de her evli insan kendinden bir şeyler bulur bence :-)

      Sil
  3. Yeşilçam filmlerinin replikleri gerçekten çok güzel.. onlardaki samimiyeti bulamıyorum bir çok filmde...
    "iki gözümün çiçeği"...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EMİNE ÖZTÜRK,
      o replik de özellikle son dönemde çok popüler oldu. Geçen gün trafikte bir araba gördüm. Arka camında Kemal Sunal'ın fotoğrafı vardı ve o replik yazıyordu :-)

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    Marslının kitabını okumayı hiç düşünmedim çünkü dediğin gibi fazla bilimsel olmasının beni sıkacağını düşündüm.

    En sevdiğim sinema salonuna evim demek senin yazını okuduktan sonra aklıma geldi :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...